Świeży Naturalny Olej z Wiesiołka

Naturalny Olej z Wiesiołka z pierwszego tłoczenia na zimno, w temp. nieprzekraczającej 35ºC, z nasion najwyższej czystości. Olej tłoczony przez nas na bieżąco pod konkretne zamówienie – nie jest magazynowany dłużej niż 2 dni. Olej nieczyszczony, niefiltrowany, nierafinowany. Bez jakichkolwiek dodatków, nierozcieńczany innymi olejami. Przechowywany tylko w szklanych opakowaniach.

Cena brutto 84,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Naturalny olej z wiesiołka

Pierwsze tłoczenie odbywa się na zimno, w temp. nieprzekraczającej 35ºC, z nasion najwyższej czystości. Olej tłoczony jest przez nas na bieżąco pod konkretne zamówienie – nie jest magazynowany dłużej niż 2 dni; nieczyszczony, niefiltrowany, nierafinowany. Bez jakichkolwiek dodatków, nierozcieńczany innymi olejami. Przechowywany tylko w szklanych opakowaniach.

Termin przydatności do spożycia:

6 miesięcy od daty wytłoczenia, niezależnie od daty otwarcia. Olej, który Państwu wysyłamy, ma maksymalnie 2–5 dni. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie z tyłu butelki.

Przechowywanie:

Olej należy przechowywać w lodówce (w temp. około 4–10ºC), zarówno przed, jak i po otwarciu. Przeznaczony do spożywania wyłącznie na zimno.

O oleju z wiesiołka

Olej wyciskany z niepozornych nasion wiesiołka jest niezwykle bogaty w substancje przeciwzapalne oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT). Znajdziemy w nim dużo białka ze sporą zawartością tryptofanu i siarki, enzymy, cynk, selen, magnez, wapń oraz witaminę C. To bogactwo mikro- i makroelementów czyni z oleju z wiesiołka cenny składnik leków i kosmetyków. Olej z wiesiołka zawiera aż 70% kwasu linolowego – to potężna, naturalna broń przeciwko stanom zapalnym i nowotworom oraz znakomity reduktor poziomu „złego” cholesterolu LDL.

Właściwości nasion wiesiołka według medycyny ludowej:

  • podnoszą odporność, stymulując układ immunologiczny,
  • łagodzą bóle reumatyczne i procesy zapalne w obrębie stawów, wiązadeł oraz ścięgien,
  • chronią naczynia krwionośne przed odkładaniem się w nich złogów miażdżycowych, poprawiają przepływ krwi,
  • obniżają złą frakcję cholesterolu LDL,
  • wspomagają terapię antynowotworową, m.in. w przypadku raka piersi (kwas gamma-linolinowy zwalcza istniejące komórki rakowe oraz zapobiega ich namnażaniu),
  • wspomagają pracę mózgu, usprawniając procesy myślowe oraz pamięć – są szczególnie polecane studentom, osobom z demencją, stwardnieniem rozsianym, a nawet ze schizofrenią,
  • wspomagają odchudzanie, przyspieszając procesy trawienia tłuszczów i zapobiegając ich magazynowaniu w tkance podskórnej,
  • są przydatne w leczeniu zmian skórnych różnego pochodzenia – od trądziku młodzieńczego po łuszczycę.

Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Sposób użycia:

Olej z nasion wiesiołka spożywamy wyłącznie na zimno, nie smażymy na nim ani nie pieczemy. Zewnętrznie wmasowujemy go w ciało aż do całkowitego wniknięcia w skórę.

Produkt naturalny, niepasteryzowany, bez konserwantów i jakichkolwiek sztucznych dodatków.

Dowiedz się więcej...

Czarnuszka

2020-05-19

Czarnuszka

Ta roślina przyprawowa i lecznicza pochodzi z krajów o cieplejszym klimacie, ale ze względu na ogromny potencjał leczniczy została doceniona przez naturalną medycynę w Polsce.

Czytaj więcej

Zastosowanie i właściwości oleju z czarnuszki

2020-04-27

Zastosowanie i właściwości oleju z czarnuszki

Od apteczki, poprzez kuchnie, a na zabiegach kosmetycznych skończywszy – zastosowanie czarnuszki jest bardzo szerokie. Szczególnie zaś warto się przyjrzeć dobrej jakości olejowi z tej rośliny.

Czytaj więcej

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

2020-04-06

Uzdrawiająca moc ajurwedy – PRANA

Prana to jedno z podstawowych pojęć związanych z ajurwedą. Słowo pochodzi z sanskrytu i oznacza „energię życia”, „tchnienie życia”. Ma ona duży wpływ na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne

Czytaj więcej

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

2020-04-02

Czarnuszka – złoty środek na wiele chorób

Dobrej jakości czarnuszka dodawana do potraw potrafi zdziałać cuda. I to nie tylko, jeśli chodzi o smak jedzenia, ale przede wszystkim o to, że roślina ta jest bogata w składniki odżywcze.

Czytaj więcej

Koenzym Q10

2020-03-31

Koenzym Q10

Koenzym Q10 znany jest głównie jako substancja wspierająca funkcjonowania serca, poprawiająca odporność i antyoksydant. Dzięki tym właściwościom został nazwany eliksirem młodości.

Czytaj więcej

Co jest lepsze dla zdrowia: siemię lniane (nasiona) czy olej lniany?

2020-03-28

Co jest lepsze dla zdrowia: siemię lniane (nasiona) czy olej lniany?

Siemię lniane ma właściwości sprawiające, że jest ono bardzo pożądane w codziennej diecie. Jednak, by zadziałało najlepiej, należy przyjmować je w określonej formie i w określony sposób.

Czytaj więcej

Cedr – silne drzewo do zadań specjalnych

2020-03-26

Cedr – silne drzewo do zadań specjalnych

Drzewa wpływają na człowieka kojąco – możemy tego doświadczyć podczas spaceru po lesie. Dodatkowo niektóre z nich to skarbiec dobroczynnych dla zdrowia substancji. Tak jest w przypadku cedru.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu