Wegańska kuchnia indyjska Richa Hingle

Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu.

Cena brutto 54,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków.

Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu.

Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę Hingle idealnie nadają się do samodzielnego przyrządzenia. Razem z autorką przygotujesz między innymi:

                 CURRY Z DYNI PIŻMOWEJ, KOKOSA I CZERWONEJ SOCZEWICY

                 SŁODKO-OSTRY KALAFIOR PO MANDŻURSKU

                 WARZYWNĄ KORMĘ

                 GULAB JAMUN I WIELE INNYCH SŁODKOŚCI

                A TAKŻE DAL, DAL I JESZCZE RAZ DAL! 

Richa Hingle urodziła się w Indiach i od dzieciństwa miała kontakt z roślinną kuchnią opartą na świeżych, lokalnych produktach. Dziś autorka prowadzi popularnego bloga VeganRicha.com uwielbianego przez fanów z całego świata za proste przepisy i piękne, zaostrzające apetyt fotografie. Hingle mieszka, pisze i gotuje w Seattle, w stanie Waszyngton.

Wydawnictwo: Purana

Rok wydania: 2017

Format: 190×240

Ilość stron: 274

Ilustrowana

Dowiedz się więcej...

BRAHMI (Bacopa monnieri)

2020-07-17

BRAHMI (Bacopa monnieri)

W związku z dużą ilością saponin roślina wzbudziła zainteresowanie ajurwedy. Oprócz saponin steroidowych (zwanych też bakozydami) w roślinie występują alkaloidy, takie jak brahmina i herpestyna.

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

2020-07-17

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

Shatavari to ceniony element medycyny ajurwedyjskiej – wytwarza się z niej m. in.: tabletki, herbaty i oleje do masażu.

Czytaj więcej

HARITAKI (Terminalia chebula)

2020-07-10

HARITAKI (Terminalia chebula)

Starożytna mądrość indyjska obiecuje niegasnące zdrowie, pod warunkiem, że korzystamy z danych owoców przy każdym swoim posiłku.

Czytaj więcej

GOTU KOLA (Centella asiatica)

2020-07-10

GOTU KOLA (Centella asiatica)

W ajurwedzie gotu kola, zwana także „żabim liściem”, jest uznawana za zioło odmładzające, wpływa również pozytywnie na funkcjonowania mózgu – głównie na zwiększenie jego plastyczności, poprawę pamięci

Czytaj więcej

ASHOKA (Saraca indica)

2020-07-09

ASHOKA (Saraca indica)

Wpływa korzystnie na endometrium i tonizująco na mięśnie macicy. W ajurwedzie skutecznie stosowana jest do usuwania zatorów. Sprawdzi się również w klimakterium: kołatanie serca, uczucie mdłości.

Czytaj więcej

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

2020-04-06

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

Prana to jedno z podstawowych pojęć związanych z ajurwedą. Słowo pochodzi z sanskrytu i oznacza „energię życia”, „tchnienie życia”. Ma ona duży wpływ na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne

Czytaj więcej

Guggul (devadhupa) – „boskie kadzidło”

2020-03-25

Guggul (devadhupa) – „boskie kadzidło”

Wiele ziół stosowanych w medycynie yjskiej jest współcześnie odkrywanych w naszym kręgu kulturowym. Ich skuteczność sprawia, że sięgamy po nie coraz częściej. Jednym z nich jest guggul.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: