Olej z alg – najzdrowsze źródło kwasów omega-3. Wsparcie układu krążenia, odporności i pracy mózgu D,D4
Autor, lekarz medycyny i habilitowany genetyk molekularny, udowadnia, jakie znaczenie dla naszego organizmu ma olej z alg. Wyjaśnia gdzie go możemy znaleźć oraz podaje sposoby na jego prozdrowotne wykorzystanie. Gwarantuje, że jest on jedynym roślinnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 nazywanych też (NNKT) odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu na wielu płaszczyznach
Cena brutto 49,40 zł
Algi morskie pobudzają organizm do życia
Algi morskie są bogate w chlorofil i inne składniki odżywcze. Mogą być spożywane zarówno przez dorosłych jaki i dzieci. Najbardziej znane algi to spirulina i chlorella. Zaliczane są do żywności funkcjonalnej – superfoods, czyli superżywności – produktów o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Zawierają żelazo, miedź, selen, cynk, wapń, potas, mangan, jod oraz aminokwasy, białka i proteiny, kwas foliowy, witaminy z grupy A, C, B i E, przeciwutleniacze oraz karotenoidy, których nasz organizm potrzebuje dla utrzymania optymalnej witalności.
Morska rewolucja w naszej diecie
Autor, lekarz medycyny i habilitowany genetyk molekularny, udowadnia, jakie znaczenie dla naszego organizmu ma olej z alg. Wyjaśnia gdzie go możemy znaleźć oraz podaje sposoby na jego prozdrowotne wykorzystanie. Gwarantuje, że jest on jedynym roślinnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3 nazywanych też (NNKT) odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie organizmu na wielu płaszczyznach. Wpływa doskonale zarówno na samopoczucie fizyczne, jak i psychiczne, a także spowalnia procesy starzenia się organizmu i zapobiega rozwojowi wielu chorób cywilizacyjnych, takich jak: depresja, miażdżyca, choroba Alzheimera, zawał serca, udar mózgu, cukrzyca czy rak.
Olej z alg zamiast ryb
Autor zapewnia, że najczystszym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych jest właśnie olej z alg, a nie jak twierdzą inni, ryby i owoce morza. Podkreśla także jak ważna jest obecność kwasów tłuszczowych omega-3 w organizmie i udowadnia, że ich niedobór przyczynia się do zaburzeń rozwoju mózgu, występowania ADHD, autyzmu, schizofrenii, depresji, chorób metabolicznych, otyłości, cukrzycy, chorób układu odpornościowego, chorób autoimmunologicznych, alergii, nowotworów, a także chorób neurodegeneracyjnych, takich jak Parkinson czy Alzheimer.
Kluczowe składniki dla Twojego zdrowia
Dr Michael Nehls udowadnia, że olej z alg przeciwdziała wirusom, bakteriom i grzybom oraz wspiera regenerację komórek. Dodatkowo poprawia funkcjonowanie układu krwionośnego, wzmacnia serce i układ nerwowy, uwalnia od alergii i astmy oraz w naturalny sposób tłumi dolegliwości wywołane procesem starzenia się przeciwdziałając wolnym rodnikom. Ponadto wzmacnia wzrok, chroni przed radioaktywnością, leczy schorzenia skóry, m.in. AZS, odtruwa organizm i hamuje stany zapalne. W książce znajdziesz pełne spektrum jego działania.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
- Encyklopedia
- Oczyszczanie organizmu
- Poradnik
- Poradnik
- Suplementy
- Witaminy i minerały
- Zdrowa dieta
- Zdrowy styl życia
2023-09-07
Trawa pszeniczna – zielone superfood
2023-03-17
Dwie łyżki octu jabłkowego dziennie skutecznie obniżą glukozę
2023-03-03
OPC – źródło silnych antyoksydantów dla twojego zdrowia
2022-12-30
Kiedy ostatnio diagnozowałeś swoją tarczycę?
2022-12-14
Soda oczyszczona – czysta moc
2022-09-07
Ciężkie nogi – domowe sposoby na uczucie ciężkich nóg
2022-08-23
Olej z alg – idealny dla wegetarian i nie tylko
2022-03-17
Mikstury prozdrowotne według receptury prof. Michała Tombaka
2022-03-16
Chlorofile
2022-02-23
Uchyłki jelita grubego
2022-02-17
Zespół krótkiego jelita
2022-02-16
Gry planszowe (i nie tylko) na ćwiczenie mózgu w każdym wieku
2022-02-09
Rezonans magnetyczny
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Powiązane artykuły na blogu
Inni Klienci kupowali również