Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150g

Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150 g

Indyjska kawa Monsooned Malabar AA jest produktem nietuzinkowym. Sposób, w jaki dojrzewają ziarna, a następnie sposób ich obrabiania sprawiają, że prawdopodobnie nie ma takiej drugiej kawy na świecie – ona jest absolutnym unikatem. Już sama obróbka kawy nosi niecodzienną nazwę: „monsunowanie”, które polega na wystawieniu kawy na działanie monsunu w krótkim odstępie czasowym – od maja do czerwca. 

Cena brutto 26,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Kawa Indie Monsooned Malabar AA 150 g

Indyjska kawa Monsooned Malabar AA jest produktem nietuzinkowym. Sposób, w jaki dojrzewają ziarna, a następnie sposób ich obrabiania sprawiają, że prawdopodobnie nie ma takiej drugiej kawy na świecie – ona jest absolutnym unikatem. Już sama obróbka kawy nosi niecodzienną nazwę: „monsunowanie”, które polega na wystawieniu kawy na działanie monsunu w krótkim odstępie czasowym – od maja do czerwca. Kiedy ziarna nasiąkną ciepłym deszczem, rozsypuje się je, wystawiając na działanie wiatru. Kawę suszy się w workach, a następnie poddaje się ją działaniu monsunowych wiatrów. Monsunowanie trwa do 10 tygodni.

Oznaczenie kawy „AA” to gwarancja, że jest to najlepsza kawa ziarnista na świecie. Wielkość, kształt, gęstość i kolor ziarna każdego z osobna tworzą niepowtarzalny bukiet aromatu i smaku. Kawa monsunowa smakuje przygodą i podróżami. Smak ziarna jest oryginalny, zbliżony do orzechowego, ale wyczuć można także nuty owocowe z domieszką czekolady. Kawa nie jest ani kwaśna, ani goryczkowa, za to wyczuwa się w niej słodycz. Kawa ma zdecydowany, bogaty smak i jest wysokokofeinowa.

Dowiedz się więcej...

Nawyk

2020-11-02

Nawyk

„Nawyk to wyuczona sekwencja zachowań, które są automatyczną reakcją na specyficzne wyzwalacze i ich funkcją jest osiągnięcie pewnych stanów końcowych” – to definicja według holenderskiego badacz [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu