Pierwotne odżywianie

Autor: Ron Schmid, ND

Wrodzone mechanizmy ludzkiego ciała odpowiadające za odporność i regenerację, wykraczają daleko poza gojenie się ran czy zrastanie złamanych kości lub dochodzenie do siebie po przeziębieniu i grypie. Otrzymawszy pożywienie, na którym rozwijaliśmy się w toku ewolucji, a które dobrze znali nasi przodkowie, nasz organizm może naturalnie zapobiegać i przezwyciężać szereg patogennych warunków oraz przewlekłych chorób, od alergii, egzem i artretyzmu po próchnicę i zawał serca, a nawet nowotwory.

Cena brutto 69,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Pierwotne odżywianie. Autor: Ron Schmid, ND

Wrodzone mechanizmy ludzkiego ciała odpowiadające za odporność i regenerację, wykraczają daleko poza gojenie się ran czy zrastanie złamanych kości lub dochodzenie do siebie po przeziębieniu i grypie. Otrzymawszy pożywienie, na którym rozwijaliśmy się w toku ewolucji, a które dobrze znali nasi przodkowie, nasz organizm może naturalnie zapobiegać i przezwyciężać szereg patogennych warunków oraz przewlekłych chorób, od alergii, egzem i artretyzmu po próchnicę i zawał serca, a nawet nowotwory.

Ten swoisty przewodnik bardzo różni się od innych, na jakie mogłeś natrafić, ponieważ został oparty na biologicznych prawach odkrytych nie przez współczesnych naukowców, lecz rdzenne plemiona z całego świata. Dr Schmid jasno tłumaczy, dlaczego zrozumienie i wprowadzenie pradawnych zasad odżywiania przedstawionych w zarysie przez Dr. Westona A. Price’a podczas jego podróży po całym świecie jest kluczowe dla pokonania wielu dzisiejszych problemów zdrowotnych.

Mądrość rdzennych społeczności polegająca na zrozumieniu praw przyrody i życiu w zgodzie z nimi jest skarbem, którego ludzkość nie może zatracić, jeżeli pragnie kiedykolwiek odzyskać utraconą siłę i odporność na choroby.

Książka odpowiada na następujące pytania:

  • Czym jest odżywianie o wysokiej gęstości odżywczej i czy tego typu pokarmy możemy odnaleźć również współcześnie;
  • Jakie są zalety surowego i gotowanego pożywienia;
  • Co odkrył Weston Price podczas swoich wędrówek po świecie i wizyt u przedstawicieli społeczności tradycyjnych;
  • Jak odżywiają się potomkowie ludów żyjących na odizolowanych terenach;
  • Jakie są korzyści stosowania postu;
  • Czym powinna się odżywiać kobieta w ciąży;
  • Dlaczego współczesny, przetworzony nabiał zaostrza objawy artretyzmu i nasila osteoporozę;
  • Na czym polega pasteryzacja i homogenizacja mleka;
  • Jak wygląda konwencjonalna produkcja mięsa i jaka jest możliwa alternatywa;
  • Jakie są wyjątkowe właściwości owoców morza;
  • Jakie metody są stosowane przy produkcji olejów;
  • Jakie są różnice pomiędzy rolnictwem ekologicznym i konwencjonalnym;
  • Jak się odżywiać i co stosować w przypadku chorób serca, kośćca, problemów trawiennych, nowotworów;
  • Jak interpretować wyniki badań krwi i moczu.

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: