Migdały słupki 1000g SR C

1000g

Migdały słupki

Migdały to owoce pestkowe wydawane przez długowieczne drzewo o nazwie migdałowiec pospolity. W Polsce nie jest on uprawiany, gdyż do wzrostu potrzebuje odpowiednich warunków klimatycznych, na przykład wysokich temperatur. Takie możliwości rozwoju ma na terenach ciepłych krajów. Znane są dwie odmiany migdałowca pospolitego, z których jedna obradza migdałami słodkimi, a druga – gorzkimi. Migdały są bardzo odżywcze. Zawierają naturalny błonnik, który między innymi usprawnia pracę jelit. Migdały są bogate w: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, lekkostrawne białko, flawonoidy, witaminę B2, E, magnez, wapń, potas, miedź, mangan.

Cena brutto 60,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Migdały słupki

Migdały to owoce pestkowe wydawane przez długowieczne drzewo o nazwie migdałowiec pospolity. W Polsce nie jest on uprawiany, gdyż do wzrostu potrzebuje odpowiednich warunków klimatycznych, na przykład wysokich temperatur. Takie możliwości rozwoju ma na terenach ciepłych krajów. Znane są dwie odmiany migdałowca pospolitego, z których jedna obradza migdałami słodkimi, a druga – gorzkimi. Migdały są bardzo odżywcze. Zawierają naturalny błonnik, który między innymi usprawnia pracę jelit. Migdały są bogate w: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, lekkostrawne białko, flawonoidy, witaminę B2, E, magnez, wapń, potas, miedź, mangan.

Migdały – jak stosować?

Wyborna przekąska oraz dodatek do potraw, kremów i sosów. Zmielone są doskonałą panierką, pokruszone — posypką.

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu