

Mak niebieski
Mak niebieski to jedna z czterech odmian maku (obok maku białego, lekarskiego i polnego). Mak niebieski to wyjątkowe walory smakowymi oraz wspaniałym aromatem. Ma delikatne działanie uspokajające – w przeciwieństwie do maku lekarskiego bogatego w alkaloidy.
Cena brutto 3,00 zł
Mak niebieski
Mak niebieski to jedna z czterech odmian maku (obok maku białego, lekarskiego i polnego). Mak niebieski to wyjątkowe walory smakowymi oraz wspaniałym aromatem. Ma delikatne działanie uspokajające – w przeciwieństwie do maku lekarskiego bogatego w alkaloidy.
Mak niebieski – jak stosować?
Ta odmiana maku jest wykorzystywana głównie do celów kulinarnych – doskonała do wszelkich wypieków, ciast, tortów, deserów, słodkich bułeczek, ciasta francuskiego, kutii i makaronu z makiem, lodów, owoców oraz jako dodatek do bakalii i owsianki.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2022-03-14
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również