Naturalny Zakwas z kiszonych buraków

Energetyczna i witaminowa bomba !

Produkt naturalny, niepasteryzowany, bez konserwantów i jakichkolwiek sztucznych dodatków.

Cena brutto 15,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Zakwas buraczany to źródło witamin, minerałów oraz naturalny probiotyk. Zawiera biodostępne żelazo oraz inne minerały, tj.: potas, cynk, magnez, kobalt, miedź, wapń, fosfor, witaminy z grupy B, witaminy: A, C, K, E, błonnik, a także betaninę wspierającą pracę wątroby i działającą antyoksydacyjnie. Polecany osobom z niskim poziomem żelaza, nadciśnieniowcom, diabetykom, osobom odchudzającym się, rekonwalescentom, osobom po kuracjach antybiotykowych. Po zakwas z buraków powinni sięgać sportowcy, kobiety ciężarne oraz wszystkie osoby pragnące uzupełnić poziom witamin, minerałów i probiotyków. 

Niepasteryzowany, bez konserwantów, produkt żywy.

Przechowywać w lodówce do 2 tygodni, po otwarciu zużyć w 24h.

skład: sok z kiszonych buraków 100%, czosnek harnaś, sól kłodawska, czarny pieprz, liście laurowe

Pojemność: 500 ml

Zakwas wysyłamy  poniedziałek, wtorek, środa, czwartek – w piątki nie wysyłamy – wysyłka jest przełożona na poniedziałek.

 

 

Wyprodukowano w Polsce przez: Gospodarstwo Rolne Grzegorz Śleziak

ul. Kolonia Prusów 118,

34-360 Milówka.

Dowiedz się więcej...

Zakwas buraczany

2020-11-23

Zakwas buraczany

Kiszenie warzyw jest jedną z najstarszych metod konserwacji żywności z wykorzystaniem fermentacji mlekowej. Kwas mlekowy (odpowiedzialny za ten proces) zabija bakterie wywołujące procesy gnilne p [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Miedź

2020-11-02

Miedź

Miedź występuje w tkankach takich organów jak: mózg, serce, wątroba, nerki. Przede wszystkim pierwiastek ten odpowiada za prawidłowy rozwój i wzrost organizmu.  Zalecane dzienne spożycie to 0,7 [...]

Czytaj więcej

Magnez

2020-11-02

Magnez

Magnez to pierwiastek, który pełni bardzo ważną funkcję w ludzkim organizmie. Dlatego trzeba bardzo dbać o to, by był on dostarczany w odpowiedniej ilości. Zwłaszcza w sytuacjach, gdy występuje n [...]

Czytaj więcej

Kobalt

2020-11-02

Kobalt

Wchodzi w skład wit. B12 (4%). Niestety jego nadmiar może być toksyczny, gdyż powoduje niedoczynność tarczycy i niewydolność serca. Natomiast niedomiar tego pierwiastka prowadzi do anemii złośliw [...]

Czytaj więcej

Cynk

2020-10-27

Cynk

Cynk to składnik bardzo wielu enzymów w naszym ciele, dlatego też, gdy występują jego braki, bardzo odbija się to na naszym zdrowiu.   Zalecane spożycie cynku to: mężczyźni 9,4 mg–11 mg, kobie [...]

Czytaj więcej

Kasza gryczana – numer jeden diety kwarantannowej

2020-10-22

Kasza gryczana – numer jeden diety kwarantannowej

Kasza gryczana, a także i inne kasze, wiodą prym wśród tzw. zdrowej żywności. Są produktem bardzo praktycznym, który może długo zalegać na kuchennych półkach. Warto zaopatrzyć się w kaszę gryczan [...]

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Selen

2020-03-31

Selen

Selen zapobiega: zapaleniu stawów, chorobie wieńcowej, marskości wątroby oraz nowotworom. Zawartość tego pierwiastka w pokarmie zależy od jego zawartości w glebie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu