Orzechy włoskie łuskane 500g SR B

Orzechy włoskie łuskane

Orzechy włoskie to nie tylko smaczna przekąska, to bogate źródło błonnika. W 100 g jest go 7 g (1/3 dziennego zapotrzebowania). Tłuszcz i błonnik zawarte w orzechach włoskich sprawiają, że orzechy są sycące. Poprawiają stan włosów, skóry i paznokci. Dzięki bogactwu niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-6, oleinowy omega-9 i alfa-linolowy omega-3) jedzenie orzechów włoskich przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania ważnych układów naszego organizmu – nerwowego i krwionośnego. Orzechy włoskie są przyjazne dla diabetyków, ponieważ obniżają poziom cukru we krwi. 

Cena brutto 33,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Orzech włoski łuskany

Orzechy włoskie to nie tylko smaczna przekąska, to bogate źródło błonnika. W 100 g jest go 7 g (1/3 dziennego zapotrzebowania). Tłuszcz i błonnik zawarte w orzechach włoskich sprawiają, że orzechy są sycące. Poprawiają stan włosów, skóry i paznokci. Dzięki bogactwu niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-6, oleinowy omega-9 i alfa-linolowy omega-3) jedzenie orzechów włoskich przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania ważnych układów naszego organizmu – nerwowego i krwionośnego. Orzechy włoskie są przyjazne dla diabetyków, ponieważ obniżają poziom cukru we krwi. Ponadto można je stosować przy: nadczynności tarczycy, chorobie nerek i pęcherza moczowego, a także w profilaktyce przeciwnowotworowej. Orzechy włoskie są odżywcze i bogate w witaminy i minerały. Zawierają: prowitaminę A, witaminy z grupy B, witaminy C i K, spore ilości witaminy E. W orzechach włoskich znajdują się także pierwiastki śladowe, takie jak: cynk, miedź, jod, wapń, magnez, żelazo, fosfor czy kobalt. Orzechy włoskie mają silne właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne. Można z nich wytłoczyć olej o antyseptycznym działaniu, który poleca się stosować nawet na otwarte rany. Osoby, które mają suchą skórę lub zmagają się z łuszczycą, powinny włączyć taki olej do codziennej pielęgnacji. Taki naturalny roślinny tłuszcz zabezpiecza naskórek, nawilża go i chroni przed wysychaniem.

Orzech włoski łuskany – jak stosować?

Orzech włoski to idealna przekąska, a także składnik ciast, deserów, sałatek itp. 

Nadchodzące wydarzenia

Seminarium profesora Krupki
Destylacja olejków eterycznych i hydrolatów
Seminarium profesora KrupkiDestylacja olejków eterycznych i hydrolatów - seminarium

Dowiedz się więcej...

Kwasy omega-3 – czy suplementacja nimi jest niezbędna?

2021-09-30

Kwasy omega-3 – czy suplementacja nimi jest niezbędna?

Istnieją dwie klasy niezbędnych kwasów tłuszczowych: kwasy tłuszczowe omega-3 (n-3 lub ω-3) i omega-6 (n-6 lub ω-6). Nazwa kwasów tłuszczowych n-3 i n-6 pochodzi od numeru węgla, przy którym wyst [...]

Czytaj więcej

Sposoby na reumatyzm

2021-09-21

Sposoby na reumatyzm

Często można usłyszeć, że komuś ,,strzyka w stawach”. Bóle w tych częściach ciała najczęściej związane są ze schorzeniami reumatoidalnymi, co popularnie określa się po prostu reumatyzmem. Dolegli [...]

Czytaj więcej

Orzech włoski

2021-07-01

Orzech włoski

Orzechy włoskie mimo dużej kaloryczności cieszą się sporym uznaniem. Dzięki zawartym w nich składnikom odżywczym posiadają wiele właściwości prozdrowotnych. Pozytywnie wpływają na funkcjonowanie [...]

Czytaj więcej

Rośliny przeciwpasożytnicze

2020-03-30

Rośliny przeciwpasożytnicze

Specjaliści od medycyny naturalnej zalecają przeprowadzenie przynajmniej raz w roku profilaktycznej terapii przeciwpasożytniczej. Bardzo pomocne są w tym rośliny.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu