Migdały słupki 250g SR C

Migdały słupki

Migdały to owoce pestkowe wydawane przez długowieczne drzewo o nazwie migdałowiec pospolity. W Polsce nie jest on uprawiany, gdyż do wzrostu potrzebuje odpowiednich warunków klimatycznych, na przykład wysokich temperatur. Takie możliwości rozwoju ma na terenach ciepłych krajów. Znane są dwie odmiany migdałowca pospolitego, z których jedna obradza migdałami słodkimi, a druga – gorzkimi. Migdały są bardzo odżywcze. Zawierają naturalny błonnik, który między innymi usprawnia pracę jelit. Migdały są bogate w: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, lekkostrawne białko, flawonoidy, witaminę B2, E, magnez, wapń, potas, miedź, mangan.

Cena brutto 19,00 zł

Wybierz wariant

1-2 dni robocze
14 dni
od 500 zł
Ostatnie 9 produktów w magazynie

Migdały słupki

Migdały to owoce pestkowe wydawane przez długowieczne drzewo o nazwie migdałowiec pospolity. W Polsce nie jest on uprawiany, gdyż do wzrostu potrzebuje odpowiednich warunków klimatycznych, na przykład wysokich temperatur. Takie możliwości rozwoju ma na terenach ciepłych krajów. Znane są dwie odmiany migdałowca pospolitego, z których jedna obradza migdałami słodkimi, a druga – gorzkimi. Migdały są bardzo odżywcze. Zawierają naturalny błonnik, który między innymi usprawnia pracę jelit. Migdały są bogate w: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, lekkostrawne białko, flawonoidy, witaminę B2, E, magnez, wapń, potas, miedź, mangan.

Migdały – jak stosować?

Wyborna przekąska oraz dodatek do potraw, kremów i sosów. Zmielone są doskonałą panierką, pokruszone — posypką.

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu