Wegańska kuchnia indyjska Richa Hingle D,D5

Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu.

Cena brutto 54,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnie 4 produkty w magazynie

Kuchnia wegańska w nowej orientalnej odsłonie zaskoczy was swoją prostotą, pomysłowością i różnorodnością smaków.

Na bazie zamieszczonych na łamach książki wskazówek przyrządzisz własne indyjskie potrawy i poznasz tajniki łączenia ze sobą egzotycznych przypraw. Fantastyczne zdjęcia, proste przepisy i instrukcje krok po kroku pozwolą ci odkryć zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne specjały indyjskiej kuchni i przyrządzić w swoim domu znane z restauracji przysmaki. Warto dodać, że wiele dań nie zawiera soi i glutenu.

Jeśli kochasz dal, curry, chlebki, śniadania na słono, egzotyczne desery i inne smaki Indii, ta książka jest właśnie dla ciebie! Inspirowane tradycyjną indyjską kuchnią i lokalnymi składnikami potrawy opisane przez Richę Hingle idealnie nadają się do samodzielnego przyrządzenia. Razem z autorką przygotujesz między innymi:

                 CURRY Z DYNI PIŻMOWEJ, KOKOSA I CZERWONEJ SOCZEWICY

                 SŁODKO-OSTRY KALAFIOR PO MANDŻURSKU

                 WARZYWNĄ KORMĘ

                 GULAB JAMUN I WIELE INNYCH SŁODKOŚCI

                A TAKŻE DAL, DAL I JESZCZE RAZ DAL! 

Richa Hingle urodziła się w Indiach i od dzieciństwa miała kontakt z roślinną kuchnią opartą na świeżych, lokalnych produktach. Dziś autorka prowadzi popularnego bloga VeganRicha.com uwielbianego przez fanów z całego świata za proste przepisy i piękne, zaostrzające apetyt fotografie. Hingle mieszka, pisze i gotuje w Seattle, w stanie Waszyngton.

Wydawnictwo: Purana

Rok wydania: 2017

Format: 190×240

Ilość stron: 274

Ilustrowana

Dowiedz się więcej...

Prozdrowotna kuchnia azjatycka

2023-05-31

Prozdrowotna kuchnia azjatycka

Kuchnia azjatycka uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Wiele regionów Azji szczyci się z długo żyjących mieszkańców, a sposób odżywiania się jest jednym z głównych czynników przyczyn [...]

Czytaj więcej

Medytacja – tajna broń i zbawienie

2023-03-16

Medytacja – tajna broń i zbawienie

O medytacji pisze się i mówi coraz częściej, ja jednak chciałbym spojrzeć na medytację jako na jeden z dziesięciu kluczowych nawyków według ajurwedy, który sprawia, że ciało i życie rozkwitają ni [...]

Czytaj więcej

Jak zadbać o serce

2022-12-29

Jak zadbać o serce

Serce to naturalna pompa naszego organizmu, która jest w stanie przepompować około 6 l krwi na minutę, co daje około 7000 l krwi w ciągu doby. Łatwo sobie wyobrazić, ile razy w ciągu dnia serce k [...]

Czytaj więcej

Dieta według ajurwedy (cz. 1)

2022-11-22

Dieta według ajurwedy (cz. 1)

Ajurweda to najstarszy system medycyny naturalnej pochodzący ze starożytnych Indii. Ale to nie tylko medycyna, to również system filozoficzny polegający na zrozumieniu otaczającego nas świata ora [...]

Czytaj więcej

Autohipnoza dla zdrowia

2022-10-27

Autohipnoza dla zdrowia

Hipnoza często kojarzy nam się z fabułą filmów, w których jakiś człowiek, najczęściej w niecnych zamiarach, wprowadza innego w taki stan, po to żeby odnieść jakieś korzyści. Bywa też utożsamiana [...]

Czytaj więcej

BRAHMI (Bacopa monnieri)

2020-07-17

BRAHMI (Bacopa monnieri)

W związku z dużą ilością saponin roślina wzbudziła zainteresowanie ajurwedy. Oprócz saponin steroidowych (zwanych też bakozydami) w roślinie występują alkaloidy, takie jak brahmina i herpestyna.

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

2020-07-17

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

Shatavari to ceniony element medycyny ajurwedyjskiej – wytwarza się z niej m. in.: tabletki, herbaty i oleje do masażu.

Czytaj więcej

HARITAKI (Terminalia chebula)

2020-07-10

HARITAKI (Terminalia chebula)

Starożytna mądrość indyjska obiecuje niegasnące zdrowie, pod warunkiem, że korzystamy z danych owoców przy każdym swoim posiłku.

Czytaj więcej

GOTU KOLA (Centella asiatica)

2020-07-10

GOTU KOLA (Centella asiatica)

W ajurwedzie gotu kola, zwana także „żabim liściem”, jest uznawana za zioło odmładzające, wpływa również pozytywnie na funkcjonowania mózgu – głównie na zwiększenie jego plastyczności, poprawę pamięci

Czytaj więcej

ASHOKA (Saraca indica)

2020-07-09

ASHOKA (Saraca indica)

Wpływa korzystnie na endometrium i tonizująco na mięśnie macicy. W ajurwedzie skutecznie stosowana jest do usuwania zatorów. Sprawdzi się również w klimakterium: kołatanie serca, uczucie mdłości.

Czytaj więcej

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

2020-04-06

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

Prana to jedno z podstawowych pojęć związanych z ajurwedą. Słowo pochodzi z sanskrytu i oznacza „energię życia”, „tchnienie życia”. Ma ona duży wpływ na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne

Czytaj więcej

Guggul (devadhupa) – „boskie kadzidło”

2020-03-25

Guggul (devadhupa) – „boskie kadzidło”

Wiele ziół stosowanych w medycynie yjskiej jest współcześnie odkrywanych w naszym kręgu kulturowym. Ich skuteczność sprawia, że sięgamy po nie coraz częściej. Jednym z nich jest guggul.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu