Pieprz ziołowy bez alergenów 50g SR D

Pieprz ziołowy

Pieprz ziołowy to aromatyczny zastępnik pieprzu czarnego, tradycyjnego. Jest on przyrządzany z różnych ziół. W skład takiej mieszanki wchodzą zazwyczaj: gorczyca biała, liść laurowy, chrzan, kminek, majeranek, kolendra, papryka ostra, kozieradka. I znów, jak w przypadku wszystkich ziołowych przypraw, także i pieprz ziołowy ma pozytywny wpływ nie tylko na smak i zapach potraw, ale także wykorzystywany jest pod względem swoich wartości prozdrowotnych

Cena brutto 1,89 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Pieprz ziołowy

Pieprz ziołowy to aromatyczny zastępnik pieprzu czarnego, tradycyjnego. Jest on przyrządzany z różnych ziół. W skład takiej mieszanki wchodzą zazwyczaj: gorczyca biała, liść laurowy, chrzan, kminek, majeranek, kolendra, papryka ostra, kozieradka. I znów, jak w przypadku wszystkich ziołowych przypraw, także i pieprz ziołowy ma pozytywny wpływ nie tylko na smak i zapach potraw, ale także wykorzystywany jest pod względem swoich wartości prozdrowotnych. A są to właściwości bardzo wszechstronne wynikające właśnie z faktu, że pieprz ziołowy to mieszanka różnych ziół. Oto jak niektóre z nich wpływają na organizm:

    • kolendra – poprawia trawienie, perystaltykę jelit, pomaga pozbyć się pasożytów oraz jest pomocna w oczyszczeniu wątroby;

    • majeranek – ułatwia zasypianie, uspokaja, wspomaga leczenie kaszlu, kataru, przeziębień, działa przeciwzapalnie, niweluje biegunkę;

    • kminek – pozytywny wpływ na procesy trawienne i metabolizm, działa przeciwzapalnie;

    • papryka czerwona – wpływa dodatnio na odporność;

    • liść laurowy – obniża poziom cukru we krwi, wzmacnia wątrobę, działa pozytywnie na procesy trawienne;

    • gorczyca biała – reguluje wypróżnienia (przy zaparciach), ochrania śluzówkę żołądka.

Aby jednak poczuć wymierne korzyści ze stosowania tej przyprawy, należy jej używać regularnie.

Pieprz ziołowy – jak stosować?

Pieprz ziołowy jako przyprawa to nie tylko interesujące smak i aromat. Z racji tego, że jego składniki ułatwiają trawienie, to znakomicie nadaje się on do przyprawiania tłustych i ciężkostrawnych mięs – dzięki temu nie są one tak obciążające dla organizmu. Doskonale pasuje także do grochówki czy kapuśniaku. Można śmiało stwierdzić, że to odpowiednia przyprawa do typowych polskich dań.

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: