Mąka dyniowa 100%- 0,5 kg

Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka dyniowa jest świetnym zamiennikiem klasycznych mąk. Zawiera dużą ilość białka oraz mniejszą niż klasyczne mąki zawartość węglowodanów.  Mąkę dyniową i wypieki z niej zaleca się osobom ze skłonnościami do stanów zapalnych skóry i błon śluzowych oraz wszystkim mającym problemy z odkładaniem się w żyłach blaszek miażdżycowych. Zalecana jest również przeciwko pasożytom przewodu pokarmowego (tasiemcom i glistom ludzkim). Można ją dodawać do ciasta chlebowego lub własnoręcznie robionych makaronów.

Cena brutto 45,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

MĄKA DYNIOWA 100% - 0,5 kg

Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych. Mąka dyniowa jest świetnym zamiennikiem klasycznych mąk. Zawiera dużą ilość białka oraz mniejszą niż klasyczne mąki zawartość węglowodanów.  Mąkę dyniową i wypieki z niej zaleca się osobom ze skłonnościami do stanów zapalnych skóry i błon śluzowych oraz wszystkim mającym problemy z odkładaniem się w żyłach blaszek miażdżycowych. Zalecana jest również przeciwko pasożytom przewodu pokarmowego (tasiemcom i glistom ludzkim). Można ją dodawać do ciasta chlebowego lub własnoręcznie robionych makaronów.

Skład:

100 proc. mąka z miąższu polskich dyń pochodzących wyłącznie z upraw tradycyjnego rolnictwa.

Masa netto: 0,5 kg

Dowiedz się więcej...

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

2020-04-29

Własny chleb na zakwasie - jakie składniki i skąd je wziąć?

Roman Bartkowiak - ekologiczny rolnik opowiada o tym jak przygotować samodzielnie chleb, który nie dość że będzie pyszny i zdrowy, to jeszcze zachowa świeżość przez dwa tygodnie.

Czytaj więcej

Witamina B6

2020-03-31

Witamina B6

Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: