Mąka gryczana z gryki łuskanej 100% - 1 kg

Mąka gryczana z gryki łuskanej to produkt tradycyjnego rolnictwa: bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka gryczana to mąka bezglutenowa, po którą chętnie sięgają wegetarianie. Oprócz tego, że nie zawiera glutenu, ma niski indeks glikemiczny, co jest świetną wiadomością dla osób cierpiących na cukrzycę. Ponadto mąka gryczana jest dobrym źródłem wartościowego białka, ponieważ dostarcza lizyny i argininy - aminokwasów, które nie są syntetyzowane w organizmie.

Cena brutto 16,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Mąka gryczana z gryki łuskanej 100% - 1 kg Produkt

Mąka gryczana z gryki łuskanej to produkt tradycyjnego rolnictwa: bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka gryczana to mąka bezglutenowa, po którą chętnie sięgają wegetarianie. Oprócz tego, że nie zawiera glutenu, ma niski indeks glikemiczny, co jest świetną wiadomością dla osób cierpiących na cukrzycę. Ponadto mąka gryczana jest dobrym źródłem wartościowego białka, ponieważ dostarcza lizyny i argininy - aminokwasów, które nie są syntetyzowane w organizmie. Jest bogata w magnez, fosfor, wapń, cynk i witaminy z grupy B co ma szczególne znaczenie dla rekonwalescentów. Pomaga w profilaktyce sercowo-naczyniowej, chroni przed wolnymi rodnikami, reguluje poziom cukru we krwi oraz zapewnia dobrą pracę jelit dzięki dużej zawartości błonnika. Używa się jej do wypieków chleba, ciast, bułek, wyrobu makaronów, naleśników, ciasteczek itp. Przygotowując ciasto warto dodać do niej niewielką ilość mąki pszennej.

Masa netto: 1 kg.

Dowiedz się więcej...

Zdrowa kuchnia dla dzieci

2021-03-18

Zdrowa kuchnia dla dzieci

Zdrowa kuchnia dla dzieci W diecie dziecka nie ma miejsca na niepełnowartościowe, śmieciowe produkty. Niestety, w menu dzieci w wieku przedszkolnym jest najwięcej błędów żywieniowych. Najmłod [...]

Czytaj więcej

Wiosna – czas na prozdrowotne porządki

2021-03-05

Wiosna – czas na prozdrowotne porządki

Wiosna zbliża się wielkimi krokami, a jest ona okresem, w którym warto zadbać o swoje zdrowie i sylwetkę.

Czytaj więcej

Miedź

2020-11-02

Miedź

Miedź występuje w tkankach takich organów jak: mózg, serce, wątroba, nerki. Przede wszystkim pierwiastek ten odpowiada za prawidłowy rozwój i wzrost organizmu.  Zalecane dzienne spożycie to 0,7 [...]

Czytaj więcej

Magnez

2020-11-02

Magnez

Magnez to pierwiastek, który pełni bardzo ważną funkcję w ludzkim organizmie. Dlatego trzeba bardzo dbać o to, by był on dostarczany w odpowiedniej ilości. Zwłaszcza w sytuacjach, gdy występuje n [...]

Czytaj więcej

Cynk

2020-10-27

Cynk

Cynk to składnik bardzo wielu enzymów w naszym ciele, dlatego też, gdy występują jego braki, bardzo odbija się to na naszym zdrowiu. Zalecane spożycie cynku to: mężczyźni 9,4 mg–11 mg, kobiet [...]

Czytaj więcej

Kasza gryczana – numer jeden diety kwarantannowej

2020-10-22

Kasza gryczana – numer jeden diety kwarantannowej

Kasza gryczana, a także i inne kasze, wiodą prym wśród tzw. zdrowej żywności. Są produktem bardzo praktycznym, który może długo zalegać na kuchennych półkach. Warto zaopatrzyć się w kaszę gryczan [...]

Czytaj więcej

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

2020-04-29

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

Roman Bartkowiak - ekologiczny rolnik opowiada o tym jak przygotować samodzielnie chleb, który nie dość że będzie pyszny i zdrowy, to jeszcze zachowa świeżość przez dwa tygodnie.

Czytaj więcej

Witamina B6

2020-03-31

Witamina B6

Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu