Płatki żytnie 500g

Płatki żytnie powstają na skutek zgniatania ziaren żyta. Dzięki wysokiej zawartości błonnika produkt ten polecany jest osobom dbającym o smukłą sylwetkę, ponieważ już mała ich ilość jest bardzo sycąca. Płatki żytnie mogą stanowić podstawę pożywnych i zdrowych śniadań czy deserów, na ich bazie da się przygotować wyśmienite wypieki – ciasta, ciasteczka lub chleb, a także mieszanki musli lub domowe batony. 

Cena brutto 7,50 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Produkt Tradycyjnego rolnictwa bez GMO, glifosatu i nawozów sztucznych.

Płatki żytnie powstają na skutek zgniatania ziaren żyta. Dzięki wysokiej zawartości błonnika produkt ten polecany jest osobom dbającym o smukłą sylwetkę, ponieważ już mała ich ilość jest bardzo sycąca. Płatki żytnie mogą stanowić podstawę pożywnych i zdrowych śniadań czy deserów, na ich bazie da się przygotować wyśmienite wypieki – ciasta, ciasteczka lub chleb, a także mieszanki musli lub domowe batony. 

Płatki żytnie, oprócz wysokiej zawartości błonnika, są bogate w witaminy z grupy B, witaminę E, a także: magnez, potas, wapń i żelazo, bor, cynk, fluor, fosfor, jod, kobalt, mangan, miedź. Warto takie płatki stosować jako urozmaicenie zdrowych śniadań, łącząc je z owocami sezonowymi. 

Regulują przemianę materii, poprawiają trawienie, są pożywką dla dobrych bakterii jelitowych. Ich regularne spożywanie może zapobiegać chorobom układu sercowo-naczyniowego, rakowi jelita grubego, prostaty, piersi oraz kamicy żółciowej.

Dowiedz się więcej...

Naturalne produkty obniżające poziom cholestrolu

2021-09-21

Naturalne produkty obniżające poziom cholestrolu

Na temat cholesterolu i jego wpływie na nasze zdrowie można dziś znaleźć wiele – jakże sprzecznych ze sobą – opinii. Nie jestem naukowcem, więc nie zamierzam wdawać się w dywagacje na ten temat. [...]

Czytaj więcej

Płatki ratujące obiad, gdy nie ma ziemniaków

2020-05-04

Płatki ratujące obiad, gdy nie ma ziemniaków

Płatki ziemniaczane to powszechnie znany w gastronomii produkt wykorzystywany do zagęszczania zup, sosów lub dodawany do błyskawicznych puree.

Czytaj więcej

Witamina B6

2020-03-31

Witamina B6

Jest składnikiem wielu enzymów biorących udział w metabolizmie aminokwasów i tłuszczów. Jej niedobory prowadzą do wielu dolegliwości. Także tych, które dotyczą układu nerwowego.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: