Naturalny Olej z Orzecha Włoskiego 250ml

Objętość netto: 250ml

Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem . Jest doskonałym dodatkiem do: sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno. Olej z orzechów włoskich to wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych, w tym wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT-Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), do których należą kwasy omega-3 i omega-6.

Cena brutto 37,00 zł

Wybierz wariant

2-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Ostatnie 4 produkty w magazynie

NATURALNY OLEJ Z ORZECHA WŁOSKIEGO 250ml


Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem . Jest doskonałym dodatkiem do: sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno. Olej z orzechów włoskich to wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych, w tym wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT-Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), do których należą kwasy omega-3 i omega-6. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi). Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.


Na oleju z orzechów włoskich tłoczonych na zimno nie należy podgrzewać, ani smażyć potraw.


Właściwości oleju z orzechów włoskich:
    • Bogactwo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwas linolowy, kwas oleinowy, kwas alfa-linolowy).
    • Wysoka zawartość witamin z grupy B oraz witamin: A, E i K.
    • Pomaga obniżyć poziom trójglicerydów we krwi, wpływając korzystnie na układ krążenia oraz poziom cholesterolu.
    • Pomocny w walce z chorobami skóry, sprawdza się w kosmetyce i kuchni.

Składniki

Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno.

Wartość odżywcza

100 ml

Wartość energetyczna (energia)

3386 kJ/824 kcal

Tłuszcz, w tym:

91,2 g

– kwasy tłuszczowe nasycone

9,2 g

– kwasy tłuszczowe jednonienasycone

17 g

– kwasy tłuszczowe wielonienasycone

65 g

Węglowodany, w tym:

0 g

– cukry

0 g

Białko

0 g

Sól

0 g

Omega-3 (kwas alfa-linolenowy)

10 g

Omega-6 (kwas linolowy)

55 g

Omega-9 (kwas oleinowy)

17 g




Przechowywanie: w temperaturze pokojowej.

Pojemność

250ml

Dowiedz się więcej...

Domowe sposoby na obniżenie poziomu cholesterolu i trójglicerydów

2025-10-13

Domowe sposoby na obniżenie poziomu cholesterolu i trójglicerydów

Cholesterol to bardzo istotny składnik błon komórkowych, jest też niezbędnym elementem produkcji witaminy D3, hormonów płciowych oraz nadnerczy. Jednak jego nadmiar powoduje różne choroby. Sprawdź.

Czytaj więcej

Kompleksowy przewodnik po olejach bazowych

2024-11-12

Kompleksowy przewodnik po olejach bazowych

W tym artykule znajdziesz obszerny przegląd olejów bazowych, ich właściwości, a także wskazówki dotyczące zastosowań i wyboru najlepszego oleju dla twojej skóry.

Czytaj więcej

Naturalna pielęgnacja skóry jesienią

2024-10-30

Naturalna pielęgnacja skóry jesienią

W tym artykule przedstawiamy kompleksowy, jesienny plan pielęgnacyjny z wykorzystaniem naturalnych składników, które dostarczą nawilżenia i odżywienia.

Czytaj więcej

Na jakie problemy pomoże olej z wiesiołka?

2024-10-09

Na jakie problemy pomoże olej z wiesiołka?

Olej z wiesiołka to źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, których wysokie spożycie może wspomagać terapię wielu chorób, a także działać profilaktycznie. Co takiego znajduje się w oleju z wiesiołka?

Czytaj więcej

Aromaty z Alembika

2024-04-03

Aromaty z Alembika

Przy pomocy pięknego, połyskującego miedzią alembika można wydobyć aromaty z roślin. Podczas destylacji parą wodną z umieszczonych w nim ziół otrzymujemy bardzo cenne olejki eteryczne oraz hydrolaty.

Czytaj więcej

Moringa – dla diabetyków i nie tylko

2024-03-22

Moringa – dla diabetyków i nie tylko

Właściwości i popularność moringi na terenie subkontynentu indyjskiego spowodowały, że znalazła szerokie zastosowanie w naturalnej medycynie ajurwedyjskiej. Posiada niezwykłe walory leczniczo-odżywcze

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu