Dieta

Jesienne warzywa i owoce. Co warto jeść o tej porze roku?

Listopad 16, 2018

Jesień to jedna z najpiękniejszych pór roku, ponieważ mieni się tysiącem różnych barw, jednak oferuje nam również całą gamę kolorowych, niezwykle zdrowych, a także przepysznych warzyw i owoców, które powinny koniecznie zagościć na naszym kuchennym […]

Zdrowy styl życia

6 Międzynarodowe Targi  EKOstyl  2018

Listopad 7, 2018

6 Międzynarodowe Targi  EKOstyl  2018 – Zdrowej żywności, Zdrowego stylu życia i Ekorodziny w Bielsku-Białej. To największa na południu Polski impreza branżowa o charakterze biznesowym. Jest miejscem prezentacji nowych produktów i usług związanych ze zdrowiem, a […]

Dieta

Dynia-właściwości lecznicze i przetwory

Listopad 6, 2018

Jesień to jedna z najpiękniejszych pór roku, ponieważ mieni się tysiącem barw, a głównym jej symbolem jest oczywiście dynia, której właściwości leczniczych nie sposób przecenić. Bliska krewna kabaczka, cukinii, a także melona to prawdziwa skarbnica […]

Oczyszczanie

NERKI – oczyść i wzmocnij swoje filtry

Wrzesień 27, 2018

Aby organizm funkcjonował prawidłowo, musi być wolny od toksyn. Do tego niezbędne są zdrowe nerki. Narząd ten odpowiada za wydalanie szkodliwych i niepożądanych substancji. Nerki stanowią „filtry” naszego organizmu. Jeśli więc chcemy się cieszyć dobrym […]

Zdrowe odżywianie

Egzotyczne owoce, charakterystyka i wartości odżywcze

Sierpień 31, 2018

Owoce to prawdziwa skarbnica cennych dla naszego zdrowia witamin, minerałów oraz antyoksydantów, dlatego tez każdego dnia powinniśmy sięgnąć po porcję tych produktów. Na naszych talerzach najczęściej goszczą jabłka, gruszki, wiśnie oraz śliwki, czyli owoce, które […]

Dieta

Niedoceniana witamina K

Lipiec 26, 2018

Witamina K kojarzy się przede wszystkim z krzepliwością krwi. Jednak to tylko ułamek z jej licznych funkcji w organizmie. Mocne kości, zdrowe serce, sprawny mózg czy piękna skóra – wszystko to możemy zyskać dzięki diecie […]

Lecznicza żywność

Kalafior – właściwości lecznicze i zastosowanie w kuchni

Lipiec 23, 2018

Kalafior nazywany na Cyprze kapustą cypryjską to jedno z najpopularniejszych warzyw, które doceniane jest w świecie kulinarnym za dosyć subtelny smak, natomiast tradycyjna medycyna naturalna czerpie korzyści z jego niezwykłych właściwości leczniczych. Kalafior uprawiany był […]