Kurkuma mielona 100g SR 1

Kurkuma mielona

Kurkuma (ostryż długi, ostryż Zohary, szafran indyjskijest używana jako barwnik, przyprawa, a także w celach leczniczych. To bylina z gatunku imbirowatych. Najbardziej popularna jest kurkuma w kuchni Dalekiego Wschodu. Jako zioło wykorzystywane w medycynie naturalnej ma działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przciwnowotworowe i antyoksydacyjne. Kurkuma to również włąciwości antypasożytniczne, antybakteryjne i antygrzybicze.

Cena brutto 7,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Kurkuma mielona

Kurkuma (ostryż długi, ostryż Zohary, szafran indyjskijest używana jako barwnik, przyprawa, a także w celach leczniczych. To bylina z gatunku imbirowatych. Najbardziej popularna jest kurkuma w kuchni Dalekiego Wschodu. Jako zioło wykorzystywane w medycynie naturalnej ma działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przciwnowotworowe i antyoksydacyjne. Kurkuma to również włąciwości antypasożytniczne, antybakteryjne i antygrzybicze.

Kurkuma mielona – jak stosować?

Kurkuma mielona jak przyprawa doskonale nadaje się do potraw duszonych, zup i ryżu. To nie tylko znakomity dodatek do potraw egzotycznych, ale o rodzimych – nada charakterystyczny smak i kolor rosołowi. Kurkuma sprawdzi się również przy potrawach z drobiu, ryb i owoców morza. To składnik marynat oraz zastępnik bardzo drogiego szafranu.

Dowiedz się więcej...

Blaski i cienie kurkumy

2022-08-02

Blaski i cienie kurkumy

W ostatnich latach kurkuma zyskała ogromną popularność – głównie w krajach zachodnich, bo w medycynie wschodniej znana jest i wykorzystywana od tysięcy lat. Po tym jak trafiła do głównego nurtu, [...]

Czytaj więcej

Jak przyspieszyć metabolizm?

2022-02-14

Jak przyspieszyć metabolizm?

Niektóre osoby mimo wielu starań mają dużą trudność ze zrzuceniem zbędnych kilogramów. Narzekają też na ,,oponkę" wokół brzucha, ,,boczki" i niesportową figurę. Wydaje im się, że ograniczają spoż [...]

Czytaj więcej

Kurkumina – złota bogini

2022-02-10

Kurkumina – złota bogini

Kurkuma (Curcuma longa), ostryż barwierski, nazywana także „szafranen indyjskim“ lub „ostryżem Zohary“ to gatunek byliny z rodziny imbirowatych. Niezwykle popularne kłącze o pięknym, złocistym ko [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – jak leczyć

2022-01-03

Helicobacter pylori – jak leczyć

Leczenie farmakologiczne W leczeniu H. pylori dostępne są różnorodne schematy leczenia farmakologicznego wykazujące bardzo wysoką skuteczność. Od 85–90 proc. przypadków terapia kończy się sukce [...]

Czytaj więcej

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

2022-01-03

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy uważana jest za jedną z najczęstszych chorób układu pokarmowego, występuje u ok. 10 proc. dorosłej populacji. Może się pojawić w każdym wieku i u obu płci, [...]

Czytaj więcej

Sposoby na bóle mięśni

2021-11-23

Sposoby na bóle mięśni

Nasze ciało wysyła nam sygnały, które odpowiednio szybko odczytane pozwolą uniknąć wielu przykrych konsekwencji. Natomiast lekceważenie dolegliwości może prowadzić do złego samopoczucia, urazów, [...]

Czytaj więcej

Kurkuma

2021-06-28

Kurkuma

Kurkuma we wschodniej kulturze znana jest od wielu tysiącleci. Była wykorzystywana nie tylko jako przyprawa ze względu na swoje walory smakowe i aromatyczne. Ceniono ją także za właściwości prozd [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu