Ryby w zdrowej diecie - Joanna Michalina Jurek

Cena brutto 44,40 zł

Wybierz wariant

do 10 dni roboczych
14 dni
od 249 zł

Dodanie jednej porcji ryb tygodniowo do jadłospisu zmniejsza ryzyko śmiertelności bez względu na jej przyczynę o 3%. Jednak, by w pełni skorzystać z wartości odżywczych ryb, potrzebna jest wiedza. A tej dostarcza niniejsza książka. Dowiesz się z niej, które gatunki ryb są najwartościowszym źródłem kwasów omega-3, a które zawierają najwięcej witaminy D. Jednocześnie poznasz optymalne sposoby ich przyrządzania. Włączając przepisy na ryby do swojego codziennego menu, ustabilizujesz poziom cholesterolu i wyeliminujesz stany zapalne, zyskując w ten sposób skuteczną dietę przeciwzapalną, która sprawdzi się choćby w prewencji chorób układu krążenia. Jakie ryby jeść, by zmniejszyć ryzyko chorób cywilizacyjnych.

Dowiedz się więcej...

Styl życia a stan cywilny – czy małżeństwo naprawdę tuczy?

2025-11-20

Styl życia a stan cywilny – czy małżeństwo naprawdę tuczy?

Przed ślubem przypominałeś modela z reklamy siłowni, a dziś? Raczej figuranta z ulotki o nadciśnieniu? Spokojnie, nie jesteś wyjątkiem. Statystyki są bezlitosne.

Czytaj więcej

Cukrzyca to nie wyrok – jak odwrócić insulinooporność i zapobiec cukrzycy dietą

2025-11-14

Cukrzyca to nie wyrok – jak odwrócić insulinooporność i zapobiec cukrzycy dietą

Obchodzony dziś Światowy Dzień Cukrzycy zwraca uwagę na rosnącą skalę insulinooporności i cukrzycy typu 2, które coraz częściej dotyczą osób w młodym wieku.

Czytaj więcej

Mięśniaki macicy – przyczyny, objawy i naturalne metody wsparcia według ajurwedy

2025-10-21

Mięśniaki macicy – przyczyny, objawy i naturalne metody wsparcia według ajurwedy

Mięśniaki macicy to łagodne guzy powodujące bóle, krwawienia i problemy z płodnością. Ajurweda widzi w nich efekt nagromadzenia toksyn i zaburzenia równowagi energii kapha.

Czytaj więcej

Domowe sposoby na obniżenie poziomu cholesterolu i trójglicerydów

2025-10-13

Domowe sposoby na obniżenie poziomu cholesterolu i trójglicerydów

Cholesterol to bardzo istotny składnik błon komórkowych, jest też niezbędnym elementem produkcji witaminy D3, hormonów płciowych oraz nadnerczy. Jednak jego nadmiar powoduje różne choroby. Sprawdź.

Czytaj więcej

Nowe badania: Witamina D działa lepiej na odporność niż szczepionka na grypę?

2025-10-08

Nowe badania: Witamina D działa lepiej na odporność niż szczepionka na grypę?

Wirus grypy co roku atakuje miliony organizmów na całym świecie, wywołuje przy tym poważne konsekwencje zdrowotne i społeczne. Mimo rozwoju medycyny wirus wciąż wymyka sie spod kontroli. Dlaczego?

Czytaj więcej

Łuszczyca – choroba skóry czy całego organizmu?

2025-09-24

Łuszczyca – choroba skóry czy całego organizmu?

Łuszczyca to przewlekła, nawracająca, niezakaźna choroba skóry, przybierająca różne formy i stopnie nasilenia. Szacuje się, że na świecie łuszczyca dotyka około 2–3 proc. populacji.

Czytaj więcej

Pokaż więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu