JODAVIT 250ml wysoce przyswajalny Jod

JODAVIT to suplement diety zapewniający 100% dziennego zapotrzebowania organizmu na jod, w płynnej formie zawierający niepowtarzalną, opatentowaną kompozycję jodu w rekomendowanej dawce według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) i Ministerstwa Zdrowia.

Jod jest niezbędnym elementem do prawidłowego działania organizmu.

Cena brutto 60,00 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Jod:

– pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych

– przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego

– pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego

– pomaga zachować zdrową skórę

– pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznaje jod za jeden z pierwiastków, którego przyjmowanie w odpowiedniej ilości jest niezbędne do prawidłowego rozwoju i utrzymania dobrego stanu zdrowia.

Jod jest kluczowy dla zdrowia tarczycy i prawidłowego metabolizmu! Pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy. Właściwości jodu mają bezpośredni i znaczący wpływ na utrzymanie prawidłowych funkcji poznawczych dzieci.

Zawartość opakowania:

Składniki: woda, jodek potasu, jodan potasu, jodek sodu, jodan sodu.

Objętość netto: 250 ml (83 porcje po 3 ml, lub 50 porcji po 5ml).

Miarka: od 2,5 do 20 ml

W przypadku chorób tarczycy – przed rozpoczęciem dawkowania należy zawsze skonsultować się z lekarzem. Produkt nie może być podawany osobom chorującym jednocześnie na niedoczynność tarczycy i chorobę Hashimoto.

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia oraz sposób stosowania: u osób dorosłych stosować 1 porcję 3- 5 ml dziennie. U kobiet w ciąży oraz karmiących 1 porcję (5 ml) dziennie. Do pojemniczka dozującego wlać roztwór do kreski oznaczonej 3 ml lub 5 ml, odmierzoną porcję dodać do wody lub napoju bezalkoholowego. Po użyciu umyć pojemnik dozujący.

Uwaga: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Stosowanie u kobiet w ciąży oraz karmiących po konsultacji z lekarzem.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

Przeciwwskazania: w przypadku chorób tarczycy, stosować wyłącznie po konsultacji z lekarzem.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w temperaturze 1 – 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Po otwarciu: należy spożyć w ciągu 180 dni.

Objętość netto: 250 ml

Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety. Suplement diety nie ma właściwości leczniczych.

Dowiedz się więcej...

Moringa – dla diabetyków i nie tylko

2024-03-22

Moringa – dla diabetyków i nie tylko

Właściwości i popularność moringi na terenie subkontynentu indyjskiego spowodowały, że znalazła szerokie zastosowanie w naturalnej medycynie ajurwedyjskiej. Posiada niezwykłe walory leczniczo-odżywcze

Czytaj więcej

Kiedy ostatnio diagnozowałeś swoją tarczycę?

2022-12-30

Kiedy ostatnio diagnozowałeś swoją tarczycę?

Tarczyca to niewielkich rozmiarów nieparzysty gruczoł wydzielania wewnętrznego o kształcie przypominającym motyla z rozpostartymi skrzydłami. Odpowiada za produkcję bardzo ważnych hormonów regulu [...]

Czytaj więcej

Grudniowe sałatki

2022-12-13

Grudniowe sałatki

Przed nami zimowe miesiące, a wraz z nimi wielka potrzeba dogrzania się na różne sposoby. W naszym menu będą dominowały raczej potrawy ciepłe, gotowane czy duszone, ale czasem może nas najść ocho [...]

Czytaj więcej

Masło – zrób je sam

2022-12-06

Masło – zrób je sam

Sytuacja gospodarcza i polityczna w kraju oraz na świecie wymuszają w nas odkrywanie pokładów coraz większej kreatywności w drodze do samowystarczalności, co wiąże się z samodzielnym wytwarzan [...]

Czytaj więcej

Ziemniak – warzywo… królewskie

2022-11-16

Ziemniak – warzywo… królewskie

Król Francji Ludwik XVI codziennie jadał ziemniaki, a Maria Antonina nosiła ich kwiaty przy sukni. W Offenburgu jest pomnik Francisa Drake’a, który trzyma w ręku to warzywo. Napis na nim głosi: „ [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

2022-09-26

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]

Czytaj więcej

Sole i inne minerały

2022-07-08

Sole i inne minerały

  Jaka jest sól – to każdy wie. Obecnie sól jest tak powszechna i dostępna i nikt się nie zastanawia, skąd się bierze, jakie ma właściwości i czy jest nam potrzebna. Sole to – upraszczając – zwi [...]

Czytaj więcej

E-dodatki do żywności (cz. I)

2022-07-08

E-dodatki do żywności (cz. I)

W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]

Czytaj więcej

Jod – pogromca patogenów chorobotwórczych

2022-04-07

Jod – pogromca patogenów chorobotwórczych

Jod to kluczowy pierwiastek biorący udział w wielu procesach istotnych dla naszego życia i zdrowia. Nasz organizm nie jest w stanie samodzielnie go wyprodukować, dlatego  musimy go pozyskiwać wra [...]

Czytaj więcej

Kąpiel w soli – korzyści dla organizmu

2022-02-15

Kąpiel w soli – korzyści dla organizmu

Sól już w czasach starożytnych była używana do poprawy zdrowia. Zawiera wiele cennych minerałów, które korzystnie wpływają na organizm ludzki. Może być wykorzystywana do  leczenia różnych chorób [...]

Czytaj więcej

Talasoterapia, czyli wpływ morza na ludzki organizm

2021-12-06

Talasoterapia, czyli wpływ morza na ludzki organizm

Przebywanie nad morzem działa relaksująco, odprężająco i wpływa na poprawę samopoczucia. Człowiek odpoczywa psychicznie i koi nerwy. Wdychanie morskiego powietrza poprawia jakość dróg oddechowyc [...]

Czytaj więcej

Domowa krioterapia

2021-11-26

Domowa krioterapia

Już dawno odkryto, że na różnego rodzaju bóle pomaga oddziaływanie zimnem. Schładzanie miejsca, z którym związane są dolegliwości przynosi ulgę. Najlepiej o tym wiedzą zawodowi sportowcy, a także [...]

Czytaj więcej

Domowe sposoby na zapalenie zatok

2021-10-29

Domowe sposoby na zapalenie zatok

Przestrzenie powietrzne, które są połączone z jamą nosową, to zatoki przynosowe. Spełniają one bardzo ważną funkcję w organizmie człowieka. Chronią mózgoczaszkę przed różnymi urazami, zapewniają [...]

Czytaj więcej

Aktywność ruchowa a przemęczenie organizmu

2021-10-19

Aktywność ruchowa a przemęczenie organizmu

Popularne powiedzenie: ,,ruch to zdrowie” zdobywa sobie coraz większe uznanie. Ludzie zaczynają maszerować z kijami, biegać, jeździć na rowerze, pływać oraz uprawiać turystykę górską. Niektórzy t [...]

Czytaj więcej

Recepta na długie i szczęśliwe życie

2021-09-08

Recepta na długie i szczęśliwe życie

Łatwo powiedzieć: „recepta na długie i szczęśliwe życie”, trudniej ją znaleźć. Jedni twierdzą, że wszystko mamy zapisane w genach, inni powiadają, że każdy człowiek ma swoje przeznaczenie ściśle [...]

Czytaj więcej

Jak nie dopuścić do zawału serca?

2021-09-06

Jak nie dopuścić do zawału serca?

Zawał serca to inaczej martwica mięśnia sercowego. Występuje ona wtedy, gdy zostaje ograniczony lub całkowicie zablokowany dostęp krwi do tego narządu. Inne określenia na zawał serca, to „zawał m [...]

Czytaj więcej

Refleksologia

2021-08-12

Refleksologia

Już w starożytności leczono, łącząc sferę fizyczną z psychiczną i duchową. Wierzono, że o zdrowie należy dbać, nie zaniedbując żadnego z tych elementów. Liczyła się równowaga pomiędzy nimi. Prowa [...]

Czytaj więcej

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

2021-08-10

Letnie (i nie tylko) zagrożenia podczas podróży

Za nami już fale upałów, jednak nigdy nie wiadomo, czy nie powrócą – poza tym można ich doświadczyć również poza granicami naszego kraju. Wakacje, które już niestety przemijają, to okres radosny [...]

Czytaj więcej

Sól – naturalne lekarstwo

2021-08-09

Sól – naturalne lekarstwo

W tym artykule będzie mowa o soli. Zazwyczaj traktujemy ją jako zwykłą przyprawę do posiłków, zapominając całkowicie o innych jej właściwościach. Niestety jeszcze do niedawna błędnie uważano, że [...]

Czytaj więcej

Kobalt

2021-08-06

Kobalt

Kobalt jest błyszczącym, twardym metalem, który – podobnie jak żelazo – ma właściwości ferromagnetyczne (przyciąga jak magnes) w warunkach temperatury Curie – temperatury, powyżej której ferromag [...]

Czytaj więcej

Molibden

2021-07-16

Molibden

Molibden we wszechświecie jest dość rzadko spotykanym pierwiastkiem, znajduje się dopiero na 50. miejscu wśród najbardziej rozpowszechnionych pierwiastków występujących w skorupie ziemskiej. Jest [...]

Czytaj więcej

Witamina K

2021-06-18

Witamina K

Witamina K1 po raz pierwszy została wyizolowana z liści lucerny w 1939 roku przez duńskiego biochemika Henrika Dama.  Termin „witamina K” odnosi się do grupy rozpuszczalnych w tłuszczach związkó [...]

Czytaj więcej

Jod - funkcje w organizmie

2021-06-07

Jod - funkcje w organizmie

Jod jest niemetalem zaliczanym do grupy fluorowców nazywanych też „chlorowcami” lub „halogenami”. Szacuje się, że ok. 70 proc. jodu znajduje się w morskich osadach dennych – spacery nad brzegiem [...]

Czytaj więcej

Rośliny strączkowe w kuchni

2021-04-19

Rośliny strączkowe w kuchni

Fasolka, cieciorka, bób, a może soczewica lub soja? Rośliny strączkowe, bo o nich mowa, są przez nas mocno ignorowane. Wynika to z niewiedzy na temat, co z nimi zrobić, oraz z lęku przed proble [...]

Czytaj więcej

Jod

2020-03-30

Jod

Tarczyca potrzebuje jodu do produkcji hormonów, a gdy go brakuje – gruczoł ten się powiększa. Niedobory dotyczą głównie osób zamieszkujących rejony górskie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu