Cynk 3 formy, miedź, EGCG i kwercetyna

Cynk: pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej.

Cena brutto 55,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Cynk:

- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych,

- pomaga w prawidłowej syntezie DNA,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych ,

- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych,

- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu kwasów tłuszczowych,

- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A,

- pomaga w prawidłowej syntezie białka,

- pomaga w utrzymaniu zdrowych kości,

- pomaga zachować zdrowe włosy,

- pomaga zachować zdrowe paznokcie,

- pomaga zachować zdrową skórę,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu testosteronu we krwi ,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia,

- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,

- bierze udział w procesie podziału komórek.

Miedź:

- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu tkanek łącznych,

- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,

- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji włosów,

- pomaga w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie,

- pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji skóry,

- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

ZALETY:

- starannie wyselekcjonowane źródło surowca

- nie zawiera substancji konserwujących

- nie zawiera przeciwzbrylaczy

- nie zawiera sztucznych barwników (przezroczysta kapsułka)

- czarna buteleczka zabezpiecza przed zniszczeniem substancji czynnych przez światło UV

- kapsułka pochodzenia roślinnego

SKŁADNIKI:

kwercetyna z perełkowca japońskiego (Sophora japonica),

ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis),

kapsułka (substancja glazurująca hydroksypropylometyloceluloza),

cynk (glukonian cynku, diglicynian cynku, cytrynian cynku),

substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna),

miedź (diglicynian miedzi)

Składniki

Ilość w 1 kapsułce

/Zalecanej dziennej porcji/

Kwercetyna z perełkowca japońskiego 300 mg

Ekstrakt z liści zielonej herbaty, w tym:

galusan epigallokatechiny -3 (EGCG)

115 mg

57,5 mg

Cynk

15 mg (150 % RWS)*

Miedź

0,3 mg (30 % RWS)*

*% RWS (referencyjna wartość spożycia)

ZALECANA DZIENNA PORCJA:

Spożywać 1 kapsułkę dziennie, po posiłku, popijając wodą.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym i chłodnym miejscu.

WAŻNE UWAGI:

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.

Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.

ILOŚĆ:

60 kapsułek wegetariańskich - wystarcza na 60 dni.

Promocja -20% w Zdrowie bez leków

Dowiedz się więcej...

Dieta według ajurwedy (cz. 2)

2022-11-28

Dieta według ajurwedy (cz. 2)

W pierwszej części artykułu wspomniałem, czym są Wedy, co mówią te święte księgi na temat odżywiania, spożywanie jakich produktów nie jest wskazane, co to jest prasada i jak współczesna nauka odn [...]

Czytaj więcej

Q-CYNK o nieprzeciętnej wchłanialności

2022-11-04

Q-CYNK o nieprzeciętnej wchłanialności

Sama nazwa tego suplementu może sugerować, że mamy do czynienia przede wszystkim z cynkiem. Owszem, firma RawForest zastosowała w swoim produkcie ten niezwykle znaczący dla zdrowia pierwiastek, a [...]

Czytaj więcej

Andrographis paniculata  – brodziuszka wiechowata

2022-07-07

Andrographis paniculata – brodziuszka wiechowata

To jednoroczna roślina o gorzkim smaku występująca w dużej części Azji.  Zawiera andrografolidy z grupy diterpenów, które nadają roślinie charakterystyczny gorzki smak i stanowią jej najcenniejs [...]

Czytaj więcej

Cynk – najlepszy wybór

2022-06-02

Cynk – najlepszy wybór

Przeciętny człowiek nie ma fachowej wiedzy z dziedziny farmakologii czy biochemii, dlatego dokonanie wyboru podczas zakupu nie jest dla niego proste. Najczęściej o takim wyborze decyduje rek [...]

Czytaj więcej

Dieta na zdrowe oczy

2022-04-11

Dieta na zdrowe oczy

Wzrok psuje się z różnych przyczyn. Pogarsza się wraz z wiekiem oraz od przemęczenia i nadwyrężania. Sporo czasu spędzamy, czytając książki, ślęcząc całymi godzinami nad monitorem komputera, czy [...]

Czytaj więcej

Suplementuję B12, a mam poważny jej niedobór. Jak to możliwe?

2022-03-28

Suplementuję B12, a mam poważny jej niedobór. Jak to możliwe?

Witamina B12 (kobalamina) to organiczny związek chemiczny zawierający kobalt jako atom centralny. Obecny w kobalaminie kobalt w czystej postaci nie występuje w przyrodzie, natomiast B12 jest je [...]

Czytaj więcej

Stres oksydacyjny i wolne rodniki – poważne zagrożenie dla zdrowia

2022-03-17

Stres oksydacyjny i wolne rodniki – poważne zagrożenie dla zdrowia

Wolne rodniki i wywoływany rzez nie stres oksydacyjny to jedne z czynników o największym wpływie na rozwój chorób cywilizacyjnych. Stoją one zaraz obok takich czynników, jak: niewłaściwa dieta, s [...]

Czytaj więcej

Cynk mi dajcie

2022-02-25

Cynk mi dajcie

Cynk jest jednym z najsilniejszych pierwiastków antywirusowych. Hamuje syntezę materiału genetycznego wirusa, pozwala na komunikację między komórkami układu immunologicznego, dlatego lepiej zwalc [...]

Czytaj więcej

Selen

2022-02-25

Selen

Selen jako pierwiastek śladowy został odkryty prawie 200 lat temu. Dziś jest niezbędnym minerałem potrzebnym do zachowania optymalnego zdrowia. Pierwiastek ten hamuje namnażanie wirusów i inn [...]

Czytaj więcej

Jak usunąć pestycydy z organizmu

2022-01-24

Jak usunąć pestycydy z organizmu

Bardzo często otrzymuję od moich Czytelników pytania w stylu: „Panie doktorze, jak mogę poradzić sobie z pestycydami, które zawarte są w żywności? Czy istnieje jakakolwiek szansa na to, by zablok [...]

Czytaj więcej

Selen – „księżycowy“ pierwiastek ziemskiego pochodzenia

2022-01-11

Selen – „księżycowy“ pierwiastek ziemskiego pochodzenia

Selen (z języka greckiego selene oznacza „Księżyc“) to pierwiastek, którego człowiek potrzebuje w niewielkich ilościach. Jednak nie oznacza to, że składnik ten jest dla nas mało wartościowy. Wręc [...]

Czytaj więcej

Dysfagia – zaburzenia połykania

2021-12-06

Dysfagia – zaburzenia połykania

Dysfagia (zaburzenie połykania) to uczucie utrudnionego pasażu pokarmu przez jamę ustną, gardło i przełyk. Słowo wywodzi się z języka greckiego i oznacza (dys — „z trudnością“ oraz phagia — „jeść [...]

Czytaj więcej

Żółtaczka

2021-12-03

Żółtaczka

Wątroba jest naszym największym endo- i egzokrynnym gruczołem. Umiejscowiona jest w prawym podżebrzu pod przeponą. Częściowo przechodzi do górnego nadbrzusza i lewego podżebrza. Ten niezwykle waż [...]

Czytaj więcej

Halitoza – nieprzyjemny zapach z ust

2021-12-01

Halitoza – nieprzyjemny zapach z ust

Halitoza (fetor ex ore) to przykra dolegliwość objawiająca się nieprzyjemnym zapachem wydobywającym się z jamy ustnej. Choć nie jest to choroba, objaw ten jest bardzo uciążliwy, niejednokrotnie p [...]

Czytaj więcej

Przetacznik leśny

2021-11-09

Przetacznik leśny

Przetacznik leśny, zwany też lekarskim (Veronica officinalis), to bylina z rodziny babkowatych. Występuje dziko na obszarze niemal wszystkich kontynentów, również w Polsce. Rośnie przede wszyst [...]

Czytaj więcej

Skuteczne sposoby na wypadające włosy

2021-09-24

Skuteczne sposoby na wypadające włosy

Wypadanie włosów nie jest niczym niezwykłym. Zdarza się to każdego dnia i nie musi oznaczać, że dzieje się coś niedobrego. Czasami jest to związane z jakimiś zmianami w naszym organizmie i po jak [...]

Czytaj więcej

Otocz się pięknem miedzianych przedmiotów – dla zdrowia i elegancji

2021-09-14

Otocz się pięknem miedzianych przedmiotów – dla zdrowia i elegancji

Miedź jest jednym z pierwiastków śladowych niezbędnych dla naszego zdrowia i życia. Można ją w łatwy sposób pozyskiwać nie tylko z pożywienia, ale także wykorzystując miedziane przedmioty. W jaki [...]

Czytaj więcej

Kwas masłowy

2021-08-19

Kwas masłowy

Kwas masłowy (inaczej: maślan) to krótkołańcuchowy kwas tłuszczowy produkowany przez bakterie w jelicie grubym, gdzie pełni on funkcje ochronne przewodu pokarmowego. Przede wszystkim wykazuje się [...]

Czytaj więcej

Zastosowanie złota w medycynie

2021-08-19

Zastosowanie złota w medycynie

Złoto, podobnie jak miedź i srebro, w przyrodzie występuje najczęściej w postaci rodzimej, co oznacza, że nie jest związane z innymi pierwiastkami. Jest zaliczane do metali szlachetnych i od star [...]

Czytaj więcej

Bez miedzi rośliny umierają

2021-06-21

Bez miedzi rośliny umierają

Miedź jest niezbędnym składnikiem pokarmowym wpływającym na zdrowie nie tylko nasze – ludzi – ale także na zdrowie roślin i zwierząt. Podobnie jak w przypadku ludzi ten mikroelement jest ważnym b [...]

Czytaj więcej

W jaki sposób sprawdzić stężenie miedzi w organizmie

2021-06-16

W jaki sposób sprawdzić stężenie miedzi w organizmie

Z roku na rok wzrasta sprzedaż suplementów diety, obserwuje się także rosnący trend zmierzający w stronę zdrowego stylu życia. Dbałość o wygląd zewnętrzny coraz częściej powiązywana jest z koniec [...]

Czytaj więcej

25 ciekawostek na temat miedzi

2021-06-15

25 ciekawostek na temat miedzi

Miedź znajduje się na 26. miejscu listy najliczniej występujących w skorupie ziemskiej pierwiastków, jest trzecim najbardziej rozpowszechnionym pierwiastkiem śladowym w organizmie, zaraz po żelaz [...]

Czytaj więcej

Cynk

2021-06-14

Cynk

Cynk jest niezbędnym pierwiastkiem dla wszystkich organizmów żywych. Średnia jego zawartość tego wynosi około 33 mg/kg i jest różnie rozmieszczona w tkankach – od 13 mg w skórze do 210 mg w nerka [...]

Czytaj więcej

Choroba Menkesa – choroba z niedoboru miedzi

2021-06-01

Choroba Menkesa – choroba z niedoboru miedzi

Jak ważna jest miedź dla naszego zdrowia? Jest wybitnie ważna. Choć jej niedobór zdarza się wyjątkowo rzadko, to jednak ciężki niedobór zaobserwować można w genetycznej chorobie polegającej na wr [...]

Czytaj więcej

Miedź – z czym to się je

2021-05-17

Miedź – z czym to się je

Miedź jest interesującym pierwiastkiem śladowym, jednak trochę niedocenianym. Gdy mówimy o konieczności suplementowania mikroelementami, na myśl przychodzą nam: magnez, żelazo, wapń, jod czy sele [...]

Czytaj więcej

Jak błękitna krew zrobiła furorę w medycynie i co wspólnego ma z tym miedź

2021-05-14

Jak błękitna krew zrobiła furorę w medycynie i co wspólnego ma z tym miedź

Sformułowanie „błękitna krew” to metaforyczne określenie krwi płynącej w żyłach klas ludzi szlachetnie urodzonych. Powszechnie wiadomo, że w żyłach wszystkich ludzi płynie „normalna” krew koloru [...]

Czytaj więcej

Cynk – bardzo istotny pierwiastek dla naszego organizmu

2021-04-07

Cynk – bardzo istotny pierwiastek dla naszego organizmu

Cynk jako pierwiastek chemiczny odkryto już w Indiach (niektóre źródła podają, że w Chinach) w około 1500 roku p.n.e., ale dopiero w 1957 roku naukowcy uznali go za jeden z bardzo ważnych mikroel [...]

Czytaj więcej

Miedź a stres oksydacyjny

2021-03-31

Miedź a stres oksydacyjny

Cykl naszego życia ściśle powiązany jest z chemicznymi i fizycznymi mechanizmami, które decydują o równowadze lub jej braku w naszych ustrojach. Tematem wciąż słabo przyswojonym są wolne rodniki [...]

Czytaj więcej

Miedź – niezwykły, bardzo stary pierwiastek

2021-03-17

Miedź – niezwykły, bardzo stary pierwiastek

Miedź to jeden z pierwiastków tablicy Mendelejewa, któremu przyporządkowana jest liczba atomowa równa 29, a jego masa atomowa wynosi 635 463. Znajduje się na 26. miejscu listy najbardziej rozpo [...]

Czytaj więcej

Cynk

2020-03-31

Cynk

Cynk jest niezbędny dla funkcjonowania około 200 enzymów – w tym enzymów biorących udział w przenoszeniu informacji genetycznej. Jego najlepszymi źródłami są owoce morza.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu