Spirulina 1000g SR E

Spirulina

Spirulina to szmaragdowozielony glon, który jest bardzo bogatym źródłem białka lepszej jakości (jeśli chodzi o wykorzystanie przez ludzki organizm) niż białko zwierzęce. Jest polecana dla wegan i wegetarian – także ze względu na dużą zawartość żelaza. Poza tym to wiele witamin: A, B1, B2, B3, B6, B7, B9, C, E oraz magnez, potas, wapń, antyoksydanty i wszystkie niezbędne kwasy tłuszczowe. Suplementowanie spiruliny to szereg korzyści dla zdrowia (potwierdzonych badaniami), należą do nich: obniżenie ciśnienia krwi, przyspieszenie metabolizmu, obniżenie ryzyka udaru mózgu, usuwanie metali ciężkich z organizmu, obniżenie poziomu cholesterol we krwi, zwyżka energii.

Cena brutto 99,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Spirulina

Spirulina to szmaragdowozielony glon, który jest bardzo bogatym źródłem białka lepszej jakości (jeśli chodzi o wykorzystanie przez ludzki organizm) niż białko zwierzęce. Jest polecana dla wegan i wagetarian – także ze względu na dużą zawartość żelaza. Poza tym to wiele witamin: A, B1, B2, B3, B6, B7, B9, C, E oraz magnez, potas, wapń, antyoksydanty i wszystkie niezbędne kwasy tłuszczowe. Suplementowanie spiruliny to szereg korzyści dla zdrowia (potwierdzonych badaniami), należą do nich: obniżenie ciśnienia krwi, przyspieszenie metabolizmu, obniżenie ryzyka udaru mózgu, usuwanie metali ciężkich z organizmu, obniżenie poziomu cholesterol we krwi, zwyżka energii.

Spirulina – jak stosować?

Zaleca się spożywanie 6 tabletek dziennie – 3 razy dziennie po 2 tabletki – najlepiej po posiłku, popijając dużą ilością wody.

Nadchodzące wydarzenia

Seminarium profesora Krupki
Destylacja olejków eterycznych i hydrolatów
Seminarium profesora KrupkiDestylacja olejków eterycznych i hydrolatów - seminarium

Dowiedz się więcej...

Morszczyn Fukoidan – owoce morza w kapsułce

2022-06-14

Morszczyn Fukoidan – owoce morza w kapsułce

Dożyliśmy czasów, w których nie trzeba osobiście jechać na wybrzeża oceanów i mórz, aby odławiać glony i korzystać z ich prozdrowotnych walorów. Dzięki firmie RawForest i niezwykle wyjątkowych je [...]

Czytaj więcej

Pelagra – zapomniana i groźna choroba

2022-05-02

Pelagra – zapomniana i groźna choroba

Współcześnie choroba zwana „pelagrą” jest rzadko spotykana i mało kto o niej słyszał (a już w nowszych opracowaniach poświęconych medycynie pelagra prawie wcale nie jest opisywana). A jeszcze w X [...]

Czytaj więcej

Chlorofile

2022-03-16

Chlorofile

Chlorofile są najliczniej występującymi barwnikami w świecie roślin. Ciemnozielone, liściaste warzywa – takie jak szpinak – są bogatym źródłem naturalnych chlorofilów. Zielone algi, np. chlorella [...]

Czytaj więcej

Algi jako panaceum na choroby cywilizacyjne

2022-01-14

Algi jako panaceum na choroby cywilizacyjne

Algi od tysięcy lat wykorzystywane były przez ludzi do celów kulinarnych i leczniczych. Bohaterem artykułu jest niedoceniany morszczyn pęcherzykowaty ( Fucus vesiculosus) – wodorost występujący [...]

Czytaj więcej

Udar mózgu – najlepiej zapobiegać

2021-11-10

Udar mózgu – najlepiej zapobiegać

Udar mózgu to obumarcie części tkanki mózgowej wskutek przerwania dopływu krwi. Ryzyko wystąpienia udaru drastycznie wzrasta, gdy cierpimy na miażdżycę, kiedy to drożność tętnic jest znacznie obn [...]

Czytaj więcej

Recepta na długie i szczęśliwe życie

2021-09-08

Recepta na długie i szczęśliwe życie

Łatwo powiedzieć: „recepta na długie i szczęśliwe życie”, trudniej ją znaleźć. Jedni twierdzą, że wszystko mamy zapisane w genach, inni powiadają, że każdy człowiek ma swoje przeznaczenie ściśle [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu