Pierzga pszczela 180 g

Pierzga pszczela pochodząca tylko i wyłącznie z Polski. Bez domieszek pierzg spoza naszego kraju. Bez dodatku cukru i syropów glukozo-fruktozowych. Produkt pszczelarski najwyższej jakości. Wykazuje także silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybicze. Pierzga ma bardzo szerokie zastosowanie. Po pierwsze – znakomicie regeneruje organizm, nawet po ciężkich operacjach. Wzmacnia, dzięki czemu zalecana jest osobom w podeszłym wieku i o słabej odporności. Pomaga też likwidować syndrom tzw. chronicznego zmęczenia. Stymuluje układ nerwowy, pomagając w walce ze stanami depresyjnymi. Łagodzi dolegliwości układu pokarmowego, takie jak: wrzody, biegunki, zaparcia.

Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Cena brutto 63,00 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Pierzga pszczela 180 g

  • Pierzga pszczela pochodząca tylko i wyłącznie z Polski.
  • Bez domieszek pierzg spoza naszego kraju.
  • Bez dodatku cukru i syropów glukozo-fruktozowych.
  • Produkt pszczelarski najwyższej jakości.

Pierzga pszczela to pokarm, którym pszczoły karmią swoje dzieci. Jest niezwykle odżywczy, stanowi wspaniałe źródło wysokiej jakości białka, składników mineralnych, aminokwasów oraz witamin. Wykazuje także silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybicze. Wszystko to po to, aby młode pszczółki szybko i zdrowo rosły nienękane przez patogeny i choroby. Pierzga ma bardzo szerokie zastosowanie. Po pierwsze – znakomicie regeneruje organizm, nawet po ciężkich operacjach. Po drugie – wzmacnia, dzięki czemu zalecana jest osobom w podeszłym wieku i o słabej odporności. Pomaga też likwidować syndrom tzw. chronicznego zmęczenia. Stymuluje układ nerwowy, pomagając w walce ze stanami depresyjnymi. Stosowana jest w wielu kuracjach odtruwających wątrobę. Łagodzi także dolegliwości układu pokarmowego, takie jak: wrzody, biegunki, zaparcia.

Najlepiej spożywać ją rano na czczo, wypijając przygotowany wieczorem nastaw. Aby go zrobić, zalewamy łyżeczkę pierzgi szklanką przegotowanej letniej wody (maks. 36°C) i pozostawiamy do rana. Rano mieszamy i bez podgrzewania pijemy. Małą kosteczkę pierzgi można też ssać, umieszczając ją pod językiem. Nie wolno przy tym przesadzić z ilością, dlatego zdecydowanie lepiej jest przygotowywać jej roztwór.

Informacje zaczerpnięte z Internetu i ogólnodostępnej literatury.

Masa netto: 180 g

Dowiedz się więcej...

 Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

2020-09-16

Miód i zioła w chorobie przeziębieniowej

Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu     Charakterystyka choroby Choroba przeziębieniowa określana jest często jako przezięb [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako:

Powiązane artykuły na blogu