Zdrowe odżywianie

Jabłka – odmiany, właściwości i zastosowanie w kuchni.

Listopad 17, 2019

Soczyste, aromatyczne, słodkie a czasem kwaśne. Takie właśnie są jabłka będące jednym z najwartościowszych skarbów, jakie podarowała nam Matka Natura. Dostępne w naszych sklepach przez cały rok należą do najpopularniejszych i najbardziej lubianych zarówno przez […]

Zdrowe odżywianie

Wiosenne skarby – szparagi

Maj 4, 2019

Podłużne i niezbyt grube warzywa o białym, zielonym lub fioletowym zabarwieniu, które osiągają zazwyczaj wysokość kilkunastu centymetrów to prawdziwy rarytas serwowany nie tylko przez profesjonalnych szefów kuchni, ale również wielu amatorów gotowania. O czym jednak […]

Dieta

Dynia-właściwości lecznicze i przetwory

Listopad 6, 2018

Jesień to jedna z najpiękniejszych pór roku, ponieważ mieni się tysiącem barw, a głównym jej symbolem jest oczywiście dynia, której właściwości leczniczych nie sposób przecenić. Bliska krewna kabaczka, cukinii, a także melona to prawdziwa skarbnica […]

Zdrowa dieta
Dieta

Dieta na dobry wzrok

Maj 5, 2017

Zaczerwienione, piekące i przesuszone oczy to problem, z którym obecnie zmaga się coraz większa liczba osób, zarówno kobiet, jak i mężczyzn. Niestety w dzisiejszych czasach jesteśmy narażeni na coraz większe działanie niekorzystnych czynników zewnętrznych takich […]