Makaron nitka z kurkumą 250 g

Makaron z kurkumą 250 g

Wstążka 6-jajeczna

Z jaj od kur z wolnego wybiegu karmionych paszą bez GMO.

Cena brutto 9,20 zł

Wybierz wariant

3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł

Makaron z kurkumą 250 g

Wstążka 6-jajeczna

Z jaj od kur z wolnego wybiegu karmionych paszą bez GMO.

Składniki: mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, jaja płynne pasteryzowane chłodzone (26%), mąka makaronowa z pszenicy durum, woda, kurkuma – przyprawa.

Sposób przygotowania: Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie (1 litr wody na 100 g makaronu) przez 3–5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie makaron przecedzić, polewając zimną wodą.

Dowiedz się więcej...

Prozdrowotna kuchnia azjatycka

2023-05-31

Prozdrowotna kuchnia azjatycka

Kuchnia azjatycka uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Wiele regionów Azji szczyci się z długo żyjących mieszkańców, a sposób odżywiania się jest jednym z głównych czynników przyczyn [...]

Czytaj więcej

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

2023-04-03

Z czym warto łączyć oliwę, aby wzmocnić zdrowie?

Oliwa, czyli olej z oliwek, to jeden z najbardziej popularnych produktów prozdrowotnych. Podstawa diety śródziemnomorskiej, która przez wiele towarzystw naukowych czy autorytetów z dziedziny medy [...]

Czytaj więcej

Babka jajowata i babka płesznik

2023-03-06

Babka jajowata i babka płesznik

W sprzedaży możemy spotkać wiele różnych preparatów, których przeznaczeniem jest wspomożenie naszego zdrowia. Są to zarówno produkty sztuczne, jak i naturalnego pochodzenia. Niestety w przypadku [...]

Czytaj więcej

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

2022-09-29

E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności

Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

2022-09-26

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)

Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]

Czytaj więcej

Blaski i cienie kurkumy

2022-08-02

Blaski i cienie kurkumy

W ostatnich latach kurkuma zyskała ogromną popularność – głównie w krajach zachodnich, bo w medycynie wschodniej znana jest i wykorzystywana od tysięcy lat. Po tym jak trafiła do głównego nurtu, [...]

Czytaj więcej

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

2022-07-08

E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)

Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]

Czytaj więcej

E-dodatki do żywności (cz. I)

2022-07-08

E-dodatki do żywności (cz. I)

W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]

Czytaj więcej

 Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

2022-04-15

Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?

Jaja należą do jednych z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mało który produkt może równać się z nimi pod względem zawartości poszczególnych dobroczynnych związków. A mimo to, przegląda [...]

Czytaj więcej

Jak przyspieszyć metabolizm?

2022-02-14

Jak przyspieszyć metabolizm?

Niektóre osoby mimo wielu starań mają dużą trudność ze zrzuceniem zbędnych kilogramów. Narzekają też na ,,oponkę" wokół brzucha, ,,boczki" i niesportową figurę. Wydaje im się, że ograniczają spoż [...]

Czytaj więcej

Kurkumina – złota bogini

2022-02-10

Kurkumina – złota bogini

Kurkuma (Curcuma longa), ostryż barwierski, nazywana także „szafranen indyjskim“ lub „ostryżem Zohary“ to gatunek byliny z rodziny imbirowatych. Niezwykle popularne kłącze o pięknym, złocistym ko [...]

Czytaj więcej

Helicobacter pylori – jak leczyć

2022-01-03

Helicobacter pylori – jak leczyć

Leczenie farmakologiczne W leczeniu H. pylori dostępne są różnorodne schematy leczenia farmakologicznego wykazujące bardzo wysoką skuteczność. Od 85–90 proc. przypadków terapia kończy się sukce [...]

Czytaj więcej

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

2022-01-03

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy uważana jest za jedną z najczęstszych chorób układu pokarmowego, występuje u ok. 10 proc. dorosłej populacji. Może się pojawić w każdym wieku i u obu płci, [...]

Czytaj więcej

Sposoby na bóle mięśni

2021-11-23

Sposoby na bóle mięśni

Nasze ciało wysyła nam sygnały, które odpowiednio szybko odczytane pozwolą uniknąć wielu przykrych konsekwencji. Natomiast lekceważenie dolegliwości może prowadzić do złego samopoczucia, urazów, [...]

Czytaj więcej

Kurkuma

2021-06-28

Kurkuma

Kurkuma we wschodniej kulturze znana jest od wielu tysiącleci. Była wykorzystywana nie tylko jako przyprawa ze względu na swoje walory smakowe i aromatyczne. Ceniono ją także za właściwości prozd [...]

Czytaj więcej

Opinie (0)

Dodaj opinię

Powiązane artykuły na blogu