Makaron w kształcie ryżu - 250g
Masa netto: 250g
Cena brutto 8,40 zł
3-4 dni robocze
14 dni
od 249 zł
Składniki: mąka pszenna, 4 świeże jajka.
Sposób przygotowania: W dużej ilości wrzącej i osolonej wody (1l wody na 100g makaronu) gotujemy makaron 4-6 minut, do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Aby uniknąć sklejenia, do ugotowanego i odcedzonego makaronu zalecamy dodanie niewielkiej ilości oleju.
Inne z tej serii
Dowiedz się więcej...
2024-04-02
Te nawyki zwiększają ryzyko nowotworów. Unikaj ich!
Wielu przypadkom nowotworów można zapobiec, gdyby tylko w odpowiednim momencie życia chorzy wdrożyli odpowiednie, prozdrowotne nawyki do swojego codziennego funkcjonowania. Dowiedz się więcej.
2022-09-29
E produkty – nieszkodliwe dodatki do żywności
Produkty, w których występują dodatki do żywności z literą E, budzą wiele kontrowersji. Wiele z nich jest szkodliwych dla zdrowia, mimo dopuszczenia ich do pożycia. Przyjmowane w nadmiarze mogą p [...]
2022-09-26
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – barwniki (cz. III)
Coraz więcej się mówi o tym, że dodatki do żywności mogą powodować wiele szkód w organizmie człowieka. Wpływają też negatywnie na rozwój dzieci zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym. [...]
2022-07-08
E-produkty – szkodliwe dodatki do żywności – konserwanty i inne (cz. II)
Dodatki do żywności mogą być szkodliwe, nie tylko gdy spożywa się je w nadmiarze. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności zwrócił uwagę, że niektóre z nich są czynnikiem powodującym nowotwor [...]
2022-07-08
E-dodatki do żywności (cz. I)
W sprzedaży jest wiele produktów spożywczych oznaczonych literą E, co określa, że zawierają one chemiczne dodatki do żywności. Są to między innymi barwniki, konserwanty, środki spulchniające oraz [...]
2022-05-19
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
Przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego (small intestinal bacterial overgrowth syndrom – SIBO) to stan, w którym w jelicie cienkim występuje zbyt duża liczba bakterii bądź jelito cienkie zasi [...]
2022-04-15
Jaja w diecie – korzyści czy zagrożenie dla zdrowia?
Jaja należą do jednych z najbardziej odżywczych produktów na świecie. Mało który produkt może równać się z nimi pod względem zawartości poszczególnych dobroczynnych związków. A mimo to, przegląda [...]
2021-12-21
Celiakia – choroba z zaburzeń trawienia i wchłaniania. Zalecenia dietetyczne
Celiakia – (inne nazwy to: glutenozależna choroba trzewna, enteropatia glutenowrażliwa lub sprue nietropikalna) – to przewlekła, wielonarządowa choroba o podłożu autoimmunologicznym i genetyczn [...]
2021-10-13
Częstoskurcz – przyczyny i leczenie
Częstoskurcz (zwany też tachykardią) to zaburzenie rytmu pracy serca. Ta choroba kardiologiczna charakteryzuje się przyspieszonym biciem serca, co może być niebezpieczne dla życia, albowiem częst [...]
2021-10-11
Dieta bezglutenowa
Gluten to białko pochodzenia roślinnego występujące w zbożach, takich jak: pszenica, żyto, jęczmień i owies (choć jest też bezglutenowa odmiana owsa). Nadaje ciastu ciągliwą i elastyczną konsyste [...]
2021-09-08
Recepta na długie i szczęśliwe życie
Łatwo powiedzieć: „recepta na długie i szczęśliwe życie”, trudniej ją znaleźć. Jedni twierdzą, że wszystko mamy zapisane w genach, inni powiadają, że każdy człowiek ma swoje przeznaczenie ściśle [...]
2021-08-09
Groźne dla zdrowia plastikowe opakowania do żywności
W zasadzie oprócz warzyw i owoców sprzedawanych luzem każdy produkt spożywczy na rynku ma opakowanie. Pół biedy, jeśli jest to szkło, ale ze względów ekonomicznych (i nie tylko) producenci masowo [...]
2021-02-02
Zbilansowana dieta – o co w tym chodzi?
Do prawidłowego funkcjonowania organizm ludzki potrzebuje odpowiednich składników odżywczych. Liczy się ich ilość, jakość, skład oraz dobór menu do poziomu aktywności fizycznej prowadzonej przez [...]
Opinie (0)
Dodaj opinię
Inne produkty, które mogą Cię zainteresować
Inni Klienci kupowali również