

Migdały słupki
Migdały to owoce pestkowe wydawane przez długowieczne drzewo o nazwie migdałowiec pospolity. W Polsce nie jest on uprawiany, gdyż do wzrostu potrzebuje odpowiednich warunków klimatycznych, na przykład wysokich temperatur. Takie możliwości rozwoju ma na terenach ciepłych krajów. Znane są dwie odmiany migdałowca pospolitego, z których jedna obradza migdałami słodkimi, a druga – gorzkimi. Migdały są bardzo odżywcze. Zawierają naturalny błonnik, który między innymi usprawnia pracę jelit. Migdały są bogate w: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, lekkostrawne białko, flawonoidy, witaminę B2, E, magnez, wapń, potas, miedź, mangan.
Cena brutto 19,00 zł
Migdały słupki
Migdały to owoce pestkowe wydawane przez długowieczne drzewo o nazwie migdałowiec pospolity. W Polsce nie jest on uprawiany, gdyż do wzrostu potrzebuje odpowiednich warunków klimatycznych, na przykład wysokich temperatur. Takie możliwości rozwoju ma na terenach ciepłych krajów. Znane są dwie odmiany migdałowca pospolitego, z których jedna obradza migdałami słodkimi, a druga – gorzkimi. Migdały są bardzo odżywcze. Zawierają naturalny błonnik, który między innymi usprawnia pracę jelit. Migdały są bogate w: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, lekkostrawne białko, flawonoidy, witaminę B2, E, magnez, wapń, potas, miedź, mangan.
Migdały – jak stosować?
Wyborna przekąska oraz dodatek do potraw, kremów i sosów. Zmielone są doskonałą panierką, pokruszone — posypką.
Inne z tej serii
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również