Minerały niezbędne w codziennej diecie.

W książce dokładnie opisano działanie takich minerałów i mikroelementów jak wapń, magnez, sód, potas, selen, cynk, jod, żelazo czy fluor. Dowiesz się jakie produkty są w nie bogate, a w których najdziesz tylko śladowe ilości. Czy wiedziałeś na przykład, że najwięcej cynku występuje w owocach morza, a najmniej w warzywach i owocach? Odkryjesz również unikalne właściwości witamin np. rolę witaminy C w zmniejszeniu objawów kataru siennego. Dowiesz się z jakimi witaminami przyjmować minerały, aby proces ich wchłaniania przebiegał prawidłowo. Poznasz odpowiedź na odwieczne pytanie, jaki magnez jest najlepszy i najlepiej przyswajalny.

Cena brutto 39,30 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Minerały i mikroelementy czy dostarczasz organizmowi wystarczającą ilość?

Minerały i mikroelementy dostarczane organizmowi w codziennej diecie pełnią niezwykle ważne funkcje: wzmacniają układ odpornościowy, zwiększają sprawność umysłową, dostarczają energii. Chronią również Twój organizm przed stresem oraz zmniejszają ryzyko wystąpienia groźnych chorób np. nowotworów, chorób sercowo-naczyniowych, cukrzycy, osteoporozy czy wysokiego ciśnienia krwi. Najnowsze badania naukowe dowodzą, że składniki te wyraźnie wydłużają nasze życie! Czy dostarczasz ich odpowiednie ilości w codziennej diecie lub poprzez suplementy diety?

Niedobory minerałów niebezpieczne dla zdrowia

Autor, dziennikarz medyczny oraz trener zdrowego odżywiania, opisuje całe spektrum minerałów i pierwiastków śladowych, występujących zarówno w pożywieniu, jak i w naszym organizmie. Dzięki tej publikacji poznasz ich zastosowanie w odniesieniu do konkretnych dolegliwości, odkryjesz czym grożą niedobory i dowiesz się w jaki sposób odpowiednio je uzupełnić. Zamieszczone w książce testy pomogą Ci dokonać autodiagnozy stanu zdrowia oraz sprawdzić czy cierpisz na niedobór któregoś minerału lub mikroelementu.

Cynk – skróć czas trwania przeziębienia o połowę!

W książce dokładnie opisano działanie takich minerałów i mikroelementów jak wapń, magnez, sód, potas, selen, cynk, jod, żelazo czy fluor. Dowiesz się jakie produkty są w nie bogate, a w których najdziesz tylko śladowe ilości. Czy wiedziałeś na przykład, że najwięcej cynku występuje w owocach morza, a najmniej w warzywach i owocach? Odkryjesz również unikalne właściwości witamin np. rolę witaminy C w zmniejszeniu objawów kataru siennego. Dowiesz się z jakimi witaminami przyjmować minerały, aby proces ich wchłaniania przebiegał prawidłowo. Poznasz odpowiedź na odwieczne pytanie, jaki magnez jest najlepszy i najlepiej przyswajalny.

Dzięki informacjom zawartym w tej książce:

• dowiesz się, jak minerały i mikroelementy wpływają na Twój organizm,

• wyeliminujesz dolegliwości poprzez uzupełnienie niedoborów,

• zwiększysz sprawność umysłową i poprawisz nastrój,

• zmniejszysz ryzyko wystąpienia groźnych chorób cywilizacyjnych takich jak cukrzyca, rak czy osteoporoza,

• wzmocnisz układ odpornościowy oraz serce,

• odkryjesz prawdę na temat mitów żywieniowych,

• dowiesz się jak zastąpić drogie farmaceutyki naturalnymi i skutecznymi odpowiednikami.

Dowiedz się więcej...

Cynk – bardzo istotny pierwiastek dla naszego organizmu

2021-04-07

Cynk – bardzo istotny pierwiastek dla naszego organizmu

Cynk – bardzo istotny pierwiastek dla naszego organizmu Cynk jako pierwiastek chemiczny odkryto już w Indiach (niektóre źródła podają, że w Chinach) w około 1500 roku p.n.e., ale dopiero w 195 [...]

Czytaj więcej

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

2021-03-17

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

Wiele źródeł podaje, że dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie, a więc warto pochylić się nad jej założeniami. Czym więc jest dieta DASH i jakie jest jej znaczenie dla naszego zdrowia? Otóż [...]

Czytaj więcej

Cynk

2020-03-31

Cynk

Cynk jest niezbędny dla funkcjonowania około 200 enzymów – w tym enzymów biorących udział w przenoszeniu informacji genetycznej. Jego najlepszymi źródłami są owoce morza.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: