Sól Kłodawska kamienna naturalna niejodowana 1,1 kg

Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.

Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc.

Cena brutto 1,50 zł

Wybierz wariant

  • Dostępność:
  • dużo

Wysyłka od: 5.00 zł

Sól kamienna spożywcza z Kłodawy – wydobywana od 1956 roku tradycyjnymi metodami górniczymi w Kopalni Soli w Kłodawie – to wysoka zawartość związków mineralnych. Ich skład i proporcje są podobne do tych w płynie ustrojowym ludzkiego organizmu. Sól kłodawska pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 mln lat temu z odparowania wód morskich.

Dlaczego sól kłodawska?

Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.

Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc.

Dowiedz się więcej...

Molibden

2021-07-16

Molibden

Molibden Molibden we wszechświecie jest dość rzadko spotykanym pierwiastkiem, znajduje się dopiero na 50. miejscu wśród najbardziej rozpowszechnionych pierwiastków występujących w skorupie ziems [...]

Czytaj więcej

Witamina K

2021-06-18

Witamina K

Witamina K Witamina K1 po raz pierwszy została wyizolowana z liści lucerny w 1939 roku przez duńskiego biochemika Henrika Dama.  Termin „witamina K” odnosi się do grupy rozpuszczalnych w tłuszc [...]

Czytaj więcej

Regeneracja po treningu

2021-06-07

Regeneracja po treningu

Regeneracja po treningu Czynnikiem wpływającym na osiągnięcie zamierzonych rezultatów są: systematyczny trening, aktywność, rekreacja. Dla jednych kierunkiem będzie przygotowanie się do zawodów [...]

Czytaj więcej

Rośliny strączkowe w kuchni

2021-04-19

Rośliny strączkowe w kuchni

Fasolka, cieciorka, bób, a może soczewica lub soja? Rośliny strączkowe, bo o nich mowa, są przez nas mocno ignorowane. Wynika to z niewiedzy na temat, co z nimi zrobić, oraz z lęku przed proble [...]

Czytaj więcej

Jod

2020-03-30

Jod

Tarczyca potrzebuje jodu do produkcji hormonów, a gdy go brakuje – gruczoł ten się powiększa. Niedobory dotyczą głównie osób zamieszkujących rejony górskie.

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Oceniasz jako: