Migdał w płatkach 250g PK

250g

Migdały to nasiona migdałowca, który powszechnie rośnie na Bliskim Wschodzie. Są cenione za swoje walory smakowe oraz właściwości odżywcze. To źródło witamin: B3, B2 i B1 (stąd kojące działanie na układ nerwowy), witaminy E i błonnika (12,5 g/100g). Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków: potasu, wapnia i magnezu. Zawierają również żelazo, cynk i miedź. Polecane są dla kobiet w ciąży, gdyż skutecznie niwelują mdłości i zgagę w tym okresie. Szybka przekąska z migdałów to również zwalczenie uczucia głodu. To także (zaraz po fistaszkach) bogate źródło białka, dlatego migdały są polecane również dla sportowców.

Cena brutto 19,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Płatki migdałów

Migdały to nasiona migdałowca, który powszechnie rośnie na Bliskim Wschodzie. Są cenione za swoje walory smakowe oraz właściwości odżywcze. To źródło witamin: B3, B2 i B1 (stąd kojące działanie na układ nerwowy), witaminy E i błonnika (12,5 g/100g). Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków: potasu, wapnia i magnezu. Zawierają również żelazo, cynk i miedź. Polecane są dla kobiet w ciąży, gdyż skutecznie niwelują mdłości i zgagę w tym okresie. Szybka przekąska z migdałów to również zwalczenie uczucia głodu. To także (zaraz po fistaszkach) bogate źródło białka, dlatego migdały są polecane również dla sportowców.

Płatki migdałów – jak stosować?

Migdały można spożywać jako zdrowa przekąskę. Znakomicie sprawdzą się również jako lub jako dodatek do dań czy deserów. Doskonale komponują się z prażonymi owocami takimi jak gruszki czy jabłka. To także doskonała panierka do ryb. Zblendowane migdały to bardzo cenne mleko migdałowe, które może być zdrowa alternatywą dla tego krowiego.

Dowiedz się więcej...

Jak leczyć chorobę refluksową przełyku właściwym stylem życia

2022-02-01

Jak leczyć chorobę refluksową przełyku właściwym stylem życia

To, w jaki sposób się odżywiamy, w dużym stopniu wpływa na nasze zdrowie. Chorobę refluksową przełyku (podobnie jak wiele innych chorób) można opanować, wprowadzając odpowiednie nawyki, jak równi [...]

Czytaj więcej

Choroba refluksowa przełyku

2022-01-26

Choroba refluksowa przełyku

Według definicji choroba refluksowa przełyku (gastroesophageal reflux disease – GERD – inna, potoczna nazwa to refluks żołądkowo-przełykowy)  to zespół dolegliwości wywołanych zarzucaniem (refluk [...]

Czytaj więcej

Migdały

2021-06-22

Migdały

Migdały znane są przede wszystkim ze swoich walorów smakowych i aromatycznych. Słodka odmiana spożywana jest na surowo, jak też wykorzystywana do wyrobu przetworów, aromatów spożywczych, napojów [...]

Czytaj więcej

Nienasycone kwasy tłuszczowe

2021-06-18

Nienasycone kwasy tłuszczowe

Kwasy tłuszczowe różnią się między sobą pod względem budowy cząsteczkowej i na tej podstawie dzieli się je na kwasy tłuszczowe nasycone i nienasycone. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych należą [...]

Czytaj więcej

ARJUNA (Terminalia arjuna)

2020-07-09

ARJUNA (Terminalia arjuna)

Korzyści zdrowotne, jakie przynosi spożywanie kory migdałecznika, to: obniżenie poziomu cholesterolu całkowitego oraz trójglicerydów, wzmocnienie mięśni serca oraz stymulacja jego prawidłową pracę.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię