

Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.
Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc.
Cena brutto 3,50 zł
Sól kamienna spożywcza z Kłodawy – wydobywana od 1956 roku tradycyjnymi metodami górniczymi w Kopalni Soli w Kłodawie – to wysoka zawartość związków mineralnych. Ich skład i proporcje są podobne do tych w płynie ustrojowym ludzkiego organizmu. Sól kłodawska pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 mln lat temu z odparowania wód morskich.
Dlaczego sól kłodawska?
Sól przeznaczona do przetworów spożywczych, gdyż ma właściwości konserwujące, a poza tym jest w pełni naturalna (bez dodatków sztucznych składników i konserwantów). Zapewni potrawom niepowtarzalny smak oraz wzbogaci je w makro- i mikroelementy, takie jak: potas, magnez, selen, żelazo, mangan, wapń i inne.
Sól kłodawska spożywcza jest doskonała do przetworów domowych, konserwowania, peklowania etc.
Opakowanie 1kg
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2022-12-13
2022-12-06
2022-11-16
2022-09-26
2022-07-08
2022-07-08
2022-02-15
2021-12-06
2021-11-26
2021-10-29
2021-10-19
2021-09-08
2021-09-06
2021-08-12
2021-08-10
2021-08-09
2021-08-06
2021-07-16
2021-06-18
2021-06-07
2021-04-19
2020-03-30
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również