Garnek do fermentacji czarnego czosnku

Profesjonalny garnek do fermentacji czarnego czosnku, umożliwiający wygodną fermentację to niezastąpione narzędzie każdego amatora kulinarnych eksperymentów. Wyposażony w program do fermentacji z automatycznym systemem odliczającym, użytkowanie jest wyjątkowo łatwe i intuicyjnej. Dzięki systemom do cyrkulacji wilgotności oraz gorącego powietrza do 360 stopni, urządzenia zapewnia doskonałe rezultaty fermentacji czarnego czosnku za każdym razem. Dodatkowo garnek zawiera dwa wybory dla czosnku oraz funkcję 2-godzinnego gotowania na sucho, umożliwiając przyrządzanie najbardziej wymagających potraw. 

Cena brutto 599,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnie 2 produkty w magazynie

Profesjonalny garnek do fermentacji czarnego czosnku, umożliwiający wygodną fermentację to niezastąpione narzędzie każdego amatora kulinarnych eksperymentów. Wyposażony w program do fermentacji z automatycznym systemem odliczającym, użytkowanie jest wyjątkowo łatwe i intuicyjnej. Dzięki systemom do cyrkulacji wilgotności oraz gorącego powietrza do 360 stopni, urządzenia zapewnia doskonałe rezultaty fermentacji czarnego czosnku za każdym razem. Dodatkowo garnek zawiera dwa wybory dla czosnku oraz funkcję 2-godzinnego gotowania na sucho, umożliwiając przyrządzanie najbardziej wymagających potraw. 

SPECYFIKACJA TECHNICZNA :

  • Łatwa obsługa i automatyczne działanie
  • Program do fermentacji z automatycznym systemem odliczającym
  • System cyrkulacji wilgotności
  • System cyrkulacji gorącego powietrza do 360 stopni
  • Dwa wybory dla czosnku i funkcji 2-godzinnego gotowania na sucho
  • 192 godzin dla funkcji Garlic
  • 288 godzin dla Solo Garlic
  • Pojemność : 5L
  • Zasilanie: 220~240V, 50/60Hz, 90W

Dowiedz się więcej...

Antybiotyczna żywność

2023-06-06

Antybiotyczna żywność

Natura od zarania dziejów pozwala nam czerpać garściami z jej bogatego menu, a człowiek – obserwując świat wokół niego – dostrzegł, co pomaga, a co szkodzi. Czy wiecie że… Już 7–9 tys. lat temu [...]

Czytaj więcej

Czarny bez – wsparcie zdrowia nie tylko wiosną

2023-04-24

Czarny bez – wsparcie zdrowia nie tylko wiosną

Czarny bez jest powszechnie występującą rośliną, z której – mając odrobinę chęci – możemy samodzielnie przygotować między innymi preparaty przeciw przeziębieniu oraz te wzmacniające nasz system o [...]

Czytaj więcej

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

2023-04-03

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

Oliwa, czyli olej z oliwek, to jeden z najbardziej popularnych produktów prozdrowotnych. Podstawa diety śródziemnomorskiej, która przez wiele towarzystw naukowych czy autorytetów z dziedziny medy [...]

Czytaj więcej

Pieprz syczuański – skarbnica smaku i aromatu

2023-02-27

Pieprz syczuański – skarbnica smaku i aromatu

Syczuan to malownicza prowincja leżąca w południowo-zachodniej części Chin wyróżniająca się zróżnicowanym krajobrazem i klimatem sprzyjającym obfitej wegetacji roślin. Jest to jedna z najbardziej [...]

Czytaj więcej

Przyprawy zimowe

2023-01-20

Przyprawy zimowe

Karnawał jest to czas, w którym nasze stoły są bardziej suto zastawione, aniżeli zazwyczaj – stąd zagrożenie przejedzenia. Przygotowując pyszne posiłki można jednak połączyć przyjemne z pożyteczn [...]

Czytaj więcej

Ziemniak – warzywo… królewskie

2022-11-16

Ziemniak – warzywo… królewskie

Król Francji Ludwik XVI codziennie jadał ziemniaki, a Maria Antonina nosiła ich kwiaty przy sukni. W Offenburgu jest pomnik Francisa Drake’a, który trzyma w ręku to warzywo. Napis na nim głosi: „ [...]

Czytaj więcej

Czas na kiszonki!

2022-11-07

Czas na kiszonki!

Kiszona kapusta czy ogórki to stały punkt naszej diety – zwłaszcza w chłodnej porze roku. Domowe kiszonki zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych. Z tego też powodu chciałbym namówić Czyt [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek – recepta na  długowieczność

2022-09-05

Czarny czosnek – recepta na długowieczność

O czosnku (Allium sativum L.) w zasadzie napisano już wszystko. To popularny specyfik stosowany od dawna w gastronomii oraz naturalnej medycynie. Dziś jednak chciałbym Państwu przybliżyć temat cz [...]

Czytaj więcej

Ziołowe wsparcie emocjonalne

2022-08-19

Ziołowe wsparcie emocjonalne

Emocje mają ogromny wpływ na: zdrowie, ogólne samopoczucie, witalność i postrzeganie rzeczywistości. Niestety, mamy tendencję do ich tłumienia, co w dłuższej perspektywie prowadzi do: problemów z [...]

Czytaj więcej

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

2022-04-28

Niezłe zioła, czyli pasta z chwasta

Maj to doskonały czas, by zregenerować nasze organizmy po zimie, chorobach, braku słońca. Wychodząc na zewnątrz w słoneczny dzień, możemy nie tylko zażywać słonecznych kąpieli, grzać skórę, ale t [...]

Czytaj więcej

Czerwona cebula – bogactwo kwercetyny

2022-03-08

Czerwona cebula – bogactwo kwercetyny

Cebula (Allium cepa L.) to jadalna roślina należąca do rodziny liliowatych, jedno z najważniejszych warzyw, którego nie może zabraknąć w polskich kuchniach. Jej światowa produkcja wynosi ok. 55 m [...]

Czytaj więcej

Kiwi – kapitalny owoc nie tylko zimą

2022-03-08

Kiwi – kapitalny owoc nie tylko zimą

Kiwi (aktinidia smakowita – Actinidia deliciosa) to krzew naturalnie występujący w górskich rejonach i zboczach południowo-zachodnich Chin, uprawiany także w wielu innych częściach świata, w tym [...]

Czytaj więcej

Czosnek niedźwiedzi

2022-02-02

Czosnek niedźwiedzi

Czosnek niedźwiedzi od wieków był wykorzystywany jako zioło jadalne oraz lecznicze. Swoją nazwę zawdzięcza niedźwiedziom, które podobno zjadają go zaraz po przebudzeniu ze snu zimowego. Dawniej w [...]

Czytaj więcej

Sekret długowieczności – czarny czosnek

2022-01-17

Sekret długowieczności – czarny czosnek

Czosnek (Allium sativum L.) jest powszechnie stosowany w gastronomii oraz w tradycyjnej i w no-woczesnej medycynie. Ma on nie tylko mocny zapach i smak, ale także różnorodne bioaktywne or [...]

Czytaj więcej

Biała piwonia  –  piękna uzdrowicielka

2022-01-17

Biała piwonia – piękna uzdrowicielka

Piwonia (Peonia lactiflora) jest niesamowicie piękną rośliną. Ta zakwitająca co roku długowieczna bylina dożywa niejednokrotnie 50 lat, ale może żyć dłużej niż ty – niektóre rozwijają się przez p [...]

Czytaj więcej

Ziołolecznictwo na ratunek w zakażeniach Helicobacter pylori

2022-01-12

Ziołolecznictwo na ratunek w zakażeniach Helicobacter pylori

W poprzednich artykułach omawiających zakażenie bakterią H. pylori mogliście Państwo przeczytać, jak bardzo jest to niebezpieczny patogen, który upodobał sobie środowisko śluzówki żołądka. W kwaś [...]

Czytaj więcej

Czosnek, cebula, chrzan – słowiańskie zioła zdrowia i urody

2021-12-20

Czosnek, cebula, chrzan – słowiańskie zioła zdrowia i urody

Nie tak dawno temu kanapki z masłem czy smalcem i czosnkiem były powszechnym jedzeniem szczególnie w okresie zimowym .Tak samo jak kanapka ze skwarkami grubo posypana cebulą i solą albo warstwa c [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

2021-12-16

Helicobacter pylori – przebiegła bakteria

Bakteria Helicobacter pylori ponosi winę za rozwój różnego typu zapaleń błony śluzowej żołądka i dwunastnicy (jest to jedna z przyczyn, ale nie jedyna). Szacuje się, że około 60 proc. populacji n [...]

Czytaj więcej

Domowe sposoby na zapalenie zatok

2021-10-29

Domowe sposoby na zapalenie zatok

Przestrzenie powietrzne, które są połączone z jamą nosową, to zatoki przynosowe. Spełniają one bardzo ważną funkcję w organizmie człowieka. Chronią mózgoczaszkę przed różnymi urazami, zapewniają [...]

Czytaj więcej

Kurzajki – naturalne metody leczenia

2021-10-12

Kurzajki – naturalne metody leczenia

Kurzajki to potoczna nazwa brodawek o żółtobrązowym zabarwieniu. Są to mięsiste zmiany na skórze pokryte łuszczącym się naskórkiem. Tak zwany korzeń brodawki jest naczyniem krwionośnym zawierając [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek – słodsza alternatywa

2021-09-16

Czarny czosnek – słodsza alternatywa

Czosnek czarny to nic innego jak biały czosnek, który dobrze znamy. Uzyskuje się go ze świeżego czosnku (Allium sativum L.), który poddawany był przez dłuższy czas „fermentacji” w kontrolowanej w [...]

Czytaj więcej

Naturalne rozrzedzacze krwi w cukrzycy

2021-08-31

Naturalne rozrzedzacze krwi w cukrzycy

Diabetycy dużo bardziej narażeni są na udar mózgu lub zawał serca aniżeli osoby niechorujące na tę groźną chorobę. Krew cukrzyka jest gęstsza i lepka, co powoduje, że przypływa ona wolniej, a nac [...]

Czytaj więcej

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

2021-08-10

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

Za nami już fale upałów, jednak nigdy nie wiadomo, czy nie powrócą – poza tym można ich doświadczyć również poza granicami naszego kraju. Wakacje, które już niestety przemijają, to okres radosny [...]

Czytaj więcej

Czarny czosnek

2021-07-28

Czarny czosnek

Coraz większą popularnością cieszy się tzw. żywność funkcjonalna oraz ta określana jako superfood. Do takich produktów zalicza się czarny czosnek, który powstaje z białego w wyniku fermentacji. W [...]

Czytaj więcej

Czosnkowy eliksir na odporność

2021-04-13

Czosnkowy eliksir na odporność

W okresie wzmożonych zachorowań, przeziębień i infekcji wirusowych wiele osób korzysta profilaktycznie ze spożywania rośliny, która określana jest mianem naturalnego antybiotyku. Jej skuteczność [...]

Czytaj więcej

Czosnek

2020-03-31

Czosnek

Trudno przecenić zalety czosnku. Jest niezastąpiony jako środek na infekcje dróg oddechowych, obniża ciśnienie, działa przeciwpasożytniczo, a jedyną jego wadą jest… zapach.

Czytaj więcej

Rośliny przeciwpasożytnicze

2020-03-30

Rośliny przeciwpasożytnicze

Specjaliści od medycyny naturalnej zalecają przeprowadzenie przynajmniej raz w roku profilaktycznej terapii przeciwpasożytniczej. Bardzo pomocne są w tym rośliny.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię