Przepiękny kurnik dla szczęśliwych kurek Białego SaiBaby

W cenie zakupu: kurnik, dojazd + montaż

Czas realizacji do 14 dni

Wymiary : Głębokość 120 cm, szerokość 210 cm, wysokość 226 cm

Wystarczający dla 10 kurek + 1 kogut

Cena brutto 2 290,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

W cenie zakupu: kurnik, dojazd + montaż

Czas realizacji do 14 dni

Wymiary : Głębokość 120 cm, szerokość 210 cm, wysokość 226 cm

Wystarczający dla 10 kurek + 1 kogut

Dowiedz się więcej...

Suszenie ziół podstawową metodą przetwarzania i konserwacji

2021-04-08

Suszenie ziół podstawową metodą przetwarzania i konserwacji

Suszenie ziół podstawową metodą przetwarzania i konserwacji Jedną z ważnych i dość prostych metod konserwacji ziół jest ich suszenie. Ogólnie ujmując temat, można powiedzieć, że każde zioło możn [...]

Czytaj więcej

Gemmoterapia – wczesnowiosenne przetwarzanie ziół leczniczych

2021-03-25

Gemmoterapia – wczesnowiosenne przetwarzanie ziół leczniczych

Gemmoterapia – wczesnowiosenne przetwarzanie ziół leczniczych Przetwarzanie i przechowywanie ziół to bardzo szeroki temat. Obejmuje szereg procesów od suszenia, przez gotowanie i zamrażanie po [...]

Czytaj więcej

Ziołowy Alfabet

2021-03-02

Ziołowy Alfabet

Zioła, ziółka, ziółeczka – nasi mali przyjaciele na dobre i na złe.

Czytaj więcej

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

2021-02-26

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

Pierzga pszczela, zwana „pszczelim chlebkiem”, jest nieodzowną substancją wytwarzaną przez pszczoły.

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

2021-02-25

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

Nasze zdrowie w naszych rękach – sami możemy wiele zrobić, a więc zatem skoro mamy czas na codzienną obowiązkową kawę, to mamy także czas na pozytywne dobre praktyki dla naszego dobra, zdrowia

Czytaj więcej

Fitoterapia a zielarstwo na przykładzie gatunków przetacznika (Veronica sp.)

2021-02-22

Fitoterapia a zielarstwo na przykładzie gatunków przetacznika (Veronica sp.)

Fitoterapia a zielarstwo na przykładzie gatunków przetacznika (Veronica sp.) Zielarstwo zajmuje się pozyskiwaniem i przetwarzaniem surowca roślinnego, natomiast fitoterapia – używaniem surowców [...]

Czytaj więcej

dr Krzysztof Majewski - Leczenie refluksu oraz wrzodów żołądka

2021-02-20

dr Krzysztof Majewski - Leczenie refluksu oraz wrzodów żołądka

Refluks żołądkowy to powszechne i niebezpieczne schorzenie. Najczęściej jego przyczyną są błędy żywieniowe, jednak niebagatelny wpływ na jej wystąpienie ma nieregularny i nerwowy tryb życia.  Ni [...]

Czytaj więcej

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

2021-02-19

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

Naturopata i pszczelarz z kilkupokoleniowymi tradycjami - Łukasz Uliasz opowiada o propolisie jako naturalnym, skutecznym środku bakterio-, wiruso- i grzybobójczym. Omawia zastosowanie oraz pr [...]

Czytaj więcej

Budzimy do życia - Wywiad  z Ewą Błaszczyk

2021-02-18

Budzimy do życia - Wywiad z Ewą Błaszczyk

Ewa Błaszczyk, polska aktorka teatralna i filmowa, piosenkarka, działaczka społeczna i charytatywna. Współzałożycielka Fundacji „Akogo?” zajmującej się systemowym rozwiązaniem problemów osób w śp [...]

Czytaj więcej

Czas na lipę

2021-02-18

Czas na lipę

W pewnym doświadczeniu zostały przebadane wodno-etanolowe ekstrakty z kwiatostanów lipy. Oznaczono w nich związki polifenolowe, a następnie w różnych modelowych reakcjach sprawdzono ich działa [...]

Czytaj więcej

Metoda dr. Kneippa

2021-02-02

Metoda dr. Kneippa

Terapie z wykorzystaniem zimnej i ciepłej wody stosowane były już w poprzednich wiekach. Poprawiały odporność, regenerowały komórki i wpływały na lepsze ukrwienie organizmu. Wodolecznictwo stało [...]

Czytaj więcej

Ziele babći – indyjskie remedium na bielactwo nabyte

2021-02-02

Ziele babći – indyjskie remedium na bielactwo nabyte

Choć może brzmi to niewiarygodnie lekarstwo na bielactwo wymyśliła sama natura. Ma bardzo ciekawe zastosowanie, dlatego warto się mu przyjrzeć i zapoznać z jego działaniem.  W starożytnych syste [...]

Czytaj więcej

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

2021-02-01

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

Obecnie jest popularna, powszechnie uprawiana i spożywana na całym świecie. Pieczarka dwuzarodnikowa, czyli Agaricus bisporus (gatunek grzyba należący do rodziny pieczarkowatych – Agaricaceae), d [...]

Czytaj więcej

Bieganie dla dzieci – jak do tego podejść?

2021-01-28

Bieganie dla dzieci – jak do tego podejść?

Czym skorupka za młodu… Aktywność ruchowa u dzieci jest naturalnym składnikiem ich życia. Dzieci lubią wspinać się na drzewa, rzucać kamieniami i biegać z rówieśnikami. Nasze pociechy mają dużo e [...]

Czytaj więcej

Jajka – dlaczego warto zrezygnować z „trójek”

2021-01-13

Jajka – dlaczego warto zrezygnować z „trójek”

Jajka to jeden z najpopularniejszych składników codziennego menu. Na ich temat istnieje wiele faktów i mitów. Także tych dotyczących chowu kur znoszących jaja dostępne w sprzedaży.

Czytaj więcej

O konserwacji, przetwórstwie i przechowalnictwie ziół

2020-11-23

O konserwacji, przetwórstwie i przechowalnictwie ziół

Zioła to naturalne skarby. Jednak by dzieliły się z nami swoim bogactwem, trzeba je szanować i wiedzieć, kiedy je najlepiej zbierać, jak przetwarzać i przechowywać.  Zioła to bardzo rozległy t [...]

Czytaj więcej

Propolis mocarny obrońca odporności

2020-11-23

Propolis mocarny obrońca odporności

Historia i pochodzenie  Propolis, z greki jak i łaciny pro polis „obrońca miasta” (zewnętrzny mur ochraniający miasto), to w rzeczywistości także obrona pszczelego gniazda, domu pszczół przed [...]

Czytaj więcej

Fosfor

2020-11-02

Fosfor

Fosfor to składnik kości, zębów, kwasów nukleinowych, tkanki mózgowej, błon komórkowych, związków wysokoenergetycznych i koenzymów. Zalecane spożycie tego pierwiastka to 580 g.  Wchłanianie fos [...]

Czytaj więcej

Dysfonia – jak sobie z nią radzić

2020-10-31

Dysfonia – jak sobie z nią radzić

Zaburzenia w fonacji, czyli w wydawaniu głosu spowodowane nadwyrężeniem krtani, są przypadłościami, które na pewno utrudniają codzienne życie. Jednak istnieją naturalne sposoby mogące temu zaradzić.

Czytaj więcej

Morfologia krwi – o czym nam powie?

2020-10-22

Morfologia krwi – o czym nam powie?

Morfologia krwi to badanie, które można przeprowadzić już od najwcześniejszych lat człowieka. Nie jest ono skomplikowane, ale ze względu na wiele mówiące wyniki analizy – bardzo skuteczne. [...]

Czytaj więcej

Badanie ogólne moczu - o czym nam powie ?

2020-10-22

Badanie ogólne moczu - o czym nam powie ?

Badanie ogólne moczu należy do jednych z podstawowych badań. Dzięki niemu jest możliwa ocena stanu zdrowia i rozpoczęcie odpowiedniego leczenia. To badanie łatwe i tanie.

Czytaj więcej

 Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

2020-09-16

Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu Charakterystyka choroby Choroba przeziębieniowa określana jest często jako przeziębi [...]

Czytaj więcej

BRAHMI (Bacopa monnieri)

2020-07-17

BRAHMI (Bacopa monnieri)

W związku z dużą ilością saponin roślina wzbudziła zainteresowanie ajurwedy. Oprócz saponin steroidowych (zwanych też bakozydami) w roślinie występują alkaloidy, takie jak brahmina i herpestyna.

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

VASAKA (Justicia adhatoda)

2020-07-17

VASAKA (Justicia adhatoda)

Liście VASAKI zawierają sporo olejków eterycznych oraz alkaloidów. Zaś w korzeniach vasaki znajdują się m.in.: wazycynolon, wazycol i peganina.

Czytaj więcej

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

2020-07-17

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

Shatavari to ceniony element medycyny ajurwedyjskiej – wytwarza się z niej m. in.: tabletki, herbaty i oleje do masażu.

Czytaj więcej

SARIVA (Hemidesmus indicus)

2020-07-13

SARIVA (Hemidesmus indicus)

Rośnie w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym – głównie w południowej Azji, szczególnie Pakistanie i Indiach. Głównym surowcem są korzenie, kłącza i owoce.

Czytaj więcej

NEEM (Azadirachta indica)

2020-07-10

NEEM (Azadirachta indica)

Surowcem zielarskim są głównie liście, a to ze względu na zawarte w nich substancje, jakimi są: cukry złożone, limonoidy i glikozydy triterpenowe oraz witaminy z grupy A i E.

Czytaj więcej

HARITAKI (Terminalia chebula)

2020-07-10

HARITAKI (Terminalia chebula)

Starożytna mądrość indyjska obiecuje niegasnące zdrowie, pod warunkiem, że korzystamy z danych owoców przy każdym swoim posiłku.

Czytaj więcej

TULSI (Ocimum sanctum)

2020-07-10

TULSI (Ocimum sanctum)

W Indiach tulsi jest uważana za świętą roślinę, a jej honorowanie odbywa się podczas porannych i wieczornych nabożeństw. Bazylia to roślina jednoroczna o prostej budowie z rozgałęzioną łodygą.

Czytaj więcej

GOTU KOLA (Centella asiatica)

2020-07-10

GOTU KOLA (Centella asiatica)

W ajurwedzie gotu kola, zwana także „żabim liściem”, jest uznawana za zioło odmładzające, wpływa również pozytywnie na funkcjonowania mózgu – głównie na zwiększenie jego plastyczności, poprawę pamięci

Czytaj więcej

Dzika róża – właściwości i zastosowanie

2020-07-09

Dzika róża – właściwości i zastosowanie

Dzika róża (Rosa canina) znana jest ludzkości od tysięcy lat, w czasach pierwotnych jej owoce były stałym elementem pożywienia.

Czytaj więcej

Malwa (ślaz, ślaz dziki) kwiat

2020-06-05

Malwa (ślaz, ślaz dziki) kwiat

Prawoślaz lekarski i ślaz dziki mają ten sam kierunek działania farmakologicznego. Dzięki naturalnie występującym śluzom, ślaz dziki wpływa osłaniająco na górne drogi oddechowe.

Czytaj więcej

Korzeń prawoślazu

2020-06-05

Korzeń prawoślazu

Wyciągi z prawoślazu działają osłaniająco, przeciwkaszlowo, zmiękczająco, przeciwzapalnie, żółciopędnie, regulują wypróżnienia, dlatego surowiec stosuje się przy dolegliwościach układu pokarmowego.

Czytaj więcej

Moringa

2020-06-05

Moringa

Moringa rośnie u podnóży Himalajów. Surowce z drzewa uznano za superżywność, więc szybko stało się popularne na całym świecie. Bogactwo składników odżywczych tej rośliny jest godne podziwu.

Czytaj więcej

Trawa cytrynowa

2020-06-04

Trawa cytrynowa

Roślina ta ma nie tylko charakterystyczny i intensywny aromat oraz dodaje ciekawą nutę do kompozycji smakowych potraw. Trawa cytrynowa ma dość szerokie zastosowanie w medycynie niekonwencjonalnej.

Czytaj więcej

Kraina szczęśliwych kur Grzegorza Śleziaka

2020-06-04

Kraina szczęśliwych kur Grzegorza Śleziaka

Szczęśliwe, zdrowe, dobrze odżywione kury to gwarancja jajek najwyższej jakości. Zobaczcie jak pieczołowicie dba o swój drób Grzegorz - tradycyjny rolnik z Beskidu żywieckiego, którego octy winne [...]

Czytaj więcej

Mniszek lekarski – właściwości i zastosowanie

2020-06-04

Mniszek lekarski – właściwości i zastosowanie

Korzenie mniszka działają nieznacznie przeciwskurczowo na przewody żółciowe i pęcherzyk żółciowy. Zwiększają ilość wytwarzanej żółci, pobudzając do pracy wątrobę i dwunastnicę.

Czytaj więcej

Morwa biała – właściwości i zastosowanie

2020-05-20

Morwa biała – właściwości i zastosowanie

Roślina ta przede wszystkim słynie ze swoich możliwości wspomagania trawienia cukrów złożonych, dlatego znalazła zastosowanie w profilaktyce przeciwcukrzycowej. Wyciągi z morwy obniżają ciśnienie.

Czytaj więcej

Dziurawiec zwyczajny – właściwości i zastosowanie

2020-05-20

Dziurawiec zwyczajny – właściwości i zastosowanie

Wokół dziurawca i jego zastosowania krąży wiele mitów. Dlatego czas je rozwiać. Bez wątpienia zioło to posiada niezwykłe właściwości lecznicze – do zastosowania wewnętrznego, jak i zewnętrznego.

Czytaj więcej

Czarnuszka

2020-05-19

Czarnuszka

Ta roślina przyprawowa i lecznicza pochodzi z krajów o cieplejszym klimacie, ale ze względu na ogromny potencjał leczniczy została doceniona przez naturalną medycynę w Polsce.

Czytaj więcej

Czopki (globulki) propolisowe

2020-05-07

Czopki (globulki) propolisowe

Czopki propolisowe polecane są zarówno dla mężczyzn, jak i dla kobiet. Pominięcie drogi żołądkowej daje nam większą skuteczność terapeutyczną oraz szybsze efekty doraźne.

Czytaj więcej

Lukrecja gładka, przeciwwirusowa słodkość

2020-05-04

Lukrecja gładka, przeciwwirusowa słodkość

Lukrecja bez wątpienia ma wiele potwierdzonych naukowo właściwości leczniczych, ale aktualnie święci tryumfy z powodu silnego działania przeciwwirusowego.

Czytaj więcej

Tarczyca bajkalska – właściwości i zastosowanie

2020-05-04

Tarczyca bajkalska – właściwości i zastosowanie

Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis) to jedno z pięćdziesięciu podstawowych ziół wykorzystywanych w tradycyjnej medycynie chińskiej.

Czytaj więcej

Bluszczyk kurdybanek – właściwości i zastosowanie

2020-05-04

Bluszczyk kurdybanek – właściwości i zastosowanie

Zwykły, powszechny, ale niezwykły w działaniu bluszczyk kurdybanek od wieków ma zastosowanie w kuchni, kosmetyce i lecznictwie. Dlatego warto poznać przepisy w temacie wykorzystania tej rośliny.

Czytaj więcej

Krwawnik pospolity – właściwości, zastosowanie

2020-04-27

Krwawnik pospolity – właściwości, zastosowanie

Zdrowie, kulinaria, kosmetyka, weterynaria – to pola, na których niesamowicie skutecznym działaniem wykazuje się krwawnik. Można zrobić z niego okład na rany, kąpiel ziołową i… leczniczy twarożek.

Czytaj więcej

Koper włoski – zastosowanie, właściwości i działanie

2020-04-06

Koper włoski – zastosowanie, właściwości i działanie

Koper włoski to jedno z cudownych ziół św. Hildegardy. Mniszka widziała jego duży potencjał w leczeniu różnych dolegliwości układu trawiennego. Jednak jest stosowany także przy innych schorzeniach.

Czytaj więcej

Uniwersalne zioła i mikstury św. Hildegardy

2020-04-02

Uniwersalne zioła i mikstury św. Hildegardy

Tradycyjne zioła i mikstury z nich – według przepisów mniszki, św. Hildegardy – stosowane według zaleceń i na konkretne schorzenia potrafią znacząco poprawić nasze samopoczucie.

Czytaj więcej

Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy

2020-04-02

Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy

Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy opiera się na holistycznym, czyli całościowym, spojrzeniu na człowieka. Także leczenie różnych przypadłości oparte na tej idei jest skuteczne.

Czytaj więcej

Jak zażywać koper włoski

2020-04-02

Jak zażywać koper włoski

Św. Hildegarda wiedziała, że w koprze włoskim tkwi niezwykła moc. Na szczęście nie zachowała tego tylko dla siebie. Dlatego warto z tej wiedzy skorzystać, zastosować fenkuł i cieszyć się zdrowiem.

Czytaj więcej

Gotu kola

2020-04-02

Gotu kola

Któż z nas nie marzy o sprawnym umyśle niezależnie od wieku? Dobra pamięć, refleks, szybkie kojarzenie faktów są przecież niezwykle cenne i pozwalają cieszyć się życiem.

Czytaj więcej

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

2020-04-02

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

Dobrej jakości czarnuszka dodawana do potraw potrafi zdziałać cuda. I to nie tylko, jeśli chodzi o smak jedzenia, ale przede wszystkim o to, że roślina ta jest bogata w składniki odżywcze.

Czytaj więcej

Gwiazdnica pospolita

2020-03-26

Gwiazdnica pospolita

Delikatna roślina z wielką mocą smaku. O czym mowa? Tym razem o gwiazdnicy. To prawdziwa skarbnica składników odżywczych, która znakomicie sprawdza się w kuchni, w bardzo wielu potrawach.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu