Kasza jaglana 500g

Kasza jaglana jest kaszą wytwarzaną z łuskanego ziarna prosa. Jako dobre źródło energii składa się głównie z węglowodanów, niewielkiej ilości tłuszczów i niewielkiej ilości błonnika oraz z pełnowartościowego, roślinnego białka bogatego w cenne aminokwasy (metioninę, leucynę i izoleucynę). Ponadto kasza jaglana dostarcza witamin i minerałów takich jak: fosfor, żelazo, cynk, miedź, magnez oraz mangan, krzem i witaminy z grupy B. 

Cena brutto 9,60 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych

Kasza jaglana jest kaszą wytwarzaną z łuskanego ziarna prosa. Jako dobre źródło energii składa się głównie z węglowodanów, niewielkiej ilości tłuszczów i niewielkiej ilości błonnika oraz z pełnowartościowego, roślinnego białka bogatego w cenne aminokwasy (metioninę, leucynę i izoleucynę). Ponadto kasza jaglana dostarcza witamin i minerałów takich jak: fosfor, żelazo, cynk, miedź, magnez oraz mangan, krzem i witaminy z grupy B. Kasza jaglana jest lekkostrawna, a ponieważ nie zawiera glutenu, poleca się ją osobom będącym na diecie bezglutenowej. 

Kasza jaglana to świetny potencjał do kulinarnych eksperymentów – można z niej przygotowywać zarówno dania na słodko, jak i na słono. Stanowi dobrą bazę dla cynamonu, kurkumy, papryki ostrej czy wędzonej. Można ją podawać na śniadania (z rodzynkami i bananem) lub na obiad – z warzywami albo strączkami. 

Kaszę jaglaną przed ugotowaniem warto podprażyć wcześniej na patelni – ziarna nabiorą wyjątkowego smaku.

Dowiedz się więcej...

Miedź

2020-11-02

Miedź

Miedź występuje w tkankach takich organów jak: mózg, serce, wątroba, nerki. Przede wszystkim pierwiastek ten odpowiada za prawidłowy rozwój i wzrost organizmu.  Zalecane dzienne spożycie to 0,7 [...]

Czytaj więcej

Magnez

2020-11-02

Magnez

Magnez to pierwiastek, który pełni bardzo ważną funkcję w ludzkim organizmie. Dlatego trzeba bardzo dbać o to, by był on dostarczany w odpowiedniej ilości. Zwłaszcza w sytuacjach, gdy występuje n [...]

Czytaj więcej

Cynk

2020-10-27

Cynk

Cynk to składnik bardzo wielu enzymów w naszym ciele, dlatego też, gdy występują jego braki, bardzo odbija się to na naszym zdrowiu. Zalecane spożycie cynku to: mężczyźni 9,4 mg–11 mg, kobiet [...]

Czytaj więcej

Kasza gryczana – numer jeden diety kwarantannowej

2020-10-22

Kasza gryczana – numer jeden diety kwarantannowej

Kasza gryczana, a także i inne kasze, wiodą prym wśród tzw. zdrowej żywności. Są produktem bardzo praktycznym, który może długo zalegać na kuchennych półkach. Warto zaopatrzyć się w kaszę gryczan [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu