Dzika Róża proszek • wspiera odporność • 500g
Dzika róża to bardzo popularny krzew z rodziny różowatych. Na całym świecie jest jej aż około 1400 gatunków. Poza półkulą północną (strefa umiarkowana i ciepła) rośnie także w Australii i Nowej Zelandii. Można powiedzieć, że to roślina z długą – bo sięgającą aż średniowiecza – tradycją. Na ziemiach polskich stosowano ją w postaci naparów. Do dziś ten sposób podawania dzikiej róży jest popularny podczas przeziębień i wtedy, gdy chorobie towarzyszy wysoka gorączka (to głównie dzięki temu, że roślina jest bardzo bogata w witaminę C).
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.
Cena brutto 54,00 zł
Dzika Róża proszek 500g
Dzika róża to bardzo popularny krzew z rodziny różowatych. Na całym świecie jest jej aż około 1400 gatunków. Poza półkulą północną (strefa umiarkowana i ciepła) rośnie także w Australii i Nowej Zelandii. Można powiedzieć, że to roślina z długą – bo sięgającą aż średniowiecza – tradycją. Na ziemiach polskich stosowano ją w postaci naparów. Do dziś ten sposób podawania dzikiej róży jest popularny podczas przeziębień i wtedy, gdy chorobie towarzyszy wysoka gorączka (to głównie dzięki temu, że roślina jest bardzo bogata w witaminę C). To jednak nie wszystko. Dolegliwości wątrobowe, sercowe, biegunki – przy nich także zaleca się stosowanie dzikiej róży. Cenne w tej roślinie są jej właściwości chłodzące, osuszające, wzmacniające i przeciwzapalne. Dlatego okłady z dzikiej róży stosowano na trudno gojące się ropne rany, na owrzodzenia, oparzenia.
Dzika róża – proszek to zmielona czysta skórka dzikiej róży. Proszek jest bardzo dobry w smaku – zdecydowanie można go określić jako kwaśny. W naturalny sposób dostarczy nam witamin i minerałów. Według literatury ma właściwości, które były wykorzystywane przy wielu dolegliwościach. Główne zalety zażywania:
- wytwarzanie kolagenu przez co zapewnia prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, dobry stan dziąseł, skóry i zębów,
- wspomaganie prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego,
- wspieranie odporności,
- zwalczanie wolnych rodniki, dzięki czemu chroni komórki przed stresem oksydacyjnym,
- zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia,
- zwiększanie przyswajanie żelaza.
Przygotowanie:
2 – 3 razy dziennie po 1 łyżeczce przed jedzeniem, obficie popijając. Proszek można zażywać sam (wziąć do ust łyżeczkę róży i nie połykając jej, nabrać płynu, poczekać chwilę, żeby płyn w ustach zmiękczył różę, po czym połknąć ją, popijając dodatkowo jak największą ilością płynu) lub wsypywać do owocowych koktajli czy jogurtów.
Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-01-15
Śnieżna terapia, czyli dobroczynny wpływ chodzenia boso po śniegu
2023-12-28
Sięgnij po kiszonki
- Choroby
- Encyklopedia
- Oczyszczanie organizmu
- Poradnik
- Poradnik
- Suplementy
- Uroda
- Zdrowy styl życia
- Zioła
- Ziołolecznictwo
2023-10-24
Zbigniew T. Nowak: Aloes – gdy słabnie odporność organizmu
2023-09-21
Aktywności, które pozwolą zwalczyć stres
2023-08-04
Jak doświadczyć głębokiego relaksu z medytacją uważności
2023-05-09
Naturalne metody wsparcia odporności za pomocą diety
2023-05-05
Kontrolowany lot w otchłań
2023-04-18
Antyoksydanty w kroplach
2023-04-11
Odporność wrodzona i nabyta
2023-01-30
Dzika róża dla zdrowia
2022-11-18
Naturalna witamina C – droga do zdrowia
2022-09-23
Domowe techniki relaksacyjne i ćwiczenia na stres
2022-07-08
Jak wspomóc zdrowie mężczyzn
2022-05-06
Sposoby na stres
2022-04-13
Dzika róża – skromna, ale silna
2021-12-23
Męczennica cielista – sposób na relaks, walkę ze stresem i... nałogami
2021-11-17
prof. Paul Clayton przypisy , „ZbL“ grudzień, 12/2021
2021-11-15
Zadbaj o zdrowie i biegaj nawet zimą
2021-03-08
Negatywny wpływ emocji na zachorowalność
2021-02-25
Metoda Wima Hofa
2020-11-03
Składniki mineralne
2020-11-03
Siarka
2020-11-02
Makroelementy
2020-10-31
Powietrze i tlen
2020-10-22
Badanie ogólne moczu - o czym nam powie ?
2020-09-28
Witamina B2 (ryboflawina)
2020-07-09
Dzika róża – właściwości i zastosowanie
2020-06-08
Tężec – objawy, leczenie, powikłania
2020-06-08
Zakażenia HIV i AIDS
2020-05-07
Kapusta kiszona w polskiej kuchni
2020-05-04
Półpasiec
2020-05-04
Borelioza z Lyme (cz. II)
2020-05-04
Borelioza z Lyme (cz. I)
2020-04-08
Różyczka
2020-04-08
Ospa wietrzna
2020-04-08
Świnka (nagminne zapalenie ślinianek przyusznych)
2020-04-06
Koronowany wirus
2020-04-06
Uzdrowieńcze zioła św. Hildegardy
2020-04-06
Ochrona zdrowia, ludzi, zwierząt i środowiska
2020-04-06
Mięśniaki
2020-04-02
Uniwersalne zioła i mikstury św. Hildegardy
2020-04-02
Uzdrowieńcza medycyna św. Hildegardy
2020-04-02
Jak zażywać koper włoski
2020-04-02
Odra
2020-04-02
Mononukleoza zakaźna
2020-04-02
Które z zachowań mogą osłabić odporność?
2020-04-02
CoVid-19 SARS-CoV-2 raz jeszcze
2020-04-02
Galgant – kłącze skuteczne na 100%
2020-04-02
Błonica
2020-03-31
Czosnek
2020-03-28
Koronawirus SARS-Cov-2 (COVID-19) – fakty
2020-03-28
Jak zażywać galgant
2020-03-28
Jak zażywać dyptam
2020-03-28
Dyptam – na wszelkie skamieniałości
2020-03-28
Bertram – roślina lecznicza dla wszystkich
2020-03-28
Bakteryjne zapalenia płuc – przegląd
2020-03-28
Grypa (wirus grypy, influenza)
2020-03-28
Przewlekła obturacyjna choroba płuc (POChP)
2020-03-26
Nieżyt nosa (katar) i nieżyt zatok przynosowych
2020-03-26
Przeziębienie (choroba przeziębieniowa)
2020-03-26
Angina – ostre zapalenie gardła i migdałków
2020-03-25
Idiopatyczne śródmiąższowe zapalenie płuc
2020-03-25
Wirusowe zapalenia płuc – przegląd
2020-03-25
Alergiczne zapalenie pęcherzyków płucnych
2020-03-25
Sarkoidoza płucna
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Powiązane artykuły na blogu
Inni Klienci kupowali również