Mączka z migdałów 250g PK

250g

Podstawą jej powstania są zmielone zblanszowane nieprażone migdały. Mąkę tę odróżnia od innych charakterystyczny zapach migdałów oraz to, że jest bardzo sycąca. Jej zalety powinni docenić wszyscy dbający o linie i przebywający na diecie bezglutenowej. A to dlatego, że mąka ta ma niski indeks glikemiczny i jest dużo mniej kaloryczna niż tradycyjna mąka pszenna. 

Cena brutto 16,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Mąka migdałowa

Podstawą jej powstania są zmielone zblanszowane nieprażone migdały. Mąkę tę odróżnia od innych charakterystyczny zapach migdałów oraz to, że jest bardzo sycąca. Jej zalety powinni docenić wszyscy dbający o linie i przebywający na diecie bezglutenowej. A to dlatego, że mąka ta ma niski indeks glikemiczny i jest dużo mniej kaloryczna niż tradycyjna mąka pszenna. 

Mąka migdałowa – jak stosować?

Mąka migdałowa to znakomity zagęstnik zup i sosów. Może zastępować mąkę pszenną podczas wypieku ciast oraz pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Mąka sprawdzi się również jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast.

Dowiedz się więcej...

Migdały

2021-06-22

Migdały

Migdały Migdały znane są przede wszystkim ze swoich walorów smakowych i aromatycznych. Słodka odmiana spożywana jest na surowo, jak też wykorzystywana do wyrobu przetworów, aromatów spożywcz [...]

Czytaj więcej

Nienasycone kwasy tłuszczowe

2021-06-18

Nienasycone kwasy tłuszczowe

Nienasycone kwasy tłuszczowe Kwasy tłuszczowe różnią się między sobą pod względem budowy cząsteczkowej i na tej podstawie dzieli się je na kwasy tłuszczowe nasycone i nienasycone. Do nienasycony [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię