Herbata ziołowa z kwiatami konopi 30g

Herbata ziołowa z kwiatami konopi 30g

Herbata z kwiatów konopi zawiera wiele cennych dla zdrowia związków fitochemicznych, witamin, przeciwutleniaczy, a przede wszystkim kanabinoidów. O tych ostatnich panuje nie do końca prawdziwa opinia, że CBD nie rozpuszcza się w wodzie. Rozpuszcza się co prawda część olejku, tworząc zawiesinę na powierzchni wody. Dlatego, jeśli tylko mamy okazję, pijmy napar z kwiatów konopi, który na wiele sposobów wspiera nasze zdrowie. Niecodzienne połączenie kwiatów konopi z zieloną herbatą Gunpowder, aloesem, pokrzywą i płatkami róży to prawdziwa bomba składników odżywczych. To nie tylko prozdrowotna kompozycja różnych ziół, ale także  gratka dla smakoszy herbacianych smaków. Kolor i aromat naparu jest wyjątkowy.

Cena brutto 16,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Herbata ziołowa z kwiatami konopi 30g 

Herbata z kwiatów konopi zawiera wiele cennych dla zdrowia związków fitochemicznych, witamin, przeciwutleniaczy, a przede wszystkim kanabinoidów. O tych ostatnich panuje nie do końca prawdziwa opinia, że CBD nie rozpuszcza się w wodzie. Rozpuszcza się co prawda część olejku, tworząc zawiesinę na powierzchni wody. Dlatego, jeśli tylko mamy okazję, pijmy napar z kwiatów konopi, który na wiele sposobów wspiera nasze zdrowie. Niecodzienne połączenie kwiatów konopi z zieloną herbatą Gunpowder, aloesem, pokrzywą i płatkami róży to prawdziwa bomba składników odżywczych. To nie tylko prozdrowotna kompozycja różnych ziół, ale także  gratka dla smakoszy herbacianych smaków. Kolor i aromat naparu jest wyjątkowy.

Napar z kwiatów konopi przede wszystkim wspiera układ nerwowy, wspomagając walkę z depresją, stresem, bezsennością i lękami, łagodzi bóle migrenowe i skurcze mięśni, stabilizuje ciśnienie krwi, poprawia krążenie krwi w tkankach, znosi nudności, a także zapobiega skokom poziomu cukru we krwi.

Chińska zielona herbata Gunpowder to najpopularniejsza odmiana spotykana w krajach Środkowego Wschodu. 

Gunpowder bogata jest  w witaminy C, K, B, a także żelazo, potas, wapń czy też magnez. Zielona herbata wzmacnia odporność, wspomaga koncentrację i pracę mózgu, poprawia pracę układu pokarmowego, zmniejsza ryzyko wystąpienia i rozwoju nowotworów, wzmacnia układ krążenia, działa bakteriobójczo,  zapobiega występowaniu próchnicy zębów oraz oczyszcza z toksyn.  

Liście aloesu posiadają  liczne substancje aktywne, do których należy  aloeemodyna, barbaloina oraz aloina, witaminy z grupy B, witaminy A, C, E, a także sole mineralne: wapń, cynk, selen, chrom, magnez, miedź, mangan, potas, żelazo, sód. Aloes reguluje pracę układu pokarmowego, przyspiesza metabolizm, działa wzmacniająco, podnosi odporność organizmu. Ma silne właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne, dezynfekujące, przeciwgrzybiczne, antywirusowe i antyseptyczne. 

Pokrzywa zwyczajna to nasz rodzimy, pospolity, a przy tym bardzo użyteczny chwast. Jest źródłem wielu cennych substancji leczniczych, takich jak  witaminy: C, K, A, sole mineralne: magnez, potas, wapń, fosfor, żelazo, krzem, sód, jod. Pokrzywa wzmacnia, organizm, oczyszcza z toksyn, wspomaga leczenie przerostu prostaty, sprawdza się w stanach zapalnych skóry, mięśni i stawów, alergiach i reumatyzmie, wspomaga trawienie.

Płatki róż nadają herbatce piękny kolor i wykwintny aromat, jednocześnie uzupełniając mieszankę o pakiet witamin, minerałów i garbników.  

Sposób zaparzania:

Herbatę zalać gorącą wodą (ok. 80-85 stopni Celsjusza) i zaparzać pod przykryciem przez ok. 2-3 minut. Im dłużej jest zaparzana, tym wydobywać się będzie większa ilość garbników. Wraz z długością zaparzania herbata będzie bardziej gorzka. 

Dowiedz się więcej...

Morfologia krwi – o czym nam powie?

2020-10-22

Morfologia krwi – o czym nam powie?

Morfologia krwi to badanie, które można przeprowadzić już od najwcześniejszych lat człowieka. Nie jest ono skomplikowane, ale ze względu na wiele mówiące wyniki analizy – bardzo skuteczne. [...]

Czytaj więcej

Badanie ogólne moczu - o czym nam powie ?

2020-10-22

Badanie ogólne moczu - o czym nam powie ?

Badanie ogólne moczu należy do jednych z podstawowych badań. Dzięki niemu jest możliwa ocena stanu zdrowia i rozpoczęcie odpowiedniego leczenia. To badanie łatwe i tanie.

Czytaj więcej

BRAHMI (Bacopa monnieri)

2020-07-17

BRAHMI (Bacopa monnieri)

W związku z dużą ilością saponin roślina wzbudziła zainteresowanie ajurwedy. Oprócz saponin steroidowych (zwanych też bakozydami) w roślinie występują alkaloidy, takie jak brahmina i herpestyna.

Czytaj więcej

Tatarak (Acorus calamus)

2020-07-17

Tatarak (Acorus calamus)

Jako surowiec wykorzystywane są: kłącza, korzeń czy czasami liście lub kwiaty. Głównie w spożywczym i kosmetycznym przemyśle. W ajurwedzie stosowana jest do: herbat, olejków, papek czy tabletek.

Czytaj więcej

VASAKA (Justicia adhatoda)

2020-07-17

VASAKA (Justicia adhatoda)

Liście VASAKI zawierają sporo olejków eterycznych oraz alkaloidów. Zaś w korzeniach vasaki znajdują się m.in.: wazycynolon, wazycol i peganina.

Czytaj więcej

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

2020-07-17

SHATAVARI (Asparagus racemosus)

Shatavari to ceniony element medycyny ajurwedyjskiej – wytwarza się z niej m. in.: tabletki, herbaty i oleje do masażu.

Czytaj więcej

SARIVA (Hemidesmus indicus)

2020-07-13

SARIVA (Hemidesmus indicus)

Rośnie w klimacie tropikalnym oraz subtropikalnym – głównie w południowej Azji, szczególnie Pakistanie i Indiach. Głównym surowcem są korzenie, kłącza i owoce.

Czytaj więcej

NEEM (Azadirachta indica)

2020-07-10

NEEM (Azadirachta indica)

Surowcem zielarskim są głównie liście, a to ze względu na zawarte w nich substancje, jakimi są: cukry złożone, limonoidy i glikozydy triterpenowe oraz witaminy z grupy A i E.

Czytaj więcej

HARITAKI (Terminalia chebula)

2020-07-10

HARITAKI (Terminalia chebula)

Starożytna mądrość indyjska obiecuje niegasnące zdrowie, pod warunkiem, że korzystamy z danych owoców przy każdym swoim posiłku.

Czytaj więcej

TULSI (Ocimum sanctum)

2020-07-10

TULSI (Ocimum sanctum)

W Indiach tulsi jest uważana za świętą roślinę, a jej honorowanie odbywa się podczas porannych i wieczornych nabożeństw. Bazylia to roślina jednoroczna o prostej budowie z rozgałęzioną łodygą.

Czytaj więcej

GOTU KOLA (Centella asiatica)

2020-07-10

GOTU KOLA (Centella asiatica)

W ajurwedzie gotu kola, zwana także „żabim liściem”, jest uznawana za zioło odmładzające, wpływa również pozytywnie na funkcjonowania mózgu – głównie na zwiększenie jego plastyczności, poprawę pamięci

Czytaj więcej

Dzika róża – właściwości i zastosowanie

2020-07-09

Dzika róża – właściwości i zastosowanie

Dzika róża (Rosa canina) znana jest ludzkości od tysięcy lat, w czasach pierwotnych jej owoce były stałym elementem pożywienia.

Czytaj więcej

Malwa (ślaz, ślaz dziki) kwiat

2020-06-05

Malwa (ślaz, ślaz dziki) kwiat

Prawoślaz lekarski i ślaz dziki mają ten sam kierunek działania farmakologicznego. Dzięki naturalnie występującym śluzom, ślaz dziki wpływa osłaniająco na górne drogi oddechowe.

Czytaj więcej

Korzeń prawoślazu

2020-06-05

Korzeń prawoślazu

Wyciągi z prawoślazu działają osłaniająco, przeciwkaszlowo, zmiękczająco, przeciwzapalnie, żółciopędnie, regulują wypróżnienia, dlatego surowiec stosuje się przy dolegliwościach układu pokarmowego.

Czytaj więcej

Moringa

2020-06-05

Moringa

Moringa rośnie u podnóży Himalajów. Surowce z drzewa uznano za superżywność, więc szybko stało się popularne na całym świecie. Bogactwo składników odżywczych tej rośliny jest godne podziwu.

Czytaj więcej

Trawa cytrynowa

2020-06-04

Trawa cytrynowa

Roślina ta ma nie tylko charakterystyczny i intensywny aromat oraz dodaje ciekawą nutę do kompozycji smakowych potraw. Trawa cytrynowa ma dość szerokie zastosowanie w medycynie niekonwencjonalnej.

Czytaj więcej

Mniszek lekarski – właściwości i zastosowanie

2020-06-04

Mniszek lekarski – właściwości i zastosowanie

Korzenie mniszka działają nieznacznie przeciwskurczowo na przewody żółciowe i pęcherzyk żółciowy. Zwiększają ilość wytwarzanej żółci, pobudzając do pracy wątrobę i dwunastnicę.

Czytaj więcej

Morwa biała – właściwości i zastosowanie

2020-05-20

Morwa biała – właściwości i zastosowanie

Roślina ta przede wszystkim słynie ze swoich możliwości wspomagania trawienia cukrów złożonych, dlatego znalazła zastosowanie w profilaktyce przeciwcukrzycowej. Wyciągi z morwy obniżają ciśnienie.

Czytaj więcej

Dziurawiec zwyczajny – właściwości i zastosowanie

2020-05-20

Dziurawiec zwyczajny – właściwości i zastosowanie

Wokół dziurawca i jego zastosowania krąży wiele mitów. Dlatego czas je rozwiać. Bez wątpienia zioło to posiada niezwykłe właściwości lecznicze – do zastosowania wewnętrznego, jak i zewnętrznego.

Czytaj więcej

Czarnuszka

2020-05-19

Czarnuszka

Ta roślina przyprawowa i lecznicza pochodzi z krajów o cieplejszym klimacie, ale ze względu na ogromny potencjał leczniczy została doceniona przez naturalną medycynę w Polsce.

Czytaj więcej

Lukrecja gładka, przeciwwirusowa słodkość

2020-05-04

Lukrecja gładka, przeciwwirusowa słodkość

Lukrecja bez wątpienia ma wiele potwierdzonych naukowo właściwości leczniczych, ale aktualnie święci tryumfy z powodu silnego działania przeciwwirusowego.

Czytaj więcej

Tarczyca bajkalska – właściwości i zastosowanie

2020-05-04

Tarczyca bajkalska – właściwości i zastosowanie

Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis) to jedno z pięćdziesięciu podstawowych ziół wykorzystywanych w tradycyjnej medycynie chińskiej.

Czytaj więcej

Bluszczyk kurdybanek – właściwości i zastosowanie

2020-05-04

Bluszczyk kurdybanek – właściwości i zastosowanie

Zwykły, powszechny, ale niezwykły w działaniu bluszczyk kurdybanek od wieków ma zastosowanie w kuchni, kosmetyce i lecznictwie. Dlatego warto poznać przepisy w temacie wykorzystania tej rośliny.

Czytaj więcej

Krwawnik pospolity – właściwości, zastosowanie

2020-04-27

Krwawnik pospolity – właściwości, zastosowanie

Zdrowie, kulinaria, kosmetyka, weterynaria – to pola, na których niesamowicie skutecznym działaniem wykazuje się krwawnik. Można zrobić z niego okład na rany, kąpiel ziołową i… leczniczy twarożek.

Czytaj więcej

Koper włoski – zastosowanie, właściwości i działanie

2020-04-06

Koper włoski – zastosowanie, właściwości i działanie

Koper włoski to jedno z cudownych ziół św. Hildegardy. Mniszka widziała jego duży potencjał w leczeniu różnych dolegliwości układu trawiennego. Jednak jest stosowany także przy innych schorzeniach.

Czytaj więcej

Uzdrowieńcze zioła św. Hildegardy

2020-04-06

Uzdrowieńcze zioła św. Hildegardy

O zdrowie można dbać skutecznie, stosując zioła. Prawdziwym skarbcem wiedzy o ich przeznaczeniu są dzieła św. Hildegardy. Oto, na ich podstawie, słów parę o tym, jak działają niektóre z nich.

Czytaj więcej

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

2020-04-06

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

Prana to jedno z podstawowych pojęć związanych z ajurwedą. Słowo pochodzi z sanskrytu i oznacza „energię życia”, „tchnienie życia”. Ma ona duży wpływ na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne

Czytaj więcej

Uniwersalne zioła i mikstury św. Hildegardy

2020-04-02

Uniwersalne zioła i mikstury św. Hildegardy

Tradycyjne zioła i mikstury z nich – według przepisów mniszki, św. Hildegardy – stosowane według zaleceń i na konkretne schorzenia potrafią znacząco poprawić nasze samopoczucie.

Czytaj więcej

Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy

2020-04-02

Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy

Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy opiera się na holistycznym, czyli całościowym, spojrzeniu na człowieka. Także leczenie różnych przypadłości oparte na tej idei jest skuteczne.

Czytaj więcej

Jak zażywać koper włoski

2020-04-02

Jak zażywać koper włoski

Św. Hildegarda wiedziała, że w koprze włoskim tkwi niezwykła moc. Na szczęście nie zachowała tego tylko dla siebie. Dlatego warto z tej wiedzy skorzystać, zastosować fenkuł i cieszyć się zdrowiem.

Czytaj więcej

Gotu kola

2020-04-02

Gotu kola

Któż z nas nie marzy o sprawnym umyśle niezależnie od wieku? Dobra pamięć, refleks, szybkie kojarzenie faktów są przecież niezwykle cenne i pozwalają cieszyć się życiem.

Czytaj więcej

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

2020-04-02

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

Dobrej jakości czarnuszka dodawana do potraw potrafi zdziałać cuda. I to nie tylko, jeśli chodzi o smak jedzenia, ale przede wszystkim o to, że roślina ta jest bogata w składniki odżywcze.

Czytaj więcej

Gwiazdnica pospolita

2020-03-26

Gwiazdnica pospolita

Delikatna roślina z wielką mocą smaku. O czym mowa? Tym razem o gwiazdnicy. To prawdziwa skarbnica składników odżywczych, która znakomicie sprawdza się w kuchni, w bardzo wielu potrawach.

Czytaj więcej

Osteopatyczne leczenie bólów głowy

2020-03-26

Osteopatyczne leczenie bólów głowy

Na bóle głowy cierpi znaczna część ludzi. Mogą być one różnego pochodzenia i czasami trudno dotrzeć do ich przyczyny. Czy poza lekami istnieją sposoby, dzięki którym można się ich skutecznie pozbyć?

Czytaj więcej

Zastosowanie konopi w ziołolecznictwie

2020-03-26

Zastosowanie konopi w ziołolecznictwie

Konopie siewne można stosować przy wielu dolegliwościach – zarówno natury fizycznej, jak i psychicznej. Kuracje przeprowadzone z udziałem tych ziół są niezwykle skuteczne, a ich efekty – długotrwałe.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu