- 05.2024
Życie 70+ Dojrzałość 65g
Herbatka "Życie 70+ Dojrzałość" - herbatka dla Siedemdziesięciolatka, to naturalne zdrowie i witalność płynące z unikalnego połączenia dzikiej róży, owocu głogu, liścia morwy, owocu aronii, gojnika, skrzypu, melisy i chmielu, które wzmacniają organizm, poprawiają pamięć i koncentrację, koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie oraz dodają witalności, by życie było jeszcze piękniejsze!
Cena brutto Cena podstawowa 12,50 8,13 zł
Herbatka "Życie 70+ Dojrzałość" - herbatka dla Siedemdziesięciolatka, to naturalne zdrowie i witalność płynące z unikalnego połączenia dzikiej róży, owocu głogu, liścia morwy, owocu aronii, gojnika, skrzypu, melisy i chmielu, które wzmacniają organizm, poprawiają pamięć i koncentrację, koją skołatane nerwy i ułatwiają zasypianie oraz dodają witalności, by życie było jeszcze piękniejsze!
Dzika róża:
Owoc dzikiej róży to źródło naturalnej, trwałej i dobrze przyswajalnej witaminy C. Witamina ta przyczynia się do wzmocnienia odporności organizmu, pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje bakteryjne i wirusowe, zwłaszcza, gdy towarzyszy im wysoka gorączka. Dzika róża wykazuje działanie ściągające, oczyszczające, poprawiające trawienie, żółciopędne, wzmacniające krew oraz nerki, regulujące miesiączkowanie, a także działanie łagodzące objawy depresji i zwiększające popęd płciowy. Ponadto dzika róża może być stosowana u rekonwalescentów, po chorobach zakaźnych i operacjach.
Owoc głogu:
Przetwory z głogu wspomagają działanie rozkurczowe na mięśnie jelit, macicy, naczyń krwionośnych i dróg moczowych, a także na naczynia wieńcowe serca, dzięki czemu łagodzą ból i uczucie duszności. Owoc głogu przyczynia się do zwiększenia dopływu krwi do serca, co powoduje jego dotlenienie i usunięcie szkodliwych produktów przemiany materii.
Liść morwy:
Jak donoszą źródła zielarskie liść morwy białej przyczynia się do hamowania działalności enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie. Dzięki tej właściwości część węglowodanów przechodząc przez jelita pozostaje niestrawiona, a następnie zostaje wydalana z organizmu. Prowadzi to do ograniczenia wchłaniania glukozy przez organizm, co z kolei przekłada się na uzyskanie niższego poziomu cukru we krwi po posiłkach. Jest to szczególnie ważne dla osób cierpiących na cukrzycę. Ponadto liść morwy białej wspomaga odchudzanie, zapobiega napadom głodu i chęci objadania się. Ziele morwy białej wspomaga również gospodarkę lipidową organizmu, wywierając korzystny wpływ na regulację poziomu trójglicerydów i cholesterolu frakcji LDL.
Owoc aronii:
Owoc aronii jest znakomitym źródłem wielu cennych substancji czynnych, witamin, karotenu, mikroelementów, błonnika i pektyn. Dzięki swoim właściwościom zwany jest źródłem zdrowia i młodości. Aronia działa korzystnie na nasz układ odpornościowy, na przemianę materii, pomocniczo w leczeniu choroby trzustki i wątroby, ponadto opóźnia procesy starzenia się organizmu. Owoc aronii jest wykorzystywany również w profilaktyce chorób serca, układu krwionośnego oraz układu nerwowego.
Gojnik:
Gojnik bogaty jest w taniny, flawonoidy, olejki eteryczne, żelazo oraz cenne składniki mineralne tj. cynk, sód, magnez, miedź, kobalt. Gojnik podnosi wydajność pracy mózgu, przyczynia się do łagodzenia stanów zapalnych. Substancje aktywne zawarte w gojniku mają wpływ na usuwanie złogów białkowych w mózgu, które przyczyniają się do powstawania demencji starczej i choroby Alzheimera. Ponadto, ze źródeł zielarskich wynika, że ziele gojnika wykazuje działanie przeciwzapalne, antybakteryjne oraz wzmacniające. Spożywanie naparów z gojnika jest pomocne w chorobach układu oddechowego, w przewlekłym zapaleniu błony śluzowej żołądka, w problemach z prostatą, w reumatyzmie oraz w osteoporozie. Wspomaga układ krążenia, reguluje ciśnienie krwi i pracę układu odpornościowego, sprzyja odtruwaniu organizmu oraz pomaga zwalczyć gorączkę. Ponadto jest pomocny w walce ze zmęczeniem i niedokrwistością.
Ziele skrzypu:
Ziele skrzypu wspomaga przemianę materii, oddziałuje na stan naczyń krwionośnych, ma dobroczynny wpływ na skórę, włosy, paznokcie, kości oraz na wszystkie narządy wewnętrzne. Jak donoszą źródła zielarskie, działa wzmacniająco, oczyszczająco, odtruwająco, regenerująco, mineralizująco, jest pomocne w walce z grzybami. Ze względu na ogólnoustrojowe działanie skrzyp jest stosowany w uciążliwych, przewlekłych chorobach przewodu pokarmowego, płuc, układu moczowego, rozrodczego i krwionośnego oraz skóry i kości. Skrzyp wykazuje korzystny wpływ w problemach z krwią i z układem krążenia w niedokrwistości, w miażdżycy, w chorobach płuc i dróg oddechowych, w chorobach nerek i dróg moczowych. Fitoterapia zaleca skrzyp jako uzupełnienie terapii w zaburzeniach metabolicznych, w okresie po operacji, dla osób starszych, u których występuje niedobór krzemu zwłaszcza w kościach co wpływa na fakt występowania u nich podatności na złamania kości. Związki krzemu zawarte w skrzypie, wpływają pozytywnie na aktywność hormonalną ludzi starszych, a więc mają działanie rewitalizujące i odmładzające.
Melisa:
Według literatury zielarskiej, melisa wykazuje działanie uspakajające, można ją stosować pomocniczo w leczeniu depresji oraz nerwic. Ponadto melisa pomaga wyregulować ciśnienie krwi, wspomaga pracę układu pokarmowego, wzmacnia proces trawienia, łagodzi chorobę wrzodową, działa rozkurczowo na mięśnie gładkie. Melisa jest pomocna w walce z bakteriami i wirusami.
Chmiel:
Szyszka chmielu, tradycyjnej fitoterapii, zalecana jest w chorobach układu nerwowego, w nadmiernej drażliwości, w stanach zmęczenia i wyczerpania nerwowego, jako środek uspokajający oraz ułatwiający zasypianie. Szyszka chmielu jest pomocna przy przewlekłym nieżycie przewodu pokarmowego, przy niedokwaśności, osłabieniu procesów trawienia, braku apetytu, nadmiernej fermentacji jelitowej.
Skład: dzika róża skórka, głóg dwuszyjkowy owoc, morwa biała liść, aronia czarnoowocowa owoc, melisa lekarska liść, chmiel pospolity szyszki, gojnik ziele
Uwaga:
Osoby zażywające leki lub chore, kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem produktu. Nie zażywać, w przypadku alergii na którykolwiek ze składników produktu. Tekst na podstawie ogólnodostępnej literatury zielarskiej. Podane informacje nie stanowią porady lekarskiej.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-01-18
Kompleks ziołowy Carska w profilaktyce zdrowia
2023-03-28
Agawa (Agave) w praktycznej fitoterapii
2023-03-20
Toksoplazmoza a ciąża – co każda przyszła mama powinna wiedzieć
2023-03-07
O pasożytach raz jeszcze
2023-01-24
Chrzan pospolity – Armoracia lapathifolia Gilibert
2023-01-23
Pstrolistka sercowata – Houttuynia cordata Thunb. w praktycznej fitoterapii
2023-01-17
Pozbyć się pasożytów
2022-12-29
Jak zadbać o serce
2022-12-15
To co, idziemy w góry?
2022-11-14
Olej konopny – właściwości potwierdzone badaniami
2022-10-31
Przewodnik po herbatach
2022-10-21
Oczyszczanie krwi i organów wewnętrznych za pomocą ziołowych mieszanek
2022-09-30
Otwórz oczy na sen – fundament zdrowia
2022-08-29
Oczyszczanie organizmu z metali ciężkich
2022-08-17
Oczyszczanie organizmu z toksyn
2022-08-12
Ziołowy detoks organizmu według Jana Kubiaka – najstarszego polskiego zielarza
2022-08-12
Pan Jan od ziół
2022-07-07
Jan Kubiak - najstarszy polski zielarz, który wciąż przyjmuje potrzebujących
2022-04-11
Rośliny pasożytnicze w ziołolecznictwie – łuskiewnik
2022-03-15
Zioła prowansalskie
2022-03-08
Zioła szwedzkie Marii Treben
2022-02-23
Nagietek lekarski – do rany przyłóż
2022-02-18
Gwiazdnica pospolita – jadalny i bardzo zdrowy chwast
2022-01-26
Kwiaty konopi
2021-09-27
Sposoby na pozbycie się toksyn z organizmu
2021-04-08
Suszenie ziół podstawową metodą przetwarzania i konserwacji
2021-03-25
Gemmoterapia – wczesnowiosenne przetwarzanie ziół leczniczych
2021-03-18
A może czas na herbatę?
2021-02-22
Fitoterapia a zielarstwo na przykładzie gatunków przetacznika (Veronica sp.)
2021-02-02
Metoda dr. Kneippa
2021-02-02
Ziele babći – indyjskie remedium na bielactwo nabyte
2021-01-20
Yerba mate w walce z otyłością
2021-01-14
Cudowne lekarstwo, byle nie za gorące
2020-11-23
O konserwacji, przetwórstwie i przechowalnictwie ziół
2020-11-02
Nawyk
2020-11-02
Fosfor
2020-10-22
Morfologia krwi – o czym nam powie?
2020-10-22
Badanie ogólne moczu - o czym nam powie ?
2020-07-17
BRAHMI (Bacopa monnieri)
2020-07-17
Tatarak (Acorus calamus)
2020-07-17
VASAKA (Justicia adhatoda)
2020-07-17
SHATAVARI (Asparagus racemosus)
2020-07-13
SARIVA (Hemidesmus indicus)
2020-07-10
NEEM (Azadirachta indica)
2020-07-10
HARITAKI (Terminalia chebula)
2020-07-10
TULSI (Ocimum sanctum)
2020-07-10
GOTU KOLA (Centella asiatica)
2020-07-09
Dzika róża – właściwości i zastosowanie
2020-06-05
Malwa (ślaz, ślaz dziki) kwiat
2020-06-05
Korzeń prawoślazu
2020-06-05
Moringa
2020-06-04
Trawa cytrynowa
2020-06-04
Mniszek lekarski – właściwości i zastosowanie
2020-05-20
Morwa biała – właściwości i zastosowanie
2020-05-20
Dziurawiec zwyczajny – właściwości i zastosowanie
2020-05-19
Czarnuszka
2020-05-04
Lukrecja gładka, przeciwwirusowa słodkość
2020-05-04
Tarczyca bajkalska – właściwości i zastosowanie
2020-05-04
Bluszczyk kurdybanek – właściwości i zastosowanie
2020-04-27
Krwawnik pospolity – właściwości, zastosowanie
2020-04-27
Herbata z hibiskusa – dlaczego warto ją pić
2020-04-27
Zielona herbata – skarbnica zdrowia
2020-04-06
Koper włoski – zastosowanie, właściwości i działanie
2020-04-02
Uniwersalne zioła i mikstury św. Hildegardy
2020-04-02
Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy
2020-04-02
Jak zażywać koper włoski
2020-04-02
Gotu kola
2020-04-02
Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób
2020-03-26
Gwiazdnica pospolita
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również