Sól Kłodawska 1000g SR 1

Sól kłodawska

Kopalnia Soli Kłodawa – to stąd pochodzi sól kłodawska niejodowana. Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.

Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc. Znajduje ona zastosowanie zarówno w kosmetyce, jak i w gospodarstwie domowym, w którym wykorzystuje się ją głównie w celach spożywczych.

Cena brutto 5,70 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Sól kłodawska

Kopalnia Soli Kłodawa – to stąd pochodzi sól kłodawska niejodowana. Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.

Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc. Znajduje ona zastosowanie zarówno w kosmetyce, jak i w gospodarstwie domowym, w którym wykorzystuje się ją głównie w celach spożywczych.

Sól kłodawska – zastosowanie

Sól kłodawska to nie tylko zastosowanie kulinarne – naturalnie wzbogaca potrawy o smak oraz o pierwiastki chemiczne, a także konserwuje je. To sposób (płukanki: sól rozpuszczona w wodzie – 1,5 łyżeczki na 50 ml wody) na poradzenie sobie z bólem gardła, migdałków i ich obrzękiem. Sól kłodawska to także naturalny kosmetyk, można jej roztworem przemywać zmiany skórne na twarzy, takie jak trądzik. Niektórzy zalecają ją również przy zmianach łuszczycowych czy kurzajkach. W formie podgrzanej sól (wsypana do woreczka z naturalnego materiału) może służyć do robienia okładów na bolące stawy, migreny, ból zatok, przy zapaleniu dróg moczowych, ucha i dolegliwościach reumatycznych.

Dowiedz się więcej...

Recepta na długie i szczęśliwe życie

2021-09-08

Recepta na długie i szczęśliwe życie

Łatwo powiedzieć: „recepta na długie i szczęśliwe życie”, trudniej ją znaleźć. Jedni twierdzą, że wszystko mamy zapisane w genach, inni powiadają, że każdy człowiek ma swoje przeznaczenie ściśle [...]

Czytaj więcej

Jak nie dopuścić do zawału serca?

2021-09-06

Jak nie dopuścić do zawału serca?

Zawał serca to inaczej martwica mięśnia sercowego. Występuje ona wtedy, gdy zostaje ograniczony lub całkowicie zablokowany dostęp krwi do tego narządu. Inne określenia na zawał serca, to „zawał m [...]

Czytaj więcej

Refleksologia

2021-08-12

Refleksologia

Już w starożytności leczono, łącząc sferę fizyczną z psychiczną i duchową. Wierzono, że o zdrowie należy dbać, nie zaniedbując żadnego z tych elementów. Liczyła się równowaga pomiędzy nimi. Prowa [...]

Czytaj więcej

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

2021-08-10

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

Za nami już fale upałów, jednak nigdy nie wiadomo, czy nie powrócą – poza tym można ich doświadczyć również poza granicami naszego kraju. Wakacje, które już niestety przemijają, to okres radosny [...]

Czytaj więcej

Sól – naturalne lekarstwo

2021-08-09

Sól – naturalne lekarstwo

W tym artykule będzie mowa o soli. Zazwyczaj traktujemy ją jako zwykłą przyprawę do posiłków, zapominając całkowicie o innych jej właściwościach. Niestety jeszcze do niedawna błędnie uważano, że [...]

Czytaj więcej

Kobalt

2021-08-06

Kobalt

Kobalt jest błyszczącym, twardym metalem, który – podobnie jak żelazo – ma właściwości ferromagnetyczne (przyciąga jak magnes) w warunkach temperatury Curie – temperatury, powyżej której ferromag [...]

Czytaj więcej

Molibden

2021-07-16

Molibden

Molibden we wszechświecie jest dość rzadko spotykanym pierwiastkiem, znajduje się dopiero na 50. miejscu wśród najbardziej rozpowszechnionych pierwiastków występujących w skorupie ziemskiej. Jest [...]

Czytaj więcej

Witamina K

2021-06-18

Witamina K

Witamina K Witamina K1 po raz pierwszy została wyizolowana z liści lucerny w 1939 roku przez duńskiego biochemika Henrika Dama.  Termin „witamina K” odnosi się do grupy rozpuszczalnych w tłuszc [...]

Czytaj więcej

Rośliny strączkowe w kuchni

2021-04-19

Rośliny strączkowe w kuchni

Fasolka, cieciorka, bób, a może soczewica lub soja? Rośliny strączkowe, bo o nich mowa, są przez nas mocno ignorowane. Wynika to z niewiedzy na temat, co z nimi zrobić, oraz z lęku przed proble [...]

Czytaj więcej

Jod

2020-03-30

Jod

Tarczyca potrzebuje jodu do produkcji hormonów, a gdy go brakuje – gruczoł ten się powiększa. Niedobory dotyczą głównie osób zamieszkujących rejony górskie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu