Sól Kłodawska 500g SR

Sól kłodawska

Kopalnia Soli Kłodawa – to stąd pochodzi sól kłodawska niejodowana. Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.

Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc. Znajduje ona zastosowanie zarówno w kosmetyce, jak i w gospodarstwie domowym, w którym wykorzystuje się ją głównie w celach spożywczych.

Cena brutto 4,20 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • Ostatnie sztuki w magazynie

Wysyłka od: 5.00 zł

Sól kłodawska

Kopalnia Soli Kłodawa – to stąd pochodzi sól kłodawska niejodowana. Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.

Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc. Znajduje ona zastosowanie zarówno w kosmetyce, jak i w gospodarstwie domowym, w którym wykorzystuje się ją głównie w celach spożywczych.

Sól kłodawska – zastosowanie

Sól kłodawska to nie tylko zastosowanie kulinarne – naturalnie wzbogaca potrawy o smak oraz o pierwiastki chemiczne, a także konserwuje je. To sposób (płukanki: sól rozpuszczona w wodzie – 1,5 łyżeczki na 50 ml wody) na poradzenie sobie z bólem gardła, migdałków i ich obrzękiem. Sól kłodawska to także naturalny kosmetyk, można jej roztworem przemywać zmiany skórne na twarzy, takie jak trądzik. Niektórzy zalecają ją również przy zmianach łuszczycowych czy kurzajkach. W formie podgrzanej sól (wsypana do woreczka z naturalnego materiału) może służyć do robienia okładów na bolące stawy, migreny, ból zatok, przy zapaleniu dróg moczowych, ucha i dolegliwościach reumatycznych.

Dowiedz się więcej...

Rośliny strączkowe w kuchni

2021-04-19

Rośliny strączkowe w kuchni

Fasolka, cieciorka, bób, a może soczewica lub soja? Rośliny strączkowe, bo o nich mowa, są przez nas mocno ignorowane. Wynika to z niewiedzy na temat, co z nimi zrobić, oraz z lęku przed proble [...]

Czytaj więcej

Jod

2020-03-30

Jod

Tarczyca potrzebuje jodu do produkcji hormonów, a gdy go brakuje – gruczoł ten się powiększa. Niedobory dotyczą głównie osób zamieszkujących rejony górskie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: