Pierzga pszczela 180 g

Pierzga pszczela pochodząca tylko i wyłącznie z Polski. Bez domieszek pierzg spoza naszego kraju. Bez dodatku cukru i syropów glukozo-fruktozowych. Produkt pszczelarski najwyższej jakości. Wykazuje także silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybicze. Pierzga ma bardzo szerokie zastosowanie. Po pierwsze – znakomicie regeneruje organizm, nawet po ciężkich operacjach. Wzmacnia, dzięki czemu zalecana jest osobom w podeszłym wieku i o słabej odporności. Pomaga też likwidować syndrom tzw. chronicznego zmęczenia. Stymuluje układ nerwowy, pomagając w walce ze stanami depresyjnymi. Łagodzi dolegliwości układu pokarmowego, takie jak: wrzody, biegunki, zaparcia.

Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Cena brutto 63,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Pierzga pszczela 180 g

  • Pierzga pszczela pochodząca tylko i wyłącznie z Polski.
  • Bez domieszek pierzg spoza naszego kraju.
  • Bez dodatku cukru i syropów glukozo-fruktozowych.
  • Produkt pszczelarski najwyższej jakości.

Pierzga pszczela to pokarm, którym pszczoły karmią swoje dzieci. Jest niezwykle odżywczy, stanowi wspaniałe źródło wysokiej jakości białka, składników mineralnych, aminokwasów oraz witamin. Wykazuje także silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybicze. Wszystko to po to, aby młode pszczółki szybko i zdrowo rosły nienękane przez patogeny i choroby. Pierzga ma bardzo szerokie zastosowanie. Po pierwsze – znakomicie regeneruje organizm, nawet po ciężkich operacjach. Po drugie – wzmacnia, dzięki czemu zalecana jest osobom w podeszłym wieku i o słabej odporności. Pomaga też likwidować syndrom tzw. chronicznego zmęczenia. Stymuluje układ nerwowy, pomagając w walce ze stanami depresyjnymi. Stosowana jest w wielu kuracjach odtruwających wątrobę. Łagodzi także dolegliwości układu pokarmowego, takie jak: wrzody, biegunki, zaparcia.

Najlepiej spożywać ją rano na czczo, wypijając przygotowany wieczorem nastaw. Aby go zrobić, zalewamy łyżeczkę pierzgi szklanką przegotowanej letniej wody (maks. 36°C) i pozostawiamy do rana. Rano mieszamy i bez podgrzewania pijemy. Małą kosteczkę pierzgi można też ssać, umieszczając ją pod językiem. Nie wolno przy tym przesadzić z ilością, dlatego zdecydowanie lepiej jest przygotowywać jej roztwór.

Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Masa netto: 180 g

Dowiedz się więcej...

Konsumencie – zapoznaj się z miodami

2021-03-05

Konsumencie – zapoznaj się z miodami

W zależności od rodzaju pożytku i terminu odbioru miodu z ula, możemy wyróżnić miody wiosenne, letnie i jesienne.

Czytaj więcej

Nektar, od tego się zaczyna…

2021-03-04

Nektar, od tego się zaczyna…

Skład chemiczny nektaru jest cechą gatunkową, zależy od fazy rozwoju kwiatu i od czynników wewnętrznych, jak i zewnętrznych.

Czytaj więcej

Z dzienniczka pszczelarza – warunki przechowywania miodu

2021-03-03

Z dzienniczka pszczelarza – warunki przechowywania miodu

Każdy konsument marzy, żeby otrzymać produkt jak najświeższy o najlepszych właściwościach. Producenci zaś dokładają staranności, aby ich produkty zachowywały świeżość jak najdłużej.

Czytaj więcej

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

2021-02-26

Pierzga pszczela – właściwości odżywcze, zdrowotne i uodparniające!

Pierzga pszczela, zwana „pszczelim chlebkiem”, jest nieodzowną substancją wytwarzaną przez pszczoły.

Czytaj więcej

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

2021-02-25

Ocet jabłkowy i propolis– na zgagę, refluks i trawienie!

Nasze zdrowie w naszych rękach – sami możemy wiele zrobić, a więc zatem skoro mamy czas na codzienną obowiązkową kawę, to mamy także czas na pozytywne dobre praktyki dla naszego dobra, zdrowia

Czytaj więcej

Mleczko pszczele – bomba witaminowa i naturalny lek apiterapeutyczny!

2021-02-24

Mleczko pszczele – bomba witaminowa i naturalny lek apiterapeutyczny!

Mleczko pszczele jest naturalną wydzieliną gruczołów gardzielowych młodych pszczół robotnic. Zalicza się je do produktów pszczelich będących naturalnym wytworem pszczół.

Czytaj więcej

dr Krzysztof Majewski - Leczenie refluksu oraz wrzodów żołądka

2021-02-20

dr Krzysztof Majewski - Leczenie refluksu oraz wrzodów żołądka

Refluks żołądkowy to powszechne i niebezpieczne schorzenie. Najczęściej jego przyczyną są błędy żywieniowe, jednak niebagatelny wpływ na jej wystąpienie ma nieregularny i nerwowy tryb życia.  Ni [...]

Czytaj więcej

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

2021-02-19

Łukasz Uliasz :Propolis pszczeli jako naturalny środek na infekcje

Naturopata i pszczelarz z kilkupokoleniowymi tradycjami - Łukasz Uliasz opowiada o propolisie jako naturalnym, skutecznym środku bakterio-, wiruso- i grzybobójczym. Omawia zastosowanie oraz pr [...]

Czytaj więcej

Budzimy do życia - Wywiad  z Ewą Błaszczyk

2021-02-18

Budzimy do życia - Wywiad z Ewą Błaszczyk

Ewa Błaszczyk, polska aktorka teatralna i filmowa, piosenkarka, działaczka społeczna i charytatywna. Współzałożycielka Fundacji „Akogo?” zajmującej się systemowym rozwiązaniem problemów osób w śp [...]

Czytaj więcej

Czas na lipę

2021-02-18

Czas na lipę

W pewnym doświadczeniu zostały przebadane wodno-etanolowe ekstrakty z kwiatostanów lipy. Oznaczono w nich związki polifenolowe, a następnie w różnych modelowych reakcjach sprawdzono ich działa [...]

Czytaj więcej

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

2021-02-01

Pieczarka i jej rewelacyjny wpływ na zdrowie

Obecnie jest popularna, powszechnie uprawiana i spożywana na całym świecie. Pieczarka dwuzarodnikowa, czyli Agaricus bisporus (gatunek grzyba należący do rodziny pieczarkowatych – Agaricaceae), d [...]

Czytaj więcej

Bieganie dla dzieci – jak do tego podejść?

2021-01-28

Bieganie dla dzieci – jak do tego podejść?

Czym skorupka za młodu… Aktywność ruchowa u dzieci jest naturalnym składnikiem ich życia. Dzieci lubią wspinać się na drzewa, rzucać kamieniami i biegać z rówieśnikami. Nasze pociechy mają dużo e [...]

Czytaj więcej

Propolis mocarny obrońca odporności

2020-11-23

Propolis mocarny obrońca odporności

Historia i pochodzenie  Propolis, z greki jak i łaciny pro polis „obrońca miasta” (zewnętrzny mur ochraniający miasto), to w rzeczywistości także obrona pszczelego gniazda, domu pszczół przed [...]

Czytaj więcej

Dysfonia – jak sobie z nią radzić

2020-10-31

Dysfonia – jak sobie z nią radzić

Zaburzenia w fonacji, czyli w wydawaniu głosu spowodowane nadwyrężeniem krtani, są przypadłościami, które na pewno utrudniają codzienne życie. Jednak istnieją naturalne sposoby mogące temu zaradzić.

Czytaj więcej

 Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

2020-09-16

Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu Charakterystyka choroby Choroba przeziębieniowa określana jest często jako przeziębi [...]

Czytaj więcej

Czopki (globulki) propolisowe

2020-05-07

Czopki (globulki) propolisowe

Czopki propolisowe polecane są zarówno dla mężczyzn, jak i dla kobiet. Pominięcie drogi żołądkowej daje nam większą skuteczność terapeutyczną oraz szybsze efekty doraźne.

Czytaj więcej

Lukrecja gładka, przeciwwirusowa słodkość

2020-05-04

Lukrecja gładka, przeciwwirusowa słodkość

Lukrecja bez wątpienia ma wiele potwierdzonych naukowo właściwości leczniczych, ale aktualnie święci tryumfy z powodu silnego działania przeciwwirusowego.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu