Sól himalajska gruboziarnista 1000g SR

Sól himalajska gruba

Sól himalajska powstała z pierwotnych mórz istniejących od setek lat w Himalajach. Uważa się ją za najczystszą sól, a to dlatego, że wyschła w naturalny sposób na słońcu. Taka sól ma charakterystyczny różowy kolor. Poza tym w himalajskiej różowej soli krystalicznej pierwiastki mikroelementów mają tak drobne cząsteczki, że mogą być bezpośrednio wchłaniane przez komórki organizmu ludzkiego i zmetabolizowane. Proponowana różowa krystaliczna sól himalajska jest oryginalna i pochodzi z wschodniego pasa Karakorum Himalajów w Pakistanie.

Cena brutto 7,80 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Sól himalajska gruba

Sól himalajska powstała z pierwotnych mórz istniejących od setek lat w Himalajach. Uważa się ją za najczystszą sól, a to dlatego, że wyschła w naturalny sposób na słońcu. Taka sól ma charakterystyczny różowy kolor. Poza tym w himalajskiej różowej soli krystalicznej pierwiastki mikroelementów mają tak drobne cząsteczki, że mogą być bezpośrednio wchłaniane przez komórki organizmu ludzkiego i zmetabolizowane. Proponowana różowa krystaliczna sól himalajska jest oryginalna i pochodzi z wschodniego pasa Karakorum Himalajów w Pakistanie.

Sól himalajska gruba – jak stosować?

Sól himalajska to doskonała przyprawa do potraw. Można ją też wykorzystać do zrobienia naturalnego izotoniku – rozpuszczona w wodzie z dodatkiem cytryny. Dzięki temu odpowiednio nawodnimy organizm i dostarczymy mu minerałów – zwłaszcza po wysiłku. Sól himalajską można używać zamiast zwykłej soli kuchennej.

Do kąpieli należy dodać ok. 10 g soli na 1 litr wody. Po takiej kąpieli wskazany jest 30-minutowy odpoczynek, nie należy też się myć pod prysznicem.

Dowiedz się więcej...

Rośliny strączkowe w kuchni

2021-04-19

Rośliny strączkowe w kuchni

Fasolka, cieciorka, bób, a może soczewica lub soja? Rośliny strączkowe, bo o nich mowa, są przez nas mocno ignorowane. Wynika to z niewiedzy na temat, co z nimi zrobić, oraz z lęku przed proble [...]

Czytaj więcej

Jod

2020-03-30

Jod

Tarczyca potrzebuje jodu do produkcji hormonów, a gdy go brakuje – gruczoł ten się powiększa. Niedobory dotyczą głównie osób zamieszkujących rejony górskie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: