Fasolka Mung

Masa netto: 400g

Cena brutto 12,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Opakowanie 400 g

Dowiedz się więcej...

Grudniowe sałatki

2022-12-13

Grudniowe sałatki

Przed nami zimowe miesiące, a wraz z nimi wielka potrzeba dogrzania się na różne sposoby. W naszym menu będą dominowały raczej potrawy ciepłe, gotowane czy duszone, ale czasem może nas najść ocho [...]

Czytaj więcej

Recepta na długie i szczęśliwe życie

2021-09-08

Recepta na długie i szczęśliwe życie

Łatwo powiedzieć: „recepta na długie i szczęśliwe życie”, trudniej ją znaleźć. Jedni twierdzą, że wszystko mamy zapisane w genach, inni powiadają, że każdy człowiek ma swoje przeznaczenie ściśle [...]

Czytaj więcej

Jak nie dopuścić do zawału serca?

2021-09-06

Jak nie dopuścić do zawału serca?

Zawał serca to inaczej martwica mięśnia sercowego. Występuje ona wtedy, gdy zostaje ograniczony lub całkowicie zablokowany dostęp krwi do tego narządu. Inne określenia na zawał serca, to „zawał m [...]

Czytaj więcej

FLEKSITARIANIZM – nowy trend dietetyczny

2021-08-09

FLEKSITARIANIZM – nowy trend dietetyczny

Nie od dziś wiadomo, że dieta oparta na eliminacji mięsa i produktów mięsnych ogranicza ryzyko zachorowań na wiele chorób przewlekłych, takich jak: arterioskleroza (miażdżyca) i nadciśnienie tętn [...]

Czytaj więcej

Kobalt

2021-08-06

Kobalt

Kobalt jest błyszczącym, twardym metalem, który – podobnie jak żelazo – ma właściwości ferromagnetyczne (przyciąga jak magnes) w warunkach temperatury Curie – temperatury, powyżej której ferromag [...]

Czytaj więcej

Fasolka mung

2021-07-20

Fasolka mung

Fasolka mung w Chinach oraz w wielu krajach Azji Południowej jest bardzo popularną rośliną strączkową. Jej spożywanie dostarcza organizmowi dużej ilości białka, dlatego polecana jest osobom będąc [...]

Czytaj więcej

Witamina K

2021-06-18

Witamina K

Witamina K1 po raz pierwszy została wyizolowana z liści lucerny w 1939 roku przez duńskiego biochemika Henrika Dama.  Termin „witamina K” odnosi się do grupy rozpuszczalnych w tłuszczach związkó [...]

Czytaj więcej

Rośliny strączkowe w kuchni

2021-04-19

Rośliny strączkowe w kuchni

Fasolka, cieciorka, bób, a może soczewica lub soja? Rośliny strączkowe, bo o nich mowa, są przez nas mocno ignorowane. Wynika to z niewiedzy na temat, co z nimi zrobić, oraz z lęku przed proble [...]

Czytaj więcej

Mangan

2020-03-31

Mangan

Zapobiega osteoporozie i chroni przed zapaleniem kości oraz stawów. Jest szczególnie istotny dla prawidłowego rozwoju dziecka. Zawartość tego pierwiastka w naszej diecie zależy od zawartości w glebie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu