Cynamonowy cud natury

Mikstura miodowo-owocowa z cynamonem, kurkumą, goździkami i cynamonem cejlońskim

Preparat wykazuje silne działanie przeciwzapalne dzięki zawartości goździków (eugenol), cynamonu, miodu spadziowego oraz soku z kurkumy. Efekt ten wzmacniają jeszcze polifenole zawarte w winogronie z pestką oraz atkindzie. Bioflawonoidy oraz enzymy zawarte w sokach regulują procesy trawienia, przyspieszają przemianę materii usprawniają gospodarkę mikroelementami wpływającymi m.in. na pracę serca oraz całego układu trawiennego. Preparat wykazuje również działanie wspomagające oczyszczanie organizmu z pasożytów. 

niepasteryzowany, bez konserwantów - 200ml

Cena brutto  Cena podstawowa 45,00 zł 36,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Cynamonowy cud natury – mikstura miodowo owocowa – 200 ml

Skład: miód spadziowy, cynamon cejloński, goździki bio, soki z owoców: świdośliwa, porzeczka (czarna, biała, czerwona), czereśnia, winogrono z pestką, atkindia (kiwi polskie), sok z kurkumy.

Preparat wykazuje silne działanie przeciwzapalne dzięki zawartości goździków (eugenol), cynamonu, miodu spadziowego oraz soku z kurkumy. Efekt ten wzmacniają jeszcze polifenole zawarte w winogronie z pestką oraz atkindzie. Bioflawonoidy oraz enzymy zawarte w sokach regulują procesy trawienia, przyspieszają przemianę materii usprawniają gospodarkę mikroelementami wpływającymi m.in. na pracę serca oraz całego układu trawiennego. Preparat wykazuje również działanie wspomagające oczyszczanie organizmu z pasożytów. Dzięki zawartości miodu spadziowego oraz kurkumy pomaga także w oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych substancji dostarczanych wraz z pożywieniem. Niebagatelne jest również jego działanie wspomagające odporność oraz odżywcze, dzięki czemu jest polecany jako środek wspomagający rekonwalescencję po m.in. zabiegach chirurgicznych, urazach itp.

Cynamonowy cud natury dostarcza również organizmowi witamin i minerałów: witaminy A (beta-karoten), witaminy B1, B2, B5, B6 oraz witaminę E , magnez, potas, wapń, sód, fosfor, miedź, srebro, żelazo, cynę i molibden. Zawiera także pektyny oraz kwasy owocowe działające antyoksydacyjnie, dzięki czemu zabezpieczają nasze komórki przez rakowaceniem oraz procesami degeneracyjnymi. Przekłada się to także na łagodzenie przewlekłych stanów zapalnych.

Preparat najlepiej przyjmować na czczo – płaską łyżeczkę rozpuszczoną w połowie szklanki letniej wody, 1 lub 2 razy dziennie.

Dowiedz się więcej...

Konsumencie – zapoznaj się z miodami

2021-03-05

Konsumencie – zapoznaj się z miodami

W zależności od rodzaju pożytku i terminu odbioru miodu z ula, możemy wyróżnić miody wiosenne, letnie i jesienne.

Czytaj więcej

Nektar, od tego się zaczyna…

2021-03-04

Nektar, od tego się zaczyna…

Skład chemiczny nektaru jest cechą gatunkową, zależy od fazy rozwoju kwiatu i od czynników wewnętrznych, jak i zewnętrznych.

Czytaj więcej

Z dzienniczka pszczelarza – warunki przechowywania miodu

2021-03-03

Z dzienniczka pszczelarza – warunki przechowywania miodu

Każdy konsument marzy, żeby otrzymać produkt jak najświeższy o najlepszych właściwościach. Producenci zaś dokładają staranności, aby ich produkty zachowywały świeżość jak najdłużej.

Czytaj więcej

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

2021-02-26

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

Pierzga pszczela, zwana „pszczelim chlebkiem”, jest nieodzowną substancją wytwarzaną przez pszczoły.

Czytaj więcej

Mleczko pszczele – bomba witaminowa i naturalny lek apiterapeutyczny!

2021-02-24

Mleczko pszczele – bomba witaminowa i naturalny lek apiterapeutyczny!

Mleczko pszczele jest naturalną wydzieliną gruczołów gardzielowych młodych pszczół robotnic. Zalicza się je do produktów pszczelich będących naturalnym wytworem pszczół.

Czytaj więcej

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

2021-02-19

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

Naturopata i pszczelarz z kilkupokoleniowymi tradycjami - Łukasz Uliasz opowiada o propolisie jako naturalnym, skutecznym środku bakterio-, wiruso- i grzybobójczym. Omawia zastosowanie oraz pr [...]

Czytaj więcej

Czas na lipę

2021-02-18

Czas na lipę

W pewnym doświadczeniu zostały przebadane wodno-etanolowe ekstrakty z kwiatostanów lipy. Oznaczono w nich związki polifenolowe, a następnie w różnych modelowych reakcjach sprawdzono ich działa [...]

Czytaj więcej

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

2021-02-01

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

Obecnie jest popularna, powszechnie uprawiana i spożywana na całym świecie. Pieczarka dwuzarodnikowa, czyli Agaricus bisporus (gatunek grzyba należący do rodziny pieczarkowatych – Agaricaceae), d [...]

Czytaj więcej

Bieganie dla dzieci – jak do tego podejść?

2021-01-28

Bieganie dla dzieci – jak do tego podejść?

Czym skorupka za młodu… Aktywność ruchowa u dzieci jest naturalnym składnikiem ich życia. Dzieci lubią wspinać się na drzewa, rzucać kamieniami i biegać z rówieśnikami. Nasze pociechy mają dużo e [...]

Czytaj więcej

Propolis mocarny obrońca odporności

2020-11-23

Propolis mocarny obrońca odporności

Historia i pochodzenie  Propolis, z greki jak i łaciny pro polis „obrońca miasta” (zewnętrzny mur ochraniający miasto), to w rzeczywistości także obrona pszczelego gniazda, domu pszczół przed [...]

Czytaj więcej

Dysfonia – jak sobie z nią radzić

2020-10-31

Dysfonia – jak sobie z nią radzić

Zaburzenia w fonacji, czyli w wydawaniu głosu spowodowane nadwyrężeniem krtani, są przypadłościami, które na pewno utrudniają codzienne życie. Jednak istnieją naturalne sposoby mogące temu zaradzić.

Czytaj więcej

 Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

2020-09-16

Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu Charakterystyka choroby Choroba przeziębieniowa określana jest często jako przeziębi [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: