

Kwas cytrynowy spożywczy
Kwas cytrynowy to regulator kwasowości oraz przeciwutleniacz (E 330) – w tej funkcji używa się go w przemyśle spożywczym. Stosowany jest również ze względu na walory smakowe jako składnik napojów, przypraw, sałatek, sosów słodyczy i innych produktów spożywczych.
Cena brutto 75,00 zł
Kwas cytrynowy spożywczy
Kwas cytrynowy to regulator kwasowości oraz przeciwutleniacz (E 330) – w tej funkcji używa się go w przemyśle spożywczym. Stosowany jest również ze względu na walory smakowe jako składnik napojów, przypraw, sałatek, sosów słodyczy i innych produktów spożywczych.
Kwas cytrynowy spożywczy – jak stosować?
Kwasek cytrynowy używany jest do zakwaszania potraw i przetworów. Stosuje się go jako dodatek do konfitur, dżemów, galaretek i innych deserów – dzięki zastosowaniu kwasku cytrynowego owoce nie ciemnieją. Jest to również naturalny środek czyszczący i odkamieniający.
Inne z tej serii
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również