Żurawina Liofilizowane

30g

100 % naturalne owoce najwyższej jakości

OWOCE LIOFILIZOWANE W TEMPERATURZE 30°C

Składniki: liofilizowane żurawina 100 %

Produkt w pełni naturalny, niesiarkowany, bezglutenowy, bez dodatku cukru, bez konserwantów, bez barwników.

Cena brutto 18,99 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

ŻURAWINA LIOFILIZOWANA

100 % naturalne owoce najwyższej jakości

OWOCE LIOFILIZOWANE W TEMPERATURZE 30°C

Składniki: 100 % liofilizowane owoce żurawiny

Produkt w pełni naturalny, niesiarkowany, bezglutenowy, bez dodatku cukru, bez konserwantów, bez barwników.

Sposób spożycia: do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek do herbat, konfitur, dżemów, dań, płatków, musli.

Po namoczeniu w wodzie owoce odzyskują swój pierwotny smak.

Tabela wartości odżywczych w 100 g produktu 

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wartość energetyczna: 1378 kJ/329 kcal

Tłuszcz: 3,3 g

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g

Węglowodany: 55 g

-w tym cukry: 29 g

Błonnik: 34 g

Białko: 2,9 g

Sól: 0,04 g

Sposób przechowywania: produkt przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kolor i smak produktu zależy od wybarwienia i gatunku owoców.

Termin przydatności do spożycia: 365 dni

Wyprodukowano w Polsce.  

Masa netto: 30 g

Dowiedz się więcej...

Zaparcia – wstydliwy, ale też groźny problem

2021-10-12

Zaparcia – wstydliwy, ale też groźny problem

Zaparcia to nic innego jak zaburzenia wypróżniania się. Zdrowy człowiek powinien czynić to codziennie, nie częściej jednak niż 3 razy w ciągu dnia. Jeśli natomiast oddawanie stolca ma miejsce rza [...]

Czytaj więcej

Co wywołuje kamicę nerkową

2021-10-01

Co wywołuje kamicę nerkową

Kamica to ogólna nazwa dla grupy chorób, w których zachodzi zjawisko tworzenia się kamieni, czyli patologicznych tworów w przewodach i narządach jamy ciała. Jak dochodzi do powstania kamicy Me [...]

Czytaj więcej

Banany – przekąska i nie tylko

2021-09-30

Banany – przekąska i nie tylko

Banany są nie tylko doskonałą i smaczną przekąską. Mają również mnóstwo cennych składników odżywczych, które wpływają na właściwe funkcjonowanie organizmu. Dodają energii, zaspokajają głód, a tak [...]

Czytaj więcej

Wiśnie – mały owoc, dużo korzyści

2021-09-29

Wiśnie – mały owoc, dużo korzyści

Wiśnie to owoce, które są doskonałą przekąską i znajdują wiele zastosowań w kuchni. Ze względu na swoje właściwości zdrowotne były cenione już przez nasze prababki jako środek na wiele dolegliwoś [...]

Czytaj więcej

Gruszka – wszystkie (prawie) jej tajemnice

2021-09-14

Gruszka – wszystkie (prawie) jej tajemnice

Grusza była ceniona od wieków. Wzmianki w wielu pismach mówią o tym, że nawet dyktator Rzymu Gajusz Juliusz Cezar poświęcał swój czas na jej uprawę, doceniając walory tej rośliny. Owoce gruszy ma [...]

Czytaj więcej

Kuchnia latem

2021-06-22

Kuchnia latem

KUCHNIA LATEM Latem organizm wymaga dostarczania wraz z pożywieniem większej ilości pokarmów o energii jin, czyli odświeżających i ochładzających. Upał i silne pocenie szkodzą sercu, wyczerpują [...]

Czytaj więcej

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

2021-03-17

Dieta DASH – antidotum na choroby cywilizacyjne

Wiele źródeł podaje, że dieta DASH jest najzdrowszą dietą na świecie, a więc warto pochylić się nad jej założeniami. Czym więc jest dieta DASH i jakie jest jej znaczenie dla naszego zdrowia? Otóż [...]

Czytaj więcej

Pijmy soki, czyli sokoterapia na co dzień

2021-03-08

Pijmy soki, czyli sokoterapia na co dzień

Pijmy soki, czyli sokoterapia na co dzień Jak wiemy, większość chorób rozwija się przez słabą odporność (chwilową lub stałą) naszego organizmu, który nie radzi sobie z atakiem intruzów na ko [...]

Czytaj więcej

Zdrowa zupa – smaczny i pożywny posiłek

2021-03-05

Zdrowa zupa – smaczny i pożywny posiłek

Przed nami wiosna, a więc okres, w którym powinniśmy zadbać o regenerację organizmu po zimowym jego zazwyczaj zanieczyszczeniu.

Czytaj więcej

Amla Berries (Phyllanthus emblica)

2020-07-09

Amla Berries (Phyllanthus emblica)

Amla zawiera pięć z sześciu smaków rozpoznawanych przez medycynę ajurwedyjską. Jest ceniona za wpływ na potencję (viraya) oraz pomoc w problemach z niestrawnościami (vipaka).

Czytaj więcej

Witamina B6

2020-03-31

Witamina B6

Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.

Czytaj więcej

Potas

2020-03-30

Potas

Współczesna kuchnia charakteryzuje się zawyżoną ilością sodu w potrawach. A człowiek ze względów zdrowotnych powinien dążyć do ograniczenia spożycia tego pierwiastka.

Czytaj więcej

Miedź

2020-03-30

Miedź

Miedź to pierwiastek chemiczny niezbędny do prawidłowego funkcjonowania hemoglobiny czerwonych ciałek krwi. Zwiększa odporność oraz wpływa na dobrą pracę mózgu.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu