Leczenie chorób przewlekłych i onkologicznych. TOM 5 D,B3

Autor: O.I. Jelisejewa

  • Jakie działanie na organizm mają zioła przeciwnowotworowe ?
  • Jak leczyć się naftą i preparatami na jej bazie?
  • Czym są lecznicze głodówki i na czym polega ich efekt leczniczy?
  • Jaką dietę przeciwrakową wybrać?
  • Jak działa na organizm mieszanka wódki z olejem roślinnym?
  • Jakie są psychologiczne przyczyny powstawania choroby i jak sobie z nimi poradzić?

Otrzymasz odpowiedzi na te i wiele innych pytań oraz będziesz mógł wybrać dla siebie optymalne leczenie.

W książce przedstawiono schematy samodzielnego leczenia chorób onkologicznych i cykl terapii proponowany w Centrum Jelisejewej.

Cena brutto 29,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Leczenie chorób przewlekłych i onkologicznych. TOM 5. Autor: O.I. Jelisejewa

Piąta część książki doktor O.I. Jelisejewej poświęcona jest najlepszym autorskim metodom walki z nowotworami i innymi ciężkimi chorobami. Wśród twórców tych metod są dobrze znane czytelnikom nazwiska – Nishi, Breuss, Shelton, Szewczenko, Dorogow i mniej znane, takie jak Todik, Clark, Gerson, Kaczugin, Hamer.

  • Jakie działanie na organizm mają zioła przeciwnowotorowe?
  • Jak leczyć się naftą i preparatami na jej bazie?
  • Czym są lecznicze głodówki i na czym polega ich efekt leczniczy?
  • Jaką dietę przeciwrakową wybrać?
  • Jak działa na organizm mieszanka wódki z olejem roślinnym?
  • Jakie są psychologiczne przyczyny powstawania choroby i jak sobie z nimi poradzić?


Otrzymasz odpowiedzi na te i wiele innych pytań oraz będziesz mógł wybrać dla siebie optymalne leczenie.

W książce przedstawiono schematy samodzielnego leczenia chorób onkologicznych i cykl terapii proponowany w Centrum Jelisejewej.

Wielki luminarz medycyny Iwan Pawłow podczas jednego ze swych wykładów powiedział: „Fakty to powietrze dla naukowca”.

Razem z doktorem nauk medycznych inżynierem i badaczką E. W. Aleksejewą prowadziłyśmy analizy krwi i obserwowałyśmy, jak zmienia się obraz erytrocytów pod wpływem ziół przeciwrakowych, a w szczególności tojadu i szczwołu plamistego. U chorych onkologicznie i ciężko chorych na choroby przewlekłe pierwotnie obraz ten przedstawiał żałosny widok: erytrocyty były sklejone (adhezja) i skupione w jedną masę (agregacja).

Pod wpływem ziół i dzięki specjalnym metodom leczenia, o których będzie mowa w niniejszej książce, obraz erytrocytów gwałtownie się zmieniał. Erytrocyty odbudowywały się i ożywały. Energodyspersyjna przystawka do elektronowego mikroskopu rastrowego pozwoliła Aleksejewej ustalić, że w rezultacie działania leczniczych ziół poprawia się i regeneruje chemiczny skład plazmy krwi. Normalizacja plazmy sprzyjała odbudowie erytrocytów we krwi. Wyjaśniono też, że adhezję i agregację erytrocytów we krwi wywołują patologiczne elementy rozwijające się we krwi. Podczas długotrwałego zażywania ziół leczniczych i leczenia według opisanych metod dochodzi do ich stopniowego zniszczenia.

Podczas badania pacjentów z zaniedbanymi chorobami odkryto bardzo silne zmiany patologiczne i tak wiele patologicznych elementów we krwi, że przy leczeniu ich szybkiemu rozpadowi często towarzyszyła wyraźna intoksykacja. Dlatego aby uniknąć intoksykacji, do schematu leczenia należy włączać metody oczyszczające, dodatkowe metody leczenia i dietę zapobiegającą komfortowemu bytowaniu i rozmnażaniu się chorobotwórczych oraz rakowych obcych elementów.

W niniejszej książce dokładnie wyłożę, jakie programy należy przeprowadzić.

Dowiedz się więcej...

Acerola – wiśnia Brazylii

2022-01-19

Acerola – wiśnia Brazylii

Acerola (Malpighia emarginata) jest rośliną jadalną i leczniczą z rodziny malpigiowatych. Słynie z obfitości witaminy C – w 100 g owocu znajduje się 1500–4500 mg kwasu askorbinowego, czyli do 100 [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – jak leczyć

2022-01-03

Helicobacter pylori – jak leczyć

Leczenie farmakologiczneW leczeniu H. pylori dostępne są różnorodne schematy leczenia farmakologicznego wykazujące bardzo wysoką skuteczność. Od 85–90 proc. przypadków terapia kończy się sukcesem [...]

Czytaj więcej

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

2021-12-29

Szczodrak krokoszowaty – bylina z dalekiej Syberii i… zioło Dżyngis-chana

Szczodrak krokoszowaty to roślina od wieków wykorzystywana w medycynie ludowej przez tubylców zamieszkujących obszary południowo-środkowej Syberii. Spożywano ją dla wzrostu sił fizycznych i psych [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

2021-12-16

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

Bakteria Helicobacter pylori ponosi winę za rozwój różnego typu zapaleń błony śluzowej żołądka i dwunastnicy (jest to jedna z przyczyn, ale nie jedyna). Szacuje się, że około 60 proc. populacji n [...]

Czytaj więcej

Tatarak

2021-11-29

Tatarak

Tatarak to roślina, którą można spotkać przy brzegach jezior, a także stawów. Od dawna była wykorzystywana w medycynie ludowej jako środek na różne dolegliwości. Stosowano ją również na poronieni [...]

Czytaj więcej

Nagietek lekarski

2021-11-19

Nagietek lekarski

Nagietek lekarski to roślina, która nie tylko jest ozdobą wielu ogrodów, ale również ceni się ją za walory lecznicze. Od dawna znajdowała zastosowanie w medycynie ludowej jako środek poprawiaj [...]

Czytaj więcej

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

2021-10-29

Cordycepin (kordycepina) dla zdrowia i dobrego samopoczucia

   Na temat grzybów z gatunku Cordyceps pisałem w poprzednim artykule. Duże zaintere-sowanie Czytelników tym tematem skłoniło mnie do napisania artykułu poświęconego kordycepinie – aktywnej subst [...]

Czytaj więcej

Rad

2021-10-01

Rad

Rad to pierwiastek chemiczny należący do grupy metali alkalicznych. Występuje w formie kilku radioaktywnych izotopów będących produktami rozpadu szeregów uranowych. Rad wykazuje właściwości litof [...]

Czytaj więcej

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

2021-09-08

Zioła w kobiecych dolegliwościach – infekcje intymne cz. 3

Infekcje okolic intymnych przytrafiają się niemalże każdej kobiecie, szczególnie latem. Sprzyjają temu: gorąco, stres, obniżona odporność, kąpiele w akwenach wodnych, terapie antybiotykami, przyj [...]

Czytaj więcej

Platyna

2021-07-29

Platyna

Obecnie platyna jest w jubilerstwie wysoko cenionym metalem szlachetnym, droższym od złota lub porównywalnym z nim cenowo. Metal ten został odkryty stosunkowo późno, bo w 1735 roku na terenie Ame [...]

Czytaj więcej

Burak

2021-05-12

Burak

Burak Burak jest bardzo popularnym warzywem często goszczącym na stołach. Należy do rodziny szarłatowatych i jest uprawiany w Europie, Afryce oraz Azji. Istnieje 12 gatunków tej rośli [...]

Czytaj więcej

Acerola

2021-05-07

Acerola

Acerola Owoce aceroli wyglądem przypominają czereśnie oraz wiśnie. Roślina ta należy do rodziny malpigiowatych. Występuje w Ameryce Północnej, głównie na obszarze Teksasu i Meksyku oraz w Ameryc [...]

Czytaj więcej

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

2021-03-25

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia Śródpiersie jest przestrzenią anatomiczną zlokalizowaną w klatce piersiowej pomiędzy płucami – a dokładniej pomiędzy przednią ścianą klatki pier [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu