PAPRYKOWE PANACEUM

  • Jest to naturalna mikstura zawierająca papryki: Naga Jolokia, Habanero, Trinidad Jolokia Skorpion, a także jagodę górską i miody: gryczany, malinowy, rzepakowy.
  • Mikstura zawiera duże dawki kapsaicyny oraz bioflawonoidów występujących w najostrzejszych odmianach papryk, a także polifenole zawarte w jagodzie górskiej.
  • Właściwości kapsaicyny są znane od lat i wykorzystywane na całym świecie. Substancja ta wpływa pozytywnie na metabolizm, redukcję tkanki tłuszczowej      i zmniejszenie łaknienia. Badania wykazały także korzystne działanie kapsaicyny na układ sercowo-naczyniowy.

Cena brutto 29,00 zł

Wybierz wariant

48 godziny
14 dni

Jest to naturalna mikstura zawierająca papryki: Naga Jolokia, Habanero, Trinidad Jolokia Skorpion, a także jagodę górską i miody: gryczany, malinowy, rzepakowy.

Mikstura zawiera duże dawki kapsaicyny oraz bioflawonoidów występujących w najostrzejszych odmianach papryk, a także polifenole zawarte w jagodzie górskiej.

Właściwości kapsaicyny są znane od lat i wykorzystywane na całym świecie. Substancja ta wpływa pozytywnie na metabolizm, redukcję tkanki tłuszczowej      i zmniejszenie łaknienia. Badania wykazały także korzystne działanie kapsaicyny na układ sercowo-naczyniowy.

Kapsaicyna zawarta m.in. w ostrej papryce ma również wpływ na florę bakteryjną jelit. Dzięki kapsaicynie zwiększa się w jelitach udział bakterii produkujących maślan – ważny krótko łańcuchowy kwas tłuszczowy z punktu widzenia szczelności bariery jelitowej.

Ponadto  kapsaicyna wpływa korzystnie na niwelowanie rozwoju grzybów, szkodliwych bakterii i wirusów. Pomaga obniżyć ciśnienie krwi, jest korzystnym dodatkiem do profilaktyki antymiażdżycowej.

Zawarta w miksturze kapsaicyna, witamina C i A oraz przeciwzapalne składniki miodu są też pomocne w profilaktyce antyzapalnej i antynowotworowej.

Dawkowanie:

2 razy dziennie po 1/4 małej łyżeczki.

Uwaga: Ostrożnie z dawkowaniem u osób z niewydolnością nerek, chorą wątrobą oraz u osób uczulonych na kapsaicynę. Nie stosować przy aktywnej chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Nie podawać dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. W przypadku objawów nadmiernego spożycia (pieczenia w przełyku lub żołądku) spożyć tłuste mleko, śmietanę lub lody.

Produkt naturalny, nie pasteryzowany, bez konserwantów i jakichkolwiek sztucznych dodatków. Przechowywać w chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci,  dodatkowo zabezpieczyć zakrętkę przed ewentualnym otwarciem  przez dzieci.

Nadchodzące wydarzenia

Seminarium profesora Krupki
Destylacja olejków eterycznych i hydrolatów
Seminarium profesora KrupkiDestylacja olejków eterycznych i hydrolatów - seminarium

Dowiedz się więcej...

Kapsaicyna, czyli niezwykle zdrowa pikanteria

2021-12-01

Kapsaicyna, czyli niezwykle zdrowa pikanteria

Nie wszyscy wiedzą o tym, że onegdaj znaną nam wszystkim papryczkę chili wykorzystywano do celów... militarnych, co ma też miejsce i dziś. Otóż przed wiekami rdzenni mieszkańcy Ameryki suszyli i [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu