Zioła szwedzkie 250g SR E1

Zioła szwedzkie

Zioła szwedzkie to znana od pokoleń tradycyjna mieszanka 11 ziół. To bardzo stara receptura (podobno pierwszy raz zostały skomponowane w XVII wieku), a takie były przyrządzane z ogromną starannością doboru surowca, bazowano także na latach badań i doświadczeń. Maria Treben austriacka zielarka sprawiła, że w latach 70. XX wieku stały się one znów popularne i do dziś mają bardzo wielu zwolenników. Nic dziwnego – zastosowanie ziół szwedzkich w ziołolecznictwie jest bardzo szerokie i obejmuje wiele dolegliwości. Oryginalna mieszanka ziół szwedzkich to: piołun lub aloes, mirra, szafran, senes, kamfora naturalna, korzeń rabarbaru, korzeń kurkumy, manna, teriak, korzeń dziewięciosiłu i korzeń arcydzięgla.

Cena brutto 55,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Zioła szwedzkie

Zioła szwedzkie to znana od pokoleń tradycyjna mieszanka 11 ziół. To bardzo stara receptura (podobno pierwszy raz zostały skomponowane w XVII wieku), a takie były przyrządzane z ogromną starannością doboru surowca, bazowano także na latach badań i doświadczeń. Maria Treben austriacka zielarka sprawiła, że w latach 70. XX wieku stały się one znów popularne i do dziś mają bardzo wielu zwolenników. Nic dziwnego – zastosowanie ziół szwedzkich w ziołolecznictwie jest bardzo szerokie i obejmuje wiele dolegliwości.Oryginalna mieszanka ziół szwedzkich to: piołun lub aloes, mirra, szafran, senes, kamfora naturalna, korzeń rabarbaru, korzeń kurkumy, manna, teriak, korzeń dziewięciosiłu i korzeń arcydzięgla. Taka kompozycja ma szerokie zastosowanie i bywa pomocna przy wielu problemach. Ziołami szwedzkimi możemy się wspomóc przy bezsenności, bólach reumatycznych, anginie, a nawet depresji. 

Zioła szwedzkie – jak stosować?

Przepis na nalewkę: mieszankę należy wsypać do 2-litrowej butelki i zalać 1,5 l wódki żytniej lub innej dobrej wódki owocowej,o mocy 38–40 proc. Butelkę odstawiamy w ciepłe lub nasłonecznione miejsce na dwa tygodnie, ale codziennie pamiętamy, by nią porządnie wstrząsnąć. Po upływie 14 dni nalewkę przecedzamy i przelewamy do mniejszych buteleczek. Tak przechowywana nalewka może stać kilka lat. 

Dawkowanie nalewki: 1 łyżeczka nalewki rano i wieczorem. Nalewkę powinno się rozcieńczyć wodą. Nie mieszać z mlekiem.

Opinie (0)

Dodaj opinię