Gorzka prawda o słodzikach. Naukowe fakty kontra słodkie kłamstwa D,B4

 Przedstawiona wiedza sprawi, że będziesz mógł świadomie podejmować decyzje odnośnie ich stosowania i poznasz konsekwencje własnych wyborów. Dowiesz się, czy faktycznie większość naturalnych słodzików takich jak miód, odwodniony sok z trzciny cukrowej czy syrop klonowy, powszechnie uważane za alternatywę dla cukru, są dobre dla Twojego organizmu.

Cena brutto 39,90 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Ukryty cukier czai się wszędzie!

Spożywamy około 68 kilogramów cukru rocznie czyli 44 łyżeczki cukru dziennie! Jesteś zaskoczony bo wydaje Ci się, że jesz tylko zdrowe produkty. Jeśli uświadomisz sobie, że w małym jogurcie jest go 6 łyżeczek, to z łatwością doliczysz się i pozostałych. Cukier jest dodawany do kawy i płatków zbożowych, a także znajduje się w nieoczywistych produktach spożywczych, jak kiełbasa czy napoje. Niezmiernie łatwo jest się od niego uzależnić. Dlatego chętnie sięgamy po jego zamienniki. Są nimi naturalne i sztuczne słodziki, które możemy kupić w postaci tabletek, proszku czy płynu.

Słodziki – czy zdrowe i czy na pewno naturalne

Doktor Bruce Fife powszechnie jest kojarzony jako specjalista od kokosa i jego właściwości leczniczych oraz jako dietetyk. Jednak w tej niezwykle interesującej publikacji postanowił dogłębnie przeanalizować różnego rodzaju słodziki. Przedstawiona wiedza sprawi, że będziesz mógł świadomie podejmować decyzje odnośnie ich stosowania i poznasz konsekwencje własnych wyborów. Dowiesz się, czy faktycznie większość naturalnych słodzików takich jak miód, odwodniony sok z trzciny cukrowej czy syrop klonowy, powszechnie uważane za alternatywę dla cukru, są dobre dla Twojego organizmu.

Stewia – słodkie kłamstwo

W poszukiwaniu zamiennika dla cukru odkryto roślinę, która jest 200 razy od niego słodsza. Jest nią Stevia Rebaudiana pochodząca z Ameryki Południowej, która nie zawiera żadnych kalorii i dzięki temu stała się bardzo atrakcyjna dla szerokiego grona konsumentów. Dzięki promowaniu jej jako naturalnego substytutu cukru, bez jakichkolwiek szkodliwych efektów ubocznych, mamy obecnie setki produktów słodzonych ekstraktem ze stewii. Autor w tej wnikliwej publikacji przedstawia nam wyniki najnowszych badań naukowych, które pokazują prawdziwe działanie tej rośliny na nasze organizmy oraz obala wszystkie mity. Udowadnia, że za tą pozornie idealną słodycz konsumenci mogą drogo zapłacić własnym zdrowiem.

Zero kalorii – zero problemów?

Popularnym substytutem cukru stały się niskokaloryczne substancje słodzące. Bezkaloryczne słodziki kuszą cukrzyków oraz wszystkich dbających o wagę pozorną wolnością jedzenia. Niestety, badania naukowe wykazały, że osoby pijące napoje dietetyczne zawierające naturalne słodziki, zamiast tracić na wadze, zyskiwały kolejne kilogramy. Sukraloza, aspartam, sacharoza, neotam czy acesulfam K występujące w produktach spożywczych mogą przyczyniać się do powstawania różnych problemów zdrowotnych, takich jak cukrzyca i choroba Alzheimera, a także podnieść ryzyko wystąpienia chorób wątroby, nerek i serca. łącznie z nowotworami. Jeśli nie chcesz dalej dawać się nabijać w butelkę, koniecznie sięgnij po tę książkę.

Postaw na to, co naprawdę zdrowe!

Dowiedz się więcej...

Domowa krioterapia

2021-11-26

Domowa krioterapia

Już dawno odkryto, że na różnego rodzaju bóle pomaga oddziaływanie zimnem. Schładzanie miejsca, z którym związane są dolegliwości przynosi ulgę. Najlepiej o tym wiedzą zawodowi sportowcy, a także [...]

Czytaj więcej

Liposukcja

2021-08-10

Liposukcja

Liposukcja to coraz bardziej popularny zabieg medycyny estetycznej polegający na odsysaniu tkanki tłuszczowej. Najczęściej wykonywana jest liposukcja brzucha, ud oraz podbródka, ale można też usu [...]

Czytaj więcej

Dziesięć głównych przyczyn cukrzycy

2021-08-10

Dziesięć głównych przyczyn cukrzycy

Panuje powszechne przekonanie, że przyczyną cukrzycy jest spożywanie nadmiernej ilości słodyczy. Jest to częściowo prawda, ale to niejedyny powód tej plagi zachorowań, z jaką mamy obecnie do czyn [...]

Czytaj więcej

Rozpoznanie i leczenie otyłości

2021-06-29

Rozpoznanie i leczenie otyłości

Rozpoznanie i leczenie otyłości Na naszym portalu można przeczytać artykuł pt.: Jak zapobiegać otyłości. Jednak co, jeśli nadwaga lub otyłość już się rozwinęła? W dzisiejszych czasach o taki sta [...]

Czytaj więcej

Skutki uboczne zbyt drastycznego odchudzania

2021-05-06

Skutki uboczne zbyt drastycznego odchudzania

Skutki uboczne zbyt drastycznego odchudzania Osoby, które chcą zrzucić wagę, często decydują się na bardzo radykalne kroki. Zależy im, żeby osiągnąć zamierzony efekt w szybkim czasie, więc częst [...]

Czytaj więcej

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

2021-03-17

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

Wiele źródeł podaje, że dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie, a więc warto pochylić się nad jej założeniami. Czym więc jest dieta DASH i jakie jest jej znaczenie dla naszego zdrowia? Otóż [...]

Czytaj więcej

Cukrzyca i rośliny adaptogenne. Czy pomagają?

2021-02-18

Cukrzyca i rośliny adaptogenne. Czy pomagają?

W ostatnim dziesięcioleciu znaczenie roślin leczniczych w diecie i w suplementacji znacznie wzrosło. Zaczęliśmy dostrzegać moc ich działania.

Czytaj więcej

Jak wygrałem z cukrzycą typu II bez leków

2020-06-06

Jak wygrałem z cukrzycą typu II bez leków

Materiał promuje książkę autora artykułów w miesięczniku ZDROWIE bez leków o tym jak poradził sobie samodzielnie z cukrzycą typu II. Rozczarowany postawą lekarzy, którzy ograniczyli się tylko do [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu