Propolis proszkowany

Ilość: 20 g

Cena brutto 59,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnie 6 produktów w magazynie

Skład: czysty kit pszczeli/propolis 100%.

Sposób przygotowania: zalać słoik alkoholem 90%, odstawić w ciemne miejsce na 7 dni, przefiltrować opadnięte na dno cząstki.

Produkt z Polskich pasiek. Partie towaru mogą różnić się kolorem, zapachem i wielkością granulek. Data przydatności minimum 24 miesiące od daty produkcji.



Uwaga produkt może uczulać!

Dowiedz się więcej...

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

2023-05-09

Rokitnik – złoto Syberii – skarb w zasięgu ręki

„Pieniądze leżą na ulicy, wystarczy tylko się po nie schylić” – podobnie jest z wieloma leczniczymi roślinami. Trzeba tylko nauczyć się je rozpoznawać, a się okaże, że zdrowie „rośnie” w zasięgu [...]

Czytaj więcej

Pierzga – jeszcze więcej dobra od pszczół

2022-11-29

Pierzga – jeszcze więcej dobra od pszczół

Produktów pszczelich nie trzeba specjalnie reklamować. Warto jednak się dowiedzieć, co kryją w sobie te trochę mniej powszechne niż miód. Pierzga pszczela jest jednym z nich. Bardzo chciałbym zac [...]

Czytaj więcej

Jak pomóc w regeneracji ran pooperacyjnych

2022-03-25

Jak pomóc w regeneracji ran pooperacyjnych

Blizna jest nieodłącznym elementem każdego zabiegu operacyjnego. To naturalny etap zdrowienia, a gojenie się ran jest złożonym procesem, na który wpływa wiele czynników. Na przykład rany u dzieci [...]

Czytaj więcej

Lecznicze działanie jadu pszczelego

2022-03-16

Lecznicze działanie jadu pszczelego

Użądlenie pszczoły, ugryzienie mrówki czy poparzenie pokrzywą nie należy do przyjemnych doznań, chociaż… bywają wyjątki. Znam jedną osobę, która lubiła przesiadywać w krzakach pokrzywy. Parzący, [...]

Czytaj więcej

Rokitnik pospolity – syberyjskie złoto

2022-03-01

Rokitnik pospolity – syberyjskie złoto

Rokitnik pospolity (Hippophaë rhamnoides) nie bez powodu nazywany jest „złotem Syberii“. W stanie naturalnym spotkać go można m.in. na Syberii, w regionie Kaukazu, a także w południowej i środkow [...]

Czytaj więcej

Oliwa z oliwek – źródło zdrowych tłuszczów i nie tylko

2022-01-24

Oliwa z oliwek – źródło zdrowych tłuszczów i nie tylko

Drzewo oliwne (Olea europaea) to roślina pochodząca z regionu Morza Śródziemnego, której owoce służyły w przeszłości jako podstawa wyżywienia rdzennych populacji zamieszkujących te obszary. Olej [...]

Czytaj więcej

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

2022-01-03

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy uważana jest za jedną z najczęstszych chorób układu pokarmowego, występuje u ok. 10 proc. dorosłej populacji. Może się pojawić w każdym wieku i u obu płci, [...]

Czytaj więcej

Sposoby na bóle mięśni

2021-11-23

Sposoby na bóle mięśni

Nasze ciało wysyła nam sygnały, które odpowiednio szybko odczytane pozwolą uniknąć wielu przykrych konsekwencji. Natomiast lekceważenie dolegliwości może prowadzić do złego samopoczucia, urazów, [...]

Czytaj więcej

Dlaczego rośliny nie chorują na raka czerniaka?

2021-09-30

Dlaczego rośliny nie chorują na raka czerniaka?

Rośliny całe dnie poddawane są ekspozycji na promienie Słońca. Wystawiają swoje kwiaty i listki ku życiodajnej, słonecznej energii. Przy czym nie smarują się kremami z filtrem ani nie noszą kapel [...]

Czytaj więcej

ŁUSZCZYCA – krępujący problem

2021-08-27

ŁUSZCZYCA – krępujący problem

Jedną z najczęstszych chorób skóry jest łuszczyca. Szacuje się, że w Polsce cierpi na tę przypadłość około 700 tys. osób. Zmiany występujące na skórze są dla chorego krępujące, stąd zazwyczaj zak [...]

Czytaj więcej

Rokitnik - remdium m.in. na chorobę wrzodową

2021-06-07

Rokitnik - remdium m.in. na chorobę wrzodową

Owoce rokitnika, mimo tego że są niewielkie, to kryją w swoim składzie wiele cennych składników odżywczych. Roślina ta w krajach azjatyckich znana była już od wieków i wykorzystywana w medycynie [...]

Czytaj więcej

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

2021-02-26

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

Pierzga pszczela, zwana „pszczelim chlebkiem”, jest nieodzowną substancją wytwarzaną przez pszczoły.

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

2021-02-25

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

Nasze zdrowie w naszych rękach – sami możemy wiele zrobić, a więc zatem skoro mamy czas na codzienną obowiązkową kawę, to mamy także czas na pozytywne dobre praktyki dla naszego dobra, zdrowia

Czytaj więcej

dr Krzysztof Majewski - Leczenie refluksu oraz wrzodów żołądka

2021-02-20

dr Krzysztof Majewski - Leczenie refluksu oraz wrzodów żołądka

Refluks żołądkowy to powszechne i niebezpieczne schorzenie. Najczęściej jego przyczyną są błędy żywieniowe, jednak niebagatelny wpływ na jej wystąpienie ma nieregularny i nerwowy tryb życia.  Ni [...]

Czytaj więcej

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

2021-02-19

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje Naturopata i pszczelarz z kilkupokoleniowymi tradycjami - Łukasz Uliasz opowiada o propolisie jako naturalnym, skutecznym środku bakterio-, [...]

Czytaj więcej

Budzimy do życia - Wywiad  z Ewą Błaszczyk

2021-02-18

Budzimy do życia - Wywiad z Ewą Błaszczyk

Ewa Błaszczyk, polska aktorka teatralna i filmowa, piosenkarka, działaczka społeczna i charytatywna. Współzałożycielka Fundacji „Akogo?” zajmującej się systemowym rozwiązaniem problemów osób w śp [...]

Czytaj więcej

Czas na lipę

2021-02-18

Czas na lipę

W pewnym doświadczeniu zostały przebadane wodno-etanolowe ekstrakty z kwiatostanów lipy. Oznaczono w nich związki polifenolowe, a następnie w różnych modelowych reakcjach sprawdzono ich działa [...]

Czytaj więcej

Prof. Teresa Majewska - Jajka to jeden z najzdrowszych pokarmów dla człowieka

2021-02-17

Prof. Teresa Majewska - Jajka to jeden z najzdrowszych pokarmów dla człowieka

Prof. Teresa Majewska to wybitna specjalistka od drobiu.

Czytaj więcej

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

2021-02-01

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

Obecnie jest popularna, powszechnie uprawiana i spożywana na całym świecie. Pieczarka dwuzarodnikowa, czyli Agaricus bisporus (gatunek grzyba należący do rodziny pieczarkowatych – Agaricaceae), d [...]

Czytaj więcej

Propolis mocarny obrońca odporności

2020-11-23

Propolis mocarny obrońca odporności

Historia i pochodzenie propolisu Propolis, z greki jak i łaciny pro polis „obrońca miasta” (zewnętrzny mur ochraniający miasto), to w rzeczywistości także obrona pszczelego gniazda, domu pszczół [...]

Czytaj więcej

Czopki (globulki) propolisowe

2020-05-07

Czopki (globulki) propolisowe

Czopki propolisowe polecane są zarówno dla mężczyzn, jak i dla kobiet. Pominięcie drogi żołądkowej daje nam większą skuteczność terapeutyczną oraz szybsze efekty doraźne.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu