Rak i witamina C w świetle badań naukowych. Duże dawki witaminy C w profilaktyce i terapiach antynowotworowych

 W tej publikacji znajdziesz informacje na temat powstawania i rozwijania się raka, jakimi metodami jest on powszechnie leczony, jaką rolę w jego pokonywaniu odgrywa witamina C. Cenne będą również dane mówiące o tym, jak chorzy reagowali na wysokie dawki tej substancji. Dodatkowo otrzymasz informacje o lekach chemioterapeutycznych oraz praktyczne porady dotyczące przygotowania się do leczenia.

Cena brutto 59,50 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Rak – wyzwanie naszych czasów

Nowotwór to choroba, która w dramatycznym tempie dotyka coraz więcej ludzi na całym świecie. Umiera na nią ponad 8 milionów osób rocznie. Jeśli nawet sam nie doświadczyłeś tej choroby, to z pewnością znasz kogoś, kto się z nią boryka. Niestety, w wielu przypadkach medycyna akademicka bywa bezradna w obliczu epidemii nowotworów. Istnieje jednak sprawdzony sposób, który znacząco może przyspieszyć eliminowanie komórek rakowych i przywrócić zdrowie. Rak i witamina C – czy mają związek? Linus Pauling, dwukrotny laureat Nagrody Nobla, naukowiec i autorytet w świecie medycyny, prezentuje w tej książce różne metody leczenie raka. Najważniejszą z nich uznaje leczenie raka dużymi dawkami witaminy C, kwasu askorbinowego oraz askorbinianu sodu.

Rak i witamina C – jaka jest jej rola w leczeniu nowotworów?

Autor przez kilka dekad pracował nad wpływem witamin, w szczególności witaminy C, na ludzki organizm. Badania wykazały, że prawie wszyscy cierpimy na niedobór witaminy C. A to właśnie ona zabezpiecza nasz organizm poprzez wzmacnianie jego naturalnych mechanizmów ochronnych, głównie układu odpornościowego. W tej, opartej na badaniach naukowych publikacji, prezentuje bezcenną wiedzę na temat stosowania witaminy C jako terapii wspomagającej leczenie nowotworów. Znajdziesz w niej informacje na temat powstawania i rozwijania się raka, jakimi metodami jest on powszechnie leczony, jaką rolę w jego pokonywaniu odgrywa witamina C. Cenne będą również dane mówiące o tym, jak chorzy reagowali na wysokie dawki tej substancji. Dodatkowo otrzymasz informacje o lekach chemioterapeutycznych oraz praktyczne porady dotyczące przygotowania się do leczenia.

Badania naukowe potwierdzają: rak i witamina C to dobre terapeutyczne połączenie

Autorzy objaśniają, a także rozważają trudności oraz ograniczenia, jakie wiążą się z zastosowaniem różnego rodzaju terapii, do których zaliczają się zabiegi chirurgiczne, chemioterapia, immunoterapia oraz hormonoterapia. Swoje argumenty popierają badaniami klinicznymi oraz opisami przypadków. Przedstawiają naukowe odkrycia i wyniki badań molekularnych przeprowadzonych w czołowych klinikach na całym świecie. Podkreślają, że suplementacja kwasem askorbinowym nie kłóci się z żadną konwencjonalną formą leczenia raka i dostarczają dowodów na jej dobroczynne efekty. Dowodzą, że przyjmowanie wysokich dawek witaminy C przynosi ulgę pacjentom dotkniętym chorobą nowotworową, a także inicjuje szybki powrót do zdrowia.

Dowiedz się więcej...

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

2021-03-25

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia

Choroby śródpiersia – guzy i torbiele śródpiersia Śródpiersie jest przestrzenią anatomiczną zlokalizowaną w klatce piersiowej pomiędzy płucami – a dokładniej pomiędzy przednią ścianą klatki pier [...]

Czytaj więcej

Fitoterapia a zielarstwo na przykładzie gatunków przetacznika (Veronica sp.)

2021-02-22

Fitoterapia a zielarstwo na przykładzie gatunków przetacznika (Veronica sp.)

Fitoterapia a zielarstwo na przykładzie gatunków przetacznika (Veronica sp.) Zielarstwo zajmuje się pozyskiwaniem i przetwarzaniem surowca roślinnego, natomiast fitoterapia – używaniem surowców [...]

Czytaj więcej

Siarka

2020-11-03

Siarka

Siarka pełni w ludzkim organizmie wiele ważnych funkcji i należy do makroskładników. To podstawowy składniki keratyny, czyli białka budującego skórę i włosy. Jest też niezbędna dla prawidłowego f [...]

Czytaj więcej

Kobalt

2020-11-02

Kobalt

Wchodzi w skład wit. B12 (4%). Niestety jego nadmiar może być toksyczny, gdyż powoduje niedoczynność tarczycy i niewydolność serca. Natomiast niedomiar tego pierwiastka prowadzi do anemii złośliw [...]

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

2020-05-07

Kapusta kiszona w polskiej kuchni

Kapusta kiszona wygrałaby plebiscyt na jedno z najpopularniejszych polskich specjałów. Jest bardzo smaczna sama albo składnik innych potraw, to jeszcze ma bardzo dużo wartościowych składników.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: