Naturalny Zakwas z kiszonych buraków

500ml

Naturalny Zakwas z kiszonych buraków

Energetyczna i witaminowa bomba !

Produkt naturalny, niepasteryzowany, bez konserwantów i jakichkolwiek sztucznych dodatków.

Cena brutto 15,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • brak

Wysyłka od: 5.00 zł

Zakwas Buraczany to niepasteryzowany, żywy napój probiotyczny o silnych  właściwościach prozdrowotnych wspierających florę bakteryjną jelit. Zawiera witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę.

Zakwas z buraków powstaje w trakcie naturalnej fermentacji buraków. Zawiera naturalne probiotyki oraz pełen zestaw witamin i mikroelementów głównie żelazo, wspomaga procesy krwiotwórcze.

Zakwas z buraków posiada niski indeks glikemiczny, dlatego jest idealnym rozwiązaniem dla osób ze skłonnością do otyłości.

Polecany jest:

  • dla kobiet w ciąży
  • dla dzieci
  • dla osób z niską zawartością żelaza
  • dla wsparcia odporności po antybiotykoterapii
  • dla sportowców
  • dla osób dbających o zdrowe żywienie
  • wspomagająco w oczyszczeniu jelit podczas stosowania diet oczyszczających.

Składniki:

Niepasteryzowany

Ekologiczny

Bezglutenowy

Naturalny osad

Składniki: burak, sok z buraka, czosnek, chrzan, ziele angielskie, liść laurowy, woda, sól kłodawska

Zalecane spożycie: na czczo.

Dowiedz się więcej...

Kapusta – odżywcze i lecznicze warzywo

2021-09-29

Kapusta – odżywcze i lecznicze warzywo

Któż z nas nie jadł kapusty – nie ma zapewne takiej osoby. To przecież bardzo popularne warzywo w Polsce i na świecie. Spożywamy ją często, ale też zazwyczaj nie zdajemy sobie sprawy z tego, że o [...]

Czytaj więcej

Jak zadbać o odporność jesienią?

2021-09-27

Jak zadbać o odporność jesienią?

Jesień to pora roku, która charakteryzuje się nie tylko zmianą barw liści porastających drzewa i krzewy. Zmienia się także pogoda. Jest coraz chłodniej, a do wyjścia z domu zniechęcają częste opa [...]

Czytaj więcej

Zakwas buraczany

2020-11-23

Zakwas buraczany

Kiszenie warzyw jest jedną z najstarszych metod konserwacji żywności z wykorzystaniem fermentacji mlekowej. Kwas mlekowy (odpowiedzialny za ten proces) zabija bakterie wywołujące procesy gnilne p [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: